Ухвала
від 18.04.2024 по справі 155/655/24
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/655/24

Провадження №2-о/155/73/24

ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18.04.2024 м. Горохів

Суддя Горохівського районного суду Волинської області Санакоєв Д.Т., розглянувши заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересовані особи Горохівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Горохівська міська рада,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про встановлення факту , що має юридичне значення.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї докази приходжу до наступного висновку.

Згідно ч.3, 4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України, передбачено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У позовній заяві ОСОБА_1 вказує, що вона є звільнена від сплати судового збору за подання даної заяви оскільки є дитиною війни, долучає копію пенсійного посвідчення та посилається за ЗУ «Про судовий збір» та ЗУ «Про соціальний захист дітей війни».

Статтею 3 закону України «Про судовий збір» визначено об`єкти справляння судового збору та надано перелік таких за які судовий збір не справляється, а у ст.5 цього ж закону зазначено суб`єктів, які звільнені від сплати судового збору.

Таким чином, у відповідних статтях закону зазначені обставини за яких особи, як учасники цивільних справ мають пільги щодо сплати судового збору, тобто звільняються від сплати такого в силу закону.

Разом з цим, у відповідності до ст.5 ЗУ «Про судовий збір» особи, які мають статус «Дитина війни» не звільняються від сплати судового збору.

Заявник ОСОБА_1 не навела, а судом не встановлено будь яких обставин, які б давали підстави для висновку, що остання звільнена від сплати судового збору в силу закону.

Таким чином, відсутні підстави для звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору за подання даної заяви.

Згідно з вимогами ст.4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду заяви у справах окремого провадження фізичною особою справляється судовий збір в розмірі 0,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, заявнику необхідно сплатити судовий збір в розмірі 605,60 грн. та подати суду оригінал платіжного документа або подати до суду докази звільнення від сплати судового збору.

Реквізити для сплати судового збору: отримувач коштів ГУК у Волин.обл/м.Горохiв/22030101, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38009371, Банк отримувача Казначейство України(ел. адм. подат.), Код банку отримувача (МФО) 899998, Рахунок отримувача UA568999980313181206000003570, Код класифікації доходів бюджету 22030101.

Відповідно до ч.1 ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Беручи до уваги те, що при наявних недоліках провадження в справі на підставі поданої позовної заяви не може бути відкрите, вважаю за необхідне позовну заяву залишити без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків.

Виходячи з наведеного, керуючись ст.185 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересовані особи Горохівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Луцькому районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Горохівська міська рада залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків, а саме не більше п`яти днів з дня отримання заявником копії цієї ухвали.

Попередити заявника, що в разі не усунення недоліків у встановлений строк його позовна заява вважатиметься неподаною і буде їй повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає окремо від рішення суду.

Cуддя Горохівського районного суду

Волинської області Д.Т.Санакоєв

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118439534
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту народження

Судовий реєстр по справі —155/655/24

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні