Ухвала
від 17.04.2024 по справі 561/632/24
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/632/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

17 квітня 2024 року смт. Зарічне

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Снітчук Р.М.,

перевіривши заяву, яка надійшла від ОСОБА_1 , заінтересована особа Локницька сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту його постійного проживання разом із спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на час відкриття спадщини, у період із березня 2014 року до дня її смерті, по АДРЕСА_1 .

Зазначена заява відповідає вимогам ч. 1, ч. 2 ст. 293 ЦПК України, подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність. Дану заяву належить розглядати в порядку цивільного судочинства в окремому провадженні, вона підсудна Зарічненському районному суду Рівненської області. Підстави для відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Зважаючи на зміст заявлених вимог, з метою повного та об`єктивного дослідження всіх обставин справи, вважаю за вірне витребувати за клопотанням заявника в Зарічненській державній нотаріальній конторі інформацію щодо наявності спадкової справи, заведеної на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визнавши підготовку справи до судового розгляду закінченою, для забезпечення правильного та швидкого вирішення справи, на підставі ст. 19, 187, 293, 294 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Локницька сільська рада Вараського району Рівненської області про встановлення факту, що має юридичне значення, до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі № 561/632/24.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження з викликом заявника, представника заінтересованої особи, свідків.

Призначити розгляд справи у відкритому судовому засіданні на 14год.00хв.24квітня 2024року в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області (вул. Грушевського,10, смт. Зарічне, 34000).

У судове засідання викликати: заявника, представника заінтересованої особи, свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Надіслати: заінтересованій особі копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та матеріали, що додаються до неї. Заявнику копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Витребувати вЗарічненській державнійнотаріальній конторіінформацію про:

-наявність спадкової справи, заведеної на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- коло спадкоємців, які зверталися із заявами про прийняття спадщини чи відмови від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , надати належним чином завірені копії цих заяв;

-наявність чинних заповітів, вчинених спадкодавцем ОСОБА_2 та надати належним чином завірені їх копії;

-видачу свідоцтв про право на спадщину за законом чи заповітом після смерті ОСОБА_2 , на чиє ім`я та на яке саме спадкове майно, чи виносилися нотаріусом постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Докази надати суду до 24 квітня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Снітчук Р.М.

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118409969
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —561/632/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Снітчук Р.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні