Ухвала
від 11.04.2024 по справі 921/600/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата призначення - - поля не стирати, в поля потрібно ввести дату та час формату "хх.хх.хх" та "хх:хх.

11 квітня 2024 рокуСправа № 921/600/23УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гевка В.Л. за участі секретаря судового засідання Карпи М.Ю.

розглянувши клопотання викладене в додаткових поясненнях від 22.03.2024 (вх. №2399 від 25.03.2024) Олешко Олени Олександрівни про приєднання доказів

у справі №921/600/23

за заявою кредитора: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

до боржника: Відкритого акціонерного товариства "Чортківський завод "Агромаш", вул. Кн. В. Великого, 29, м. Чортків, Тернопільська область, 48505

про банкрутство

За участі представників сторін:

Кредиторів: адвокат Заплітна Ірина Анатоліївна представник: Олешко Олени Олександрівни, приватного підприємства "Агроторг", Олешко Олександра Михайловича, товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільрембуд" (присутня до виходу суду до нарадчої кімнати);

Комарніцька Анастасія Степанівна, довіреність №37/09-16 від 02.01.2024 (дійсна до 31.12.2024), представник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (присутня до виходу суду до нарадчої кімнати);

Боржника: керівник ОСОБА_2 , витяг з ЄДР (присутній до виходу суду до нарадчої кімнати),

адвокат Гурин Володимир Арсенович, довіреність без номера від 16.01.2024 (дійсна до 16.01.2025) (присутній до виходу суду до нарадчої кімнати);

Розпорядника майна: арбітражний керуючий Брикса Андрій Олегович (присутній до виходу суду до нарадчої кімнати).

Суть справи. У провадженні Господарського суду Тернопільської області перебуває справа №921/600/23 за заявою кредитора: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 до боржника: Відкритого акціонерного товариства Чортківський завод "Агромаш", вул. Кн. В. Великого, 29, м. Чортків, Тернопільська область, 48505 про банкрутство.

У судовому засіданні 09.04.2024 суд вийшов до нарадчої кімнати та повернувся з нарадчої кімнати 11.04.2024, постановивши скорочену (вступну та резолютивну) частину ухвали.

25.03.2024 на адресу суду від ОСОБА_1 надійшло клопотання, викладене в додаткових поясненнях від 22.03.2024 (вх. №2399 від 25.03.2024), про приєднання доказів.

У даному клопотанні зазначає, що для спростування позиції ОСОБА_2 , заявленої ним у судовому засіданні 05.03.2024, просить суд приєднати до матеріалів справи Акт від 09.01.2023, затверджений головою правління ВАТ Чортківський завод Агромаш Сеньківим П.П. про знищення (спалення) бухгалтерських документів, документів відділу кадрів. Оскільки така необхідність виникла саме після заяви ОСОБА_2 в судовому засіданні 05.03.2024 як основної його аргументації щодо викрадення документів і просить суд вважати таку причину подання цього пояснення з вищезазначеним Актом поважною.

Суд розглянувши та оцінивши клопотання викладене в додаткових поясненнях від 22.03.2024 (вх. №2399 від 25.03.2024) ОСОБА_1 про приєднання доказів має за необхідне зазначити таке.

Із змісту статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно з пунктами 2, 3 статті 42 ГПК України учасники справи мають право подавати докази; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Доказами, згідно з частиною 1 статті 73 ГПК України є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Докази, які надаються учасниками справи до суду, мають відповідати встановленим критеріям належності, допустимості, достовірності, вірогідності, що визначені статтями 76 - 79 ГПК України.

Порядок подання доказів, письмових доказів у господарському процесі урегульований статтями 80, 91 ГПК України.

Учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду (частина 1 статті 80 ГПК України).

Відповідно до частин 1-6 статті 91 ГПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасники справи мають право подавати письмові докази у вигляді документів, на які накладено кваліфікований електронний підпис відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги". Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу.

Згідно з вимогами частин 1,3 статті 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Разом з цим докази, які подаються до господарського суду, підлягають оцінці відповідно до статті 86 ГПК України, за якою суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відтак, враховуючи, що подання доказів є правом ОСОБА_1 , суд, клопотання викладене в додаткових поясненнях від 22.03.2024 (вх. №2399 від 25.03.2024) ОСОБА_1 про приєднання доказів, задовольняє та приєднує до матеріалів справи Акт від 09.01.2023 затверджений головою правління ВАТ Чортківський завод Агромаш Сеньківим П.П. про знищення (спалення) бухгалтерських документів, документів відділу кадрів.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, статтями 233, 234, 235 ГПК України, Господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання викладене в додаткових поясненнях від 22.03.2024 (вх. №2399 від 25.03.2024) ОСОБА_1 про приєднання доказів, задовольнити.

2. Приєднати до матеріалів справи Акт від 09.01.2023 затверджений головою правління ВАТ Чортківський завод Агромаш Сеньківим П.П. про знищення (спалення) бухгалтерських документів, документів відділу кадрів.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

4. Повний текст ухвали виготовлено протягом п`яти робочих днів 18.04.2024 з дня постановлення скороченої (вступної та резолютивної) частини ухвали.

5. Оскарження чи заперечення щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

6. Копію ухвали надіслати:

- Боржнику: - Відкритому акціонерному товариству Чортківський завод "Агромаш", вул. Кн. В. Великого, 29, м. Чортків, Тернопільська область, 48505, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

- Кредиторам: - ОСОБА_1 , до її електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

Головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Майдан Волі, 3, м. Тернопіль, 46001, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

Приватному підприємству Агроторг, 46008, м. Тернопіль, вул. Гайова, буд. 30, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

ОСОБА_3 , АДРЕСА_2 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

Товариству з обмеженою відповідальністю Тернопільрембуд, 46400, м. Тернопіль, вул.. Гайова, буд. 30, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

Головному управлінню ДПС у Тернопільській області, 46003, м. Тернопіль, вул.. Білецька, 1, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

ОСОБА_4 , АДРЕСА_3 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_5 , АДРЕСА_4 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_6 , АДРЕСА_5 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_7 , АДРЕСА_6 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_8 , АДРЕСА_7 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_9 , АДРЕСА_4 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_10 , АДРЕСА_8 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_11 , АДРЕСА_9 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_12 , АДРЕСА_10 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_2 , АДРЕСА_6 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_13 , Тернопільська обл., Чортківський р-н., с. Долина, рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_14 , АДРЕСА_11 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

ОСОБА_15 , АДРЕСА_12 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

- Розпоряднику майна: арбітражному керуючому Бриксі А.О., АДРЕСА_13 , до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційні сторінці Господарського суду Тернопільської області - https://te.court.gov.ua/sud5022.

СуддяВ.Л. Гевко

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118482473
СудочинствоГосподарське
Сутьзнищення (спалення) бухгалтерських документів, документів відділу кадрів. Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, статтями 233, 234, 235 ГПК України, Господарський суд

Судовий реєстр по справі —921/600/23

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні