Ухвала
від 18.04.2024 по справі 212/3670/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/3670/24

2/212/2054/24

У Х В А Л А

18 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, Козлов Д. О.,ознайомившись зматеріалами позовноїзаяви ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Покровської районної у місті Ради, ОСОБА_2 про встановлення місця відкриття спадщини, та встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем не менше як п`ять років до часу відкриття спадщини , -

В С Т А Н О В И В :

08 квітня 2024 року адвокат Примаков К.О., який діє від імені та в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області з позовною заявою до відповідачів про встановлення місця відкриття спадщини, та встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем не менше як п`ять років до часу відкриття спадщини.

Ухвалою Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 09 квітня 2024 року вказану позовну заяву було залишено без руху для усунення недоліків.

17 квітня 2024 року від представника позивача, адвоката Примакова К.О., надійшла заява про усунення недоліків, встановлених ухвалою суду від 09 квітня 2024 року.

Позовна відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК, віднесена до юрисдикціїсуду та територіально йому підсудна.

До позовної заяви додано клопотання, в якому позивач просить суд витребувати від приватного нотаріуса Кульбіда Є.М. копію спадкової справи, яка була відкрита після смерті ОСОБА_3 , а також просить суд витребувати з реєстру актових записів цивільного стану відомості щодо смерті ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 1ст. 76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1ст. 77 ЦПК Україниналежними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Відповідно дост. 79 ЦПК Українидостовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи.

Відповідно до ч. 1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд, з метою правильного вирішення спору суд вважає за доцільне витребувати вказані докази

Враховуючи положення ст.19, п. 4 ч. 2 ст.187, ст.274 ЦПК України, суддя вважає пред`явлені позовні вимоги такими, що мають розглядатись в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 19, 175, 177, 187, 274 ЦПК, -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовомОСОБА_1 до Виконавчого комітету Покровської районної у місті Ради, ОСОБА_2 про встановлення місця відкриття спадщини, та встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем не менше як п`ять років до часу відкриття спадщини.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 07 травня 2024 року о 13-00 годині у приміщенні Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (50029, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Захисників Азовтсалі, буд. 3)

Витребувати від приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Кульбіда Євгенія Михайловича копію спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з Покровського відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану умісті КривомуРозі Криворізькогорайону Дніпропетровськоїобласті ПівденногоМіжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса) відомості щодо смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відшукувану інформацію направити на адресу суду протягом п`яти днів з моменту отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що за неможливості подати докази, або неможливості подати докази у встановлені строки, особа, в якої такі докази витребувані, зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовуватиме до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦивільним процесуальним Кодексом України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив на позовну заяву та всі докази на підтвердження заперечень проти позову. Одночасно копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву, протягом якого він має право подати відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати заперечення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову в строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію про справу в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0413/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам разом з копією позовної заяви та додатними до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена та підписана 18 квітня 2024 року.

Суддя Д. О. Козлов

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118440045
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —212/3670/24

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Д. О.

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Д. О.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Д. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Д. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні