Ухвала
від 18.04.2024 по справі 278/670/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/670/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 квітня 2024 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області в складі головуючого судді Євгена Татуйка, розглянув заяву Служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про виправлення описки у рішенні суду в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про встановлення батьківства,--

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебувала вказана цивільна справа за наслідками розгляду якої Житомирський районним судом Житомирської області 25 березня 2024 року ухвалено судове рішення.

12 квітня 2024 року на адресу суду відповідачем Службою у справах дітей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області скеровано заяву про виправлення описки у вищевказаному рішенні суду. У обґрунтування заяви відповідач зазначає, що резолютивна частина рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 25 березня 2024 року в цій справі містить описку в частині прізвища, ім`я та по-батькові особи, яку належить записати батьком малолітнього ОСОБА_2 у актовому записі про народження дитини.

Процесуальним законом дане питання врегульовано наступним чином.

Суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки (ст. 269 ЦПК України).

Проаналізувавши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вказаної заяви та виправлення описки, оскільки дійсно рішення суду містить неточності, що можуть бути усунуті шляхом винесення даної ухвали.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.269 ЦПК України, суд, --

П О С Т А Н О В И В :

Заяву задовольнити.

Виправити описку в рішенні Житомирського районного суду Житомирської області від 25 березня 2024 року виклавши резолютивну частину рішення у наступній редакції:

"Позов задовольнити.

Визнати громадянина України ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Житомир, фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , код платника податків НОМЕР_1 ) батьком ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Внести зміни до актового запису за № 2308 від 7 вересня 2010 року, що складений Відділом реєстрації актів цивільного стану Житомирського міського управління юстиції про народження ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) у якому батьком дитини записати громадянина України ОСОБА_1 ".

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Повне рішення складено 18 квітня 2024 року.

Суддя Євген Татуйко

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118472841
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —278/670/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні