Ухвала
від 18.04.2024 по справі 462/401/24
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/401/24

УХВАЛА

18 квітня 2024 року суддя Залізничного районного суду м. Львова Бориславський Ю.Л., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про долучення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, орган опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради, ОСОБА_5 , приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Дубчак Оксана Василівна про визнання недійсним договору дарування та скасування рішення про державну реєстрацію прав,

в с т а н о в и в :

на розгляді Залізничного районного суду м. Львова перебуває справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, орган опіки та піклування Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради, ОСОБА_5 , приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Дубчак Оксана Василівна про визнання недійсним договору дарування та скасування рішення про державну реєстрацію прав.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 09.02.2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення /виклику/ сторін.

01.04.2024 року ОСОБА_1 подав суду клопотання про долучення доказів, у якому просить суд встановити додатковий строк для подання доказів та долучити до матеріалів справи №462/401/24 документи у додатку.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 05.04.2024 року прийнято подані ОСОБА_1 докази, постановлено надіслати такі іншим учасникам справи та продовжити строк розгляду цивільної справи у порядку спрощеного провадження без повідомлення /виклику/ сторін на термін не більше тридцяти днів.

15.04.2024 року ОСОБА_1 подав суду клопотання про долучення доказів, у якому просить суд встановити додатковий строк для подання доказів та долучити до матеріалів справи №462/401/24 документи у додатку.

Вивчивши матеріали справи, суд виходить з такого.

Згідно ч.2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 4, 5, 9 ст. 83 ЦПК України якщо доказне можебути поданийу встановленийзаконом строкз об`єктивнихпричин,учасник справиповинен проце письмовоповідомити судта зазначити:доказ,який неможе бутиподано;причини,з якихдоказ неможе бутиподано узазначений строк;докази,які підтверджують,що особаздійснила всізалежні віднеї дії,спрямовані наотримання вказаногодоказу.У випадкувизнання поважнимипричин неподанняучасником справидоказів увстановлений закономстрок судможе встановитидодатковий строкдля поданнявказаних доказів. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

У клопотанні про долучення доказів ОСОБА_1 просить суд долучити до матеріалів справи додатки, подані з клопотанням з ЕЦП у файлах PDF. На обґрунтування встановлення додаткового строку для подання вказаних доказів зазначив, що про такі докази дізнався лише 13.04.2024 року, отримавши відповіді на свою скаргу та, оскільки, такі докази мають значення для вирішення даної справи, просить клопотання задовольнити.

Таким чином, ОСОБА_1 подав суду клопотання про долучення доказів з накладенням кваліфікованого електронного підпису, обґрунтував клопотання про встановлення додаткового строку для подання вказаних доказів, а тому суд приходить до переконання про необхідність визнання поважними причини неподання доказів у встановлений строк та прийняти подані ОСОБА_1 докази та, оскільки у позивача відсутній обов`язок надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, надіслати такі докази іншим учасникам справи.

Керуючись ст. 83, 258-261, 353-354 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

клопотання ОСОБА_1 про долучення доказів у справі задовольнити.

Прийняти подані ОСОБА_1 докази та надіслати такі іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Бориславський Ю. Л.

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118448876
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —462/401/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Рішення від 03.05.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні