Ухвала
від 19.04.2024 по справі 682/627/21
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/627/21

Провадження № 1-в/682/36/2024

У Х В А Л А

19 квітня 2024 року

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

лікаря-психіатра КП "Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова" Славутської міської ради Хмельницької області ОСОБА_4 ,

особи, щодо якої вирішується питання про продовження примусових заходів медичного характеру - ОСОБА_5 ,

захисника адвоката ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славута заяву лікаря-психіатра КП "Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова" Славутської міської ради Хмельницької області про продовження заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в:

До ОСОБА_5 судом застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, у зв`язку із вчиненням нею суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст.125, ч.1 ст.185, ч.1 ст.289 КК України.

Ухвалою Ярмолинецького районного суду Хмельницької області від 02.03.2022 року ОСОБА_5 змінені примусові заходи медичного характеру у виді стаціонарного лікування у відділенні із звичайним наглядом на амбулаторне примусове лікування.

05.10.2023 року суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області виніс ухвалу про продовження заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 за місцем проживання терміном на 6 місяців.

У заяві від 12.04.2024 року та в судовому засіданні лікар-психіатр КП "Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова" Славутської міської ради Хмельницької області ОСОБА_4 просить продовжити ОСОБА_5 примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання строком на шість місяців, так як відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів Комунального комерційного підприємства "Хмельницький обласний медичний центр здоров`я" № 647 від 04.04.2024 року на теперішній час ОСОБА_5 виявляє ознаки тяжкого психічного розладу, який обумовлює суттєву шкоду її здоров`ю внаслідок погіршення психічного стану у разі, якщо їй не буде надана психіатрична допомога.

З висновку комісії лікарів-психіатрів щодо ОСОБА_5 від 04 квітня 2024 року № 647 слідує, що у ОСОБА_5 наявні ознаки тяжкого психічного розладу у зв`язку із чим вона потребує надання психіатричної допомоги в умовах амбулаторного лікування за місцем проживання. Тому їй необхідно продовжити примусові заходи медичного характеру у вигляді АПДПП.

Прокурор просить задовольнити заяву лікаря - психіатра та продовжити ОСОБА_5 примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної примусової психіатричної допомоги за місцем проживання терміном на 6 місяців.

ОСОБА_5 не заперечувала проти продовження їй примусових заходів медичного характеру.

Захисник, призначений ОСОБА_5 в порядкуст. 49 КПК України - адвокат ОСОБА_6 не заперечував проти продовження примусових заходів медичного характеру своїй підзахисній у виді примусової амбулаторної психіатричної допомоги за місцем проживання строком на 6 місяців.

Відповідно дост. 95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження закладу з надання психіатричної допомоги заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

На підставі викладеного суд знаходить підстави, що заяву про продовження ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру слід задовольнити.

Керуючисьст. 92-95 КК України, ст.512,514 КПК України, суд,-

ухвалив:

Задовольнити заяву лікаря-психіатра КП "Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова" Славутської міської ради Хмельницької області ОСОБА_4 та продовжити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українці, громадянці України, жительці АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку за місцем проживання строком на 6 місяців.

На ухвалу протягом 30 днів з моменту її проголошення може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду через Славутський міськрайонний суд.

Подання апеляційної скарги не зупиняє виконання ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118470674
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —682/627/21

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 21.09.2023

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 30.03.2023

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Мотонок Т. Я.

Ухвала від 17.03.2023

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Мотонок Т. Я.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 07.09.2022

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 08.09.2021

Кримінальне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Шевчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні