Ухвала
від 15.04.2024 по справі 953/6950/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/6950/23

н/п 1-кс/953/2726/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" квітня 2024 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - адвоката ОСОБА_4 ,

підозрюваного - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого в ОВС 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області майора юстиції ОСОБА_6 по кримінальному провадженню №22023220000000179 від 27.01.2023, про продовження строку тримання під вартою відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Витвиця Долинського району Івано-Франківської області, який одружений, має вищу освіту, не працює, раніше не судимий, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 ,

підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 332 КК України, -

встановив:

Сторона обвинувачення просить продовжити підозрюваному ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в умовах Державної установи «Харківський слідчий ізолятор», без визначення розміру застави.

На обґрунтування клопотання сторона обвинувачення зазначає, зокрема, що в ході досудового розслідування отримано інформацію щодо групи осіб у складі громадян України ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які в умовах дії воєнного стану, з метою перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань із корисливих мотивів, здійснюють організацію незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України.

При цьому, для організації переправки осіб через державний кордон України вказана група осіб використовує окремі благодійні організації від імені яких подає до відповідних державних установ недостовірні відомості стосовно окремих громадян України, як таких, що займаються волонтерською діяльністю та які мають необхідність у виїзді за межі України з метою пошуку та доставки гуманітарних вантажів.

В подальшому, на основі вказаних недостовірних відомостей службовими особами Харківської обласної військової адміністрації формуються відповідні списки на підставі чого окремі особи безпідставно перетинають державний кордон України.

Зокрема, злочинна діяльність вказаної групи осіб за вищевказаних обставин полягала у наступному.

ОСОБА_7 діючи спільно з ОСОБА_8 та ОСОБА_5 розробили злочинну схему, відповідно до якої ОСОБА_7 та ОСОБА_5 здійснюють підшукування осіб чоловічої статі призовного віку від 18 до 60 років, які мають намір ухилитись від виконання військового обов`язку та яким обмежено виїзд за кордон, після чого ОСОБА_8 від імені окремих благодійних організацій здійснює виготовлення листів, які містять відомості щодо вказаних підшуканих осіб, як таких, що займаються волонтерською діяльністю та які мають необхідність у виїзді за межі України з метою пошуку та доставки гуманітарних вантажів.

В подальшому, ОСОБА_8 будучи службовою особою Харківської обласної військової адміністрації (далі ХОВА), за результатом виготовлення вказаних листів із недостовірними відомостями, організовує їх надходження до зазначеної обласної адміністрації, після чого за невстановлених обставин забезпечує внесення недостовірних відомостей про вказаних осіб до відповідних наказів начальника ХОВА про узгодження виїзду за межі України, а також до листа начальника ХОВА до голови ДПСУ щодо забезпечення безперешкодного перетину кордону особами, які мають необхідність у виїзді за межі України з метою пошуку та доставки гуманітарних вантажів.

За результатом отримання вказаних документів ОСОБА_8 через ОСОБА_7 забезпечує їх отримання ОСОБА_5 , який, в свою чергу, надає копії даних документів вищевказаним підшуканим особам та надає їм вказівки щодо своєї поведінки на території пункту пропуску в ході проведення опитування співробітниками ДПСУ під час проходження прикордонного контролю для подальшого безпідставного перетинання державного кордону України на основі отриманих документів з метою ухилення від виконання військового обов`язку.

Крім того, ОСОБА_8 не пізніше 31.05.2023, з метою забезпечення сталого функціонування вказаної схеми ухилення від виконання військового обов`язку шляхом організації незаконної переправки через державний кордон України осіб чоловічої статі призовного віку від 18 до 60 років, яким обмежено виїзд за кордон, підшукала громадянку України ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , роль якої полягала у виготовленні в службовому приміщенні ХОВА ( АДРЕСА_3 ) під керівництвом та за вказівками ОСОБА_8 документів, а саме листів від імені Асоціації «ПІДПРИЄМСТВА ПОЛІССЯ» (код ЄДРПОУ 41530329, юридична адреса: АДРЕСА_4 ) та БО «БФ Добрі Серця Небайдужих» (код ЄДРПОУ 39765775, АДРЕСА_5 ), які будуть містити недостовірні відомості щодо окремих осіб, визначених ОСОБА_8 , як таких, що займаються волонтерською діяльністю та мають необхідність у виїзді за кордон з метою пошуку і доставки гуманітарних вантажів.

Також, ОСОБА_8 не пізніше 07.07.2023, з метою забезпечення сталого функціонування вказаної схеми ухилення від виконання військового обов`язку шляхом організації незаконної переправки через державний кордон України осіб чоловічої статі призовного віку від 18 до 60 років, яким обмежено виїзд за кордон, підшукала громадянку України ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , роль якої полягала у виготовленні в службовому приміщенні ХОВА ( АДРЕСА_3 ) під керівництвом та за вказівками ОСОБА_8 документів, а саме листів від імені Асоціації «ПІДПРИЄМСТВА ПОЛІССЯ» (код ЄДРПОУ 41530329, юридична адреса: АДРЕСА_4 ) та БО «БФ Добрі Серця Небайдужих» (код ЄДРПОУ 39765775, АДРЕСА_5 ), які будуть містити недостовірні відомості щодо окремих осіб, визначених ОСОБА_8 , як таких, що займаються волонтерською діяльністю та мають необхідність у виїзді за кордон з метою пошуку і доставки гуманітарних вантажів.

17.11.2023 слідчим СВ УСБУ в Харківській області в порядку, визначеному ст. 208 КПК України, ОСОБА_5 було затримано.

18.11.2023 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 332 КК України.

19.11.2023, на підставі відповідної ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова, стосовно ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком по 15.01.2024 включно.

05.01.2024, на підставі відповідної постанови заступника керівника Харківської обласної прокуратури, строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні продовжено до 3-х місяців, а саме по 17.02.2024 включно.

08.01.2024, на підставі відповідної ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова, ОСОБА_7 продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 16.02.2024.

15.02.2024, на підставі відповідної ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова, строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні продовжено до 6 місяців, а саме по 17.05.2024 включно.

Цього ж дня, 15.02.2024, на підставі відповідної ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова, ОСОБА_5 продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 16.04.2024.

Обґрунтованість повідомленої підозри сторона обвинувачення підтверджує зібраними під час досудового розслідування доказами, наданими до суду, а також вказує на наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Обставинами, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення строку дії попередньої ухвали про тримання під вартою є: необхідність завершення огляду носіїв інформації, отриманих за результатом проведення судової комп`ютерно-технічної експертизи щодо флеш-накопичувача циліндричної форми в картонному корпусі світло-коричневого кольору із надписом «IDA foundation»; необхідність отримання висновку експерта за результатом проведення трьох судово-почеркознавчих експертиз; необхідність отримання відповіді на запит із Генерального штабу Збройних сил України щодо надання висновку про створення перешкод для законної діяльності ЗСУ та інших законних військових формувань у зв`язку функціонуванням вищевказаної злочинної схеми; необхідність отримання відповіді на запит із прикордонних загонів західних регіонів держави щодо надання підтверджуючих документів про факти відмови окремим особам у перетині державного кордону України у зв`язку із не підтвердженням мети виїзду; необхідність проведення тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні операторів мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна», ПрАТ «Київстар», ТОВ «Лайфселл», а також проведення подальшого огляду та аналізу отриманої інформації; необхідність завершення розсекречення процесуальних документів, що стали підставою проведення негласних слідчих (розшукових) дій у даному кримінальному провадженні; необхідність виконання процесуальних дій, направлених на завершення досудового розслідування та ознайомлення сторони захисту із матеріалами кримінального провадження в порядку, визначеному ст. 290 КПК України.

З огляду на отримані в рамках даного провадження докази, корисливі мотиви, цинічний характер здійснення протиправної діяльності за вищевказаних обставин, а також вчинення злочину в умовах воєнного стану, орган досудового розслідування приходить до висновку щодо наявності негативної репутації в ОСОБА_5

Підозрюваній інкримінуються злочини, покарання за які передбачено у вигляді позбавлення волі строком від п`яти до дев`яти років з конфіскацією майна, а тому усвідомлюючи тяжкість, реальність та невідворотність покарання в сторони обвинувачення є підстави вважати, що в разі застосування запобіжного заходу не пов`язаного з триманням під вартою ОСОБА_5 може виїхати за межі території України та переховуватися від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Сторона обвинувачення зазначає, що у зв`язку з викладеним, підозрюваній слід продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, оскільки ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, запобігання вказаним ризикам неможливе у разі застосування більш м`яких запобіжних заходів.

При розгляді клопотання в судовому засіданні прокурор підтримав клопотання.

В судовому засіданні підозрюваний ОСОБА_5 та його захисник - адвокат ОСОБА_4 заперечували проти задоволення клопотання, вказували на недоведеність ризиків, зазначили, зокрема, що ОСОБА_5 має міцні соціальні зв`язки, позитивні характеристики, доглядає за родичем, який потребує стороннього догляду. ОСОБА_5 не буде переховуватися від слідства, просила відмовити у задоволенні клопотання, застосувати запобіжний захід, не пов`язаний з позбавленням волі.

При розгляді клопотання слідчим суддею з пояснень підозрюваного ОСОБА_5 встановлено, що він показання дає добровільно, до нього не застосовується насильство у даному кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вислухавши думку учасників процесу та дослідивши надані докази, встановив, що Слідчим відділом УСБУ в Харківській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні №22023220000000179 від 27.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

18.11.2023 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб в період часу з травня по листопад 2023 року із корисливих мотивів, умисних протиправних дій, що виразились у перешкоджанні законній діяльності збройних сил України та інших військових формувань шляхом організації незаконного переправлення через державний кордон України осіб, які підлягають призову на військову службу під час проведення мобілізації в умовах дії воєнного стану; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 332 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів, в період часу з травня по листопад 2023 року, в умовах дії воєнного стану умисних протиправних дій, що виразились в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також сприянні його вчинення шляхом надання засобів та вказівок.

Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 19.11.2023 застосовано відносно ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» в межах строку досудового розслідування на 60 (шістдесят) днів - до 17.01.2024 включно, без визначення розміру застави.

Постановою заступника керівника Харківської обласної прокуратури від 05.01.2024 продовжено строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, до 3 (трьох) місяців, тобто до 17.02.2024.

Ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 08.01.2024 продовжено підозрюваному ОСОБА_5 строк тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» в межах строку досудового розслідування на 40 (сорок) днів - до 16.02.2024 включно, без визначення застави.

Ухвалою слідчого Київського районного суду м. Харкова від 15.02.2024 продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №22023220000000179 від 27.01.2023 до 6 місяців, тобто до 17.05.2024 (включно).

Ухвалою слідчого Київського районного суду м. Харкова від 15.02.2024 продовжено підозрюваному ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у ДУ «Харківський слідчий ізолятор» в межах строку досудового розслідування на 60 днів, тобто до 16.04.2024 (включно), без визначення застави.

Надані стороною кримінального провадження докази свідчать про обґрунтованість повідомленої підозри ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 332 КК України, що підтверджується: матеріалами НСРД; показаннями свідків, які містяться в протоколах їх допитів відповідно.

Слідчий суддя вважає встановленим та доведеним стороною обвинувачення існування ризиків, передбачених п.п. 1, 2, 3 ч.1 ст. 177 КПК України: переховування від органів досудового розслідування, суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконний вплив на свідків.

Суд зазначає, що ризик втечі має оцінюватись у контексті чинників, пов`язаних з характером особи, її моральністю, місцем проживання, родом занять, майновим станом, сімейним зв`язками та усіма видами зв`язку з країною, в якій така особа піддається кримінальному переслідування («Бекчиєв проти Молдови» §58). Серйозність покарання є ревалентною обставиною в оцінці ризику того, що підозрюваний може втекти («Ідалов проти Росії», «Гарицьки проти Польщі», «Храїді проти Німеччини», «Ілійков проти Болгарії»).

У розумінні практики Європейського суду з прав людини, тяжкість обвинувачення не є самостійною підставою для утримання особи під вартою, проте таке обвинувачення у сукупності з іншими обставинами збільшує ризик втечі настільки, що його неможливо відвернути, не взявши особу під варту. У справі «Ілійков проти Болгарії» № 33977/96 від 26 липня 2001 року ЄСПЛ зазначив, що «суворість передбаченого покарання є суттєвим елементом при оцінюванні ризиків переховування або повторного вчинення злочинів».

Надаючи оцінку можливості підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування, суду, суд бере до уваги, що існує певна ймовірність того, що останній з метою уникнення покарання, передбаченого за вчинення інкримінованого злочину, може вдатися до відповідних дій.

При встановленні наявності ризику впливу свідка, слід враховувати встановлену КПК України процедуру отримання показань від осіб, які є свідками, у кримінальному провадженні, а саме спочатку на стадії досудового розслідування показання отримуються шляхом допиту слідчим чи прокурором, а після направлення обвинувального акту до суду на стадії судового розгляду - усно шляхом допиту особи в судовому засіданні (частини 1, 2 статті 23, стаття 224 КПК України). Суд може обґрунтовувати свої висновки лише на показаннях, які він безпосередньо сприймав під час судового засідання або отриманих у порядку, передбаченому статтею 225 КПК України, тобто допитаних на стадії досудового розслідування слідчим суддею. Суд не вправі обґрунтовувати судові рішення показаннями, наданими слідчому, прокурору, або посилатися на них (частина 4 статті 95 КПК України).

Щодо доводів захисника про відсутність вказаних ризиків, слідчий суддя вважає необхідним зазначити, що у розумінні практики Європейського суду з прав людини, тяжкість покарання не є самостійною підставою для застосування запобіжного заходу, проте таке обвинувачення у сукупності з іншими обставинами збільшує ризик втечі настільки, що його неможливо відвернути, не взявши особу під варту. Тяжкість покарання, що загрожує ОСОБА_7 , у разі визнання його винуватим, з огляду на вірогідність переховування від органів досудового розслідування, суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконного впливу на свідків, спростовують доводи захисту про відсутність ризиків, передбачених п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Всі інші питання фактичні обставини кримінального провадження, питання винуватості чи не винуватості в скоєні кримінального правопорушення, а також питання відносності та допустимості доказів вирішуються під час іншої стадії кримінального процесу судового провадження під час розгляду справи по суті в суді першої інстанції. Встановлення того, вчинила чи не вчинила особа кримінальне правопорушення, є завданням подальшого провадження, сприяти якому й покликаний запобіжний захід, що обирається.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею вивчалась можливість застосування Під час розгляду клопотання слідчим суддею вивчалась можливість застосування відносно ОСОБА_5 більш м`якого запобіжного заходу для запобігання вищезазначених ризиків.

Так, ОСОБА_5 має вищу освіту, не працює, раніше не судимий, д окримінальної відповідальності притягується вперше, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Однак, згідно практики Європейського суду з прав людини, суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Забезпечення таких стандартів, як підкреслює Європейський суд з прав людини, вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

При вирішенні питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчий суддя враховує й вимоги пунктів 3 і 4 статті 5 Конвенції про захист прав людини основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, згідно з якими обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливо лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою. При цьому, ризик переховування підозрюваного, обвинуваченого від правосуддя не може оцінюватись виключно на підставі суворості можливого судового рішення, а це слід робити з урахуванням низки відповідних фактів, які можуть підтверджувати існування такого ризику.

Вагомою підставою для вирішення питання про необхідність попереднього ув`язнення особи є ризик перешкоджання встановленню істини у справі та переховування цієї особи від правосуддя. При цьому, небезпека перешкоджання встановленню істини у справі та переховування особи від правосудді може вимірюватися суворістю можливого покарання в сукупності з наявністю даних про матеріальний, соціальний стан особи, її зв`язками з державою, у якій його переслідують та міжнародними контрактами.

Згідно ч. 6 ст. 176 КПК України, під час дії воєнного стану до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 109-114-1, 258-258-5, 260, 261, 437-442 Кримінального кодексу України, за наявності ризиків, зазначених у статті 177 КПК України, застосовується запобіжний захід, визначений пунктом 5 частини першої цієї статті, тобто тримання під вартою.

Враховуючи викладене, існування ризиків доведених прокурором, передбачених п. 1, п. 2, п. 3 ч. 1 ст. 177 КПК України, а також оцінюючи сукупність обставин, а саме: вагомість наявних доказів про вчинення ОСОБА_5 тяжких кримінальних правопорушень в сфері злочинів проти основ національної безпеки України, вчинене в умовах воєнного стану, тяжкість покарання, що загрожує йому в разі визнання винуватим у кримінальних правопорушеннях, у вчиненні яких підозрюється, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав до задоволення клопотання. Більш того, за час тримання підозрюваного під вартою зазначені ризики не зменшилися та не втратили своєї актуальності. З вказаних підстав, суд приходить до висновку про необхідність продовження строку тримання під вартою ОСОБА_5 в межах строку досудового розслідування, на 32 днів, до 16.05.2024 включно.

Даних щодо неможливості застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за станом здоров`я слідчому судді не надано.

Висновок суду щодо необхідності продовження строку тримання ОСОБА_5 під вартою до вказаного строку ґрунтується на вищевикладених обставинах, що свідчать про не зменшення заявлених ризиків та виправдовують тримання особи під вартою, а наведені в клопотанні обставини перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про тримання підозрюваного під вартою.

При постановленні даної ухвали слідчий суддя, керуючись абз. 8 ч. 4 ст. 183 КПК України, враховуючи підстави та обставини, передбачені статтями 177 та 178 КПК України, про які зазначено вище, не визначає розмір застави у даному кримінальному провадженні відносно ОСОБА_5 при продовженні йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи, що останньому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 332 КК України в період воєнного стану.

Керуючись ст.ст. 177, 178, 182, 183, 193, 194, 196, 197, 199, 206, 211, 372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Продовжити підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» в межах строку досудового розслідування на на 32(тридцятьдва)дні -до 16травня 2024року включно, без визначення застави.

Зобов`язати старшого слідчого в ОВС 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області майора юстиції ОСОБА_6 негайно повідомити близького родича підозрюваного ОСОБА_5 про тримання під вартою останнього.

Строк дії ухвали з15квітня 2024року по16травня 2024року включно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення, а ОСОБА_5 - в той же строк, але з моменту вручення йому ухвали суду.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118474590
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строків тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —953/6950/23

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Гєрцик Р. В.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні