Ухвала
від 17.04.2024 по справі 401/2120/22
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про участь в режимі відеоконференції

17 квітня 2024 року м. Кропивницький Справа № 401/2120/22

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши, у порядку письмового провадження, клопотання представника Великоандрусівської сільської ради про розгляд заяви ОСОБА_1 про подання звіту та накладення штрафу на суб`єкта владних повноважень за його позовною заявою до Великоандрусівської сільської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії, в режимі відеоконференції, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому, з урахуванням уточнень позовної заяви, просив:

- визнати бездіяльність - порушення терміну прийняття рішення з боку Великоандрусівської сільської ради, та факт неприйняття рішення Великоандрусівської сільської ради з земельного питання таким, що є неправомірним, та не відповідає нормам ЗК України;

- зобов`язати Великоандрусівську сільську прийняти рішення відповідно до вимог ст.118 Земельного Кодексу України у 30 денний термін з дня оголошення вироку.

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.12.2022 позов задоволено частково. Визнано протиправною бездіяльність Великоандрусівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області щодо неприйняття рішення за заявою ОСОБА_1 від 18.08.2021. Зобов`язано Великоандрусівську сільську раду Олександрійського району Кіровоградської області не пізніше 30 днів з дня набрання цим рішенням суду законної сили повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 18.08.2021 та прийняти рішення з урахуванням висновків суду. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. (а.с.101-103)

Вказане судове рішення в апеляційному порядку не оскаржувалося та 06.01.2023 набрало законної сили.

21.03.2023 позивачу видано виконавчий лист та 03.04.2023 відкритио виконавче провадження №71439505 (а.с.151).

До Кіровоградського окружного адміністративного суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про встановлення судового контролю по справі.

Ухвалою суду від 16.01.2024 задоволено заяву ОСОБА_1 про встановлення судового контролю. Зобов`язано Великоандрусівську сільську раду Олександрійського району Кіровоградської області подати звіт про виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06 грудня 2022 року у справі №401/2120/22 у строк один місяць з дня набрання законної сили ухвалою про встановлення судового контролю. (а.с.180-181)

Ухвалою суду від 02.04.2024 призначено до розгляду в судовому засіданні на 23 квітня 2024 року заяву ОСОБА_1 про подання звіту та накладення штрафу на суб`єкта владних повноважень за його позовною заявою до Великоандрусівської сільської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії. (а.с.189)

До суду надійшло клопотання представника Великоандрусівської сільської ради - адвоката Новака Юрія Петровича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч.ч.1-3, 5 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі Положення).

Відповідно до пп.6.19 п.6 Положення відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", процесуального законодавства України ЄСІТС забезпечує, зокрема можливість учасникам справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно п.п.45, 46, 49, 50 Положення підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі.

Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

За наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку (далі - Інструкція користувача) розробляється адміністратором цієї підсистеми та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

З метою забезпечення права учасника справи на участь у судовому засіданні, суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника Великоандрусівської сільської ради - адвоката Новака Юрія Петровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою його Електронного кабінету та власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.195, 248, 256, 257 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Великоандрусівської сільської ради про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Розгляд справи №401/2120/22 призначений на 23 квітня 2024 року о 09:00 год. за участю представника Великоандрусівської сільської ради - адвоката Новака Юрія Петровича, здійснювати в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Попередити учасників справи, що відповідно до ч.5 ст.195 КАС України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою Електронного кабінету представника відповідача та власних технічних засобів.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України, та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Т.М. КАРМАЗИНА

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118428119
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —401/2120/22

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Рішення від 06.12.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні