Ухвала
від 16.04.2024 по справі 687/1228/23
ЧЕМЕРОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ справи687/1228/23

№2/687/23/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2024 року Чемеровецький районний суд

Хмельницької області в складі:

головуючого - судді Борсука В.О.,

з участю секретаря - Снігур А.І.,

з участю позивача - ОСОБА_1 ,

з участю представника позивача -

ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт. Чемерівці в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Концепт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Чемерівці» про визнання недійсним договору купівлі-продажу права оренди, витребування з незаконного володіння земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2023 року позивач звернулася в суд з позовною заявою до відповідачів про визнання недійсним договору купівлі-продажу права оренди, витребування з незаконного володіння земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

15.04.2024 року представник позивача подав до суду заяву про закриття провадження у зв`язку з відсутністю предмету спору, крім того, просить вирішити питання щодо судового збору.

Представник відповідача Товариства зобмеженою відповідальністю«Юридична фірма«Концепт» в підготовче засідання не з`явився, однак про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Чемерівці» в підготовче засідання не з`явився, однак про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Згідно відомостей поданих представником позивача, а саме інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 08.02.2024 року вбачається, що з реєстру зникла інформація про Державну реєстрацію іншого речового права (права оренди) Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Концепт» щодо земельної ділянки, яка могла бути здійснена лише за заявою відповідачів, відтак у даній справі відсутній предмет спору в результаті виправлення відповідачами відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до ч.2ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.5 ч.1ст.7 ЗУ «Про судовий збір»сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду, в разі закриття провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що провадження у даній справі слід закрити.

Керуючисьст. 200 ЦПК України,ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична фірма «Концепт», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Чемерівці» про визнання недійсним договору купівлі-продажу права оренди, витребування з незаконного володіння земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки - закрити.

Повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , жительці АДРЕСА_1 з Державного бюджету України судовий збір в розмірі 3220, 80 грн. сплачений при подачі позовної заяви до суду згідно квитанції №27 від 31.10.2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду.

Суддя Борсук В.О.

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118422365
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —687/1228/23

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Борсук В. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Борсук В. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Борсук В. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Борсук В. О.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Чемеровецький районний суд Хмельницької області

Борсук В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні