Ухвала
від 19.04.2024 по справі 199/2413/24
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/2413/24

(2-во/199/26/24)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.04.2024 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі головуючого судді Авраменка А.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа №117» Дніпровської міської ради про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Амур-Нижньодніпровського суду м. Дніпропетровська надійшла вищезазначена позовна заява про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії. Ухвалою суду від 11 квітня 2024 року подану заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. 18 квітня 2024 року від позивача надійшла заява про виправлення описки в мотивувальній частині ухвали суду.

У відповідності до норми ст.269 ч.2 ЦПК України розгляд питання про виправлення описки в ухвалі суду здійснюється без повідомлення учасників справи.

Ознайомившись із матеріалами заяви про виправлення описки та матеріалами позовної заяви, суд приходить до наступного висновку на підставі нижчевикладеного.

Так, як слідує з матеріалів позовної заяви та заяви про виправлення описки, Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська 11 квітня 2024 року за наслідками розгляду матеріалів позовної заяви ОСОБА_1 доКомунального закладуосвіти «Середнязагальноосвітня школа№117»Дніпровської міськоїради провизнання дійпротиправними тазобов`язання вчинитипевні дії, постановлено ухвалу суду, якою поданий позов було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, однак у першому реченні третього абзацу мотивувальної частини ухвали допущено описку, а саме неправильно зазначено кількість неповнолітніх дітей.

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їх неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Таким чином, вищевикладене свідчить про допущення описки при наборі тексту вищезгаданої ухвали суду від 11 квітня 2024 року, що зумовлює необхідність внесення відповідного виправлення в текст згаданої ухвали суду.

За таких обставин заява про виправлення описки є обґрунтованою, викладені в ній фактичні обставини доведеними, а відтак така заява підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.258, 260, 261, 269, 294, 353, 354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі суду задовольнити.

Викласти перше речення третього абзацу мотивувальної частини ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 11 квітня 2024 року, у наступному вигляді: «Відповідно до наданих копій свідоцтв про народження та посвідчень, виданих Амур-Нижньодніпровською районною у м.Дніпрі радою, позивач має на утриманні четверо дітей, які є неповнолітніми.»

Ухвала суду набирає законної сили в порядку ст.261 ЦПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання безпосередньо до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя А.М. Авраменко

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118471519
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —199/2413/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні