Ухвала
від 18.04.2024 по справі 173/402/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/402/23

Провадження №1-в/173/45/2024

У Х В А Л А

іменем України

18 квітня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі: головуючого судді ОСОБА_1

при секретареві - ОСОБА_2

Розглянувшиу відкритомусудовому засіданнів залісуду вмісті Верхньодніпровську клопотанняначальника Кам`янськогорайонного відділу№ 1філії ДержавноїУстанови «Центрпробації» уДніпропетровській області ОСОБА_3 прозвільнення від відбування покарання звипробуванням,в зв`язкуіз закінченнямстроку випробування засудженого ОСОБА_4 ,-

В С Т А Н О В И В:

Начальник Кам`янського районного відділу № 1 філії Державної Установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про звільнення від призначеного судом покарання, в зв`язку із закінченням терміну випробування засудженого ОСОБА_4 , посилаючись на наступне: ОСОБА_4 вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 10.04.2023 року засуджений за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України до одного року обмеженняі волі із встановленням випробувального строку 1 рік.

Відповідно до поданого клопотання за доводами заявника, засуджений ОСОБА_5 , за час знаходження на обліку у Кам`янському районному відділі № 1 філії Державної Установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області зарекомендував себе з посередньої сторони, порядок та умови відбування покарання не порушував. До кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Згідно оцінки ризиків вчиненя повторного кримінального правопорушення у засудженого ОСОБА_4 , кримінаогенних потреб не виявлено, тому індивідуальним планом роботи із засудженим жодні заходи не проводилися. 10.04.2024 року закінчився строк випробування, тому є підстави для звільнення його від призначеного судом покарання.

Представник Кам`янського районного відділу № 1 філії Державної Установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Засуджений ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином

Прокурор в в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до абзацу 2 ч. 5 ст. 539 КПК України - Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Явка учасників розгляду клопотання не визнавалась судом обов`язковою.

Суд, вивчивши матеріали справи, дійшов до наступних висновків

Згідно з ч. 1 ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України, іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

Відповідно до ч.3 ст. 75 КК України у випадках, передбачених частинами першою, другою цієї статті, суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки. Тривалість іспитового строку та обов`язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного покарання.

Згідно п. 1) ч. 1 ст. 89 КК України такими, що не мають судимості, визнаються: особи, засуджені відповідно до статті 75 цього Кодексу, якщо протягом іспитового строку вони не вчинять нового кримінального правопорушення і якщо протягом зазначеного строку рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням не буде скасоване з інших підстав, передбачених законом. Якщо строк додаткового покарання перевищує тривалість іспитового строку, особа визнається такою, що не має судимості, після відбуття цього додаткового покарання.

Частиною 2 ст. 165 КВК України передбачено, що після закінчення іспитового строку контроль за поведінкою засудженого припиняється і засуджений знімається з обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Відповідно до п.9 ч. 1 ст. 537 КПК України - Під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати такі питання: про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку;

Судом встановлено, що відповідно до вироку Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 10.04.2023 року ОСОБА_4 , засуджений вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч . 1 ст. 246 КК України до одного року обмеження волі зі встановленням випробувального строку 1 рік. На засудженого нього покладались обов`язки відповідно до ст. 76 КК України - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання або роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. Відповідно до довідки ОСК ГУНП в Дніпропетровській області № 93-01032024/12003 від 01.03.2024 року засуджений ОСОБА_4 , за час встановленого йому строку випробування до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалася.

Судом встановлено, що 10.04.2024 року закінчився строк випробування, встановлений вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 10.03.2023 року відносно засудженого ОСОБА_4 .

Також до суду надійшло повідомлення про виконання ОСОБА_4 , вироку суду в частині конфіскації майна в доход держави.

Перевіривши подання, дослідивши долучені до нього матеріали, які характеризують засудженого та матеріали контролю за його поведінкою, суд приходить до висновку про наявність підстав для звільнення засудженого ОСОБА_4 , . від відбування покарання, призначеного вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 10.04.2023 року, в зв`язку із закінченням терміну випробування.

Керуючись ст. 78 ч.1 КК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Кам`янського районного відділу № 1 філії Державної Установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання з випробуванням, в зв`язку із закінченням строку випробування засудженого ОСОБА_4 - задовольнити.

ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Іванівка Краснолиманського району Донецької області, засудженого вироком Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 04 квітня 2023 року за ч. 1 ст. 246 КК України до одного року обмеженняі волі з встановленням випробувального строку 1 рік, звільнити від відбування покарання, в зв`язку із закінченням строку випробування.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом 7 днів з моменту її проголошення до Дніпровського апеляційного суду.

Якщо ухвалу суду було ухвалено без виклику особи, яка її оскаржує, в порядку, передбаченому ст. 382 КПК України, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118444988
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —173/402/23

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Вирок від 10.04.2023

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 27.02.2023

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 22.02.2023

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні