Ухвала
від 18.04.2024 по справі 192/1027/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1027/23

Провадження № 6/192/14/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Тітової О.О.,

за участі секретаря - Біжко Ю.М.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 (в режимі відеоконференції)

представника відповідача Мотухно І.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Солоне Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «СОФІЇВКА АГРО» про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками шляхом їх витребування, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди.

ВСТАНОВИВ:

28 серпня 2023 року ухвалою суду у зв`язку з не повідомленням суду про неможливість подати або неможливість подати у встановлений судом строк витребуваних документів з Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській областів дохід державного бюджету стягнуто штраф у розмірі 805 (вісімсот п`ять) грн. 20 коп.

09 жовтня 2023 року представником ГУ ПФУ вДніпропетровській областідо суду подано клопотання про скасування ухвали суду щодо застосування заходів процесуального примусу на підставі ч. 6 ст. 148 ЦПК України.

25 жовтня 2023 року до суду надійшло клопотання про приєднання до матеріалів справи доказів сплати штрафу ГУ ПФУ вДніпропетровській області згідно з ухвалою суду від 28.08.2023.

30 січня 2024 року на адресу суду надійшла заява Територіального управління державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області про заміну способу і порядку виконання судового рішення про стягнення з ГУ ПФУ вДніпропетровській областіштрафу у розмірі 805 грн. 20 коп. на користь держави.

16 квітня 2024 до суду надійшло клопотання Територіального управління державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області про залишення без розгляду поданої заяви про заміну способу і порядку виконання судового рішення.

При вирішенніподанихГУ ПФУ вДніпропетровській області та ТУ ДСАУкраїни вДніпропетровській області заяв учасники справи поклались на розсуд суду.

Суд вислухав учасників справи, дослідивши матеріали справи, приходить до таких висновків.

Частиною ч. 6 ст. 148 ЦПК України передбачено, що суд може скасувати постановлену ним ухвалу про стягнення штрафу, якщо особа, щодо якої її постановлено, виправила допущене порушення та (або) надала докази поважності причин невиконання відповідних вимог суду чи своїх процесуальних обов`язків.

Будь-яких доказів на підтвердження об`єктивної неможливості подання пенсійної справи померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у визначений ухвалою суду строк Пенсійним фондом суду не надано, як і не повідомлено суд про неможливість подання пенсійної справи ОСОБА_3 у визначений ухвалою суду строк, посилання та пояснення представника щодо невиконання свого обов`язку є необґрунтованими.

Ухвала суду від 28.08.2023 ГУ ПФУ вДніпропетровській області не оскаржувалась, згідно квитанції від 13.10.2023 відповідальною особою ГУ ПФУ вДніпропетровській областісплачено стягнутий судом в дохід держави штраф (а.с. 223).

За таких обставин підстави для скасування ухвали в частині стягнення штрафу з Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській областівідсутні.

Вирішуючи заяву Територіального управління державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області про заміну способу і порядку виконання судового рішення про стягнення з ГУ ПФУ вДніпропетровській областіштрафу в дохід державного бюджету, суд виходить з такого.

Відповідно до ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Враховуючи подану представником ТУ ДСА України вДніпропетровській області заяву, заяву Територіальногоуправління державноїсудової адміністраціїУкраїни вДніпропетровській областіпро замінуспособу іпорядку виконаннясудового рішення у даній цивільній справі необхідно залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст.13, 148, 435, 260 ЦПК України, суд

постановив:

В задоволенні заяви Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській областіпро скасування ухвали від 28 серпня 2023 року в частині стягнення з Головного управлінняПенсійного фондуУкраїнивДніпропетровській областів дохід державного бюджету стягнуто штраф у розмірі 805 (вісімсот п`ять) грн. 20 коп. за не повідомлення суду про неможливість подати або неможливість подати у встановлений строк пенсійної справи відмовити.

Заяву Територіального управління державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області про заміну способу і порядку виконання судового рішення про стягнення з Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській областів дохід державного бюджету штрафу в розмірі 805 грн. 20 коп. залишити без розгляду.

Ухвала вчастині залишеннязаяви ТУДСА без розглядуможе бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя - О.О. Тітова

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118445828
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —192/1027/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Постанова від 14.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні