Ухвала
від 19.04.2024 по справі 608/1070/24
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

копія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2024 року Справа № 608/1070/24

Номер провадження1-кс/608/283/2024

Слідча суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в залі судового засідання в місті Чорткові клопотання прокурора Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_3 про арешт майна в кримінальному провадженні №12024211110000181 від 18 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України,

В С Т А Н О В И Л А:

Прокурор Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про арешт майна в кримінальному провадженні №12024211110000181 від 18 квітня 2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

В клопотанні вказав, що 18.04.2024 року водій «Skoda Octavia», р. н. НОМЕР_1 ОСОБА_4 , рухаючись автодорогою М19 сполученням Доманове Ковель Чернівці - Тереблече в частині км 406+600м в сторону с. Ягільниця, здійснюючи маневр розвороту в протилежному напрямку, не переконавшись в його безпечності не надав перевагу автомобілю «Volkswagen Passat», р.н. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_5 , який рухався в попутному напрямку, в результаті чого відбулось зіткнення передньою частиною автомобіля «Volkswagen» з лівою боковою частиною автомобіля «Skoda». В результаті ДТП ОСОБА_5 отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.

18.04.2024під часпроведення оглядумісця події-автодороги М19сполученням Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблечев частинікм 406+600м,було вилученоавтомобіль «VolkswagenPassat» р.н. НОМЕР_2 змеханічними ушкодженнямина всійпередній частиніта «SkodaOctavia»р.н. НОМЕР_1 змеханічними ушкодженнямив лівійбоковій частині,які направленона зберігання до спеціального майданчику Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області, що розташований за адресою: Тернопільська область, Чортківський район, с. Угринь, вул. Об`їзна, 1.

З огляду на викладене, на даний час у кримінальному провадженні необхідно накласти арешт на автомобілі «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 з механічними ушкодженнями на всій передній частині та «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 з механічними ушкодженнями в лівій боковій частині, з метою їх збереження як речового доказу, який зберігає на собі сліди кримінального правопорушення.

Відповідно до положень ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

За положеннями ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, а саме в розумінні ч.1 ст.98 КПК України, збереження матеріальних об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Метою накладення арешту на майно є необхідність збереження речових доказів. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Врахувавши наведені обставини, виникла необхідність у накладенні арешту на автомобілі «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 з механічними ушкодженнями на всій передній частині та «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 з механічними ушкодженнями в лівій боковій частині, оскільки є достатні підстави вважати, що вони є речовим доказом у кримінальному провадженні.

Прокурор Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просить про розгляд справи у його та власника автомобіля відсутності, клопотання підтримує з підстав, наведених у ньому.

Розглянувши клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки, згідно вимог ст. ст. 167, 170 Кримінального процесуального кодексу України, арешт майна проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою тимчасового позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно-небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно, а також у зв`язку з тим, що дане майно зберегло на собі сліди вчинення кримінального правопорушення.

В даному кримінальному провадженні автомобілі «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 та «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 , які було вилучено під час огляду місця ДТП 18 квітня 2024 року та які, згідно постанови слідчої СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області лейтенанта поліції ОСОБА_6 від 18.04.2024 визнано речовими доказами, необхідно зберегти в такому стані, в якому вони були під час вилучення, а тому необхідно накласти на них арешт з метою запобігання зникненню, втрати, знищенню, перетворенню, відчуженню.

Згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 , автомобіль марки «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 , належить ОСОБА_7 .

Згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_4 автомобіль марки «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 , належить ОСОБА_8 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 167, 170, 172, 173 Кримінального процесуального кодексу України, слідча суддя

П О С Т А Н О В И Л А:

Клопотання прокурора Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_3 задоволити.

Накласти арешт на автомобілі «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 з механічними ушкодженнями на всій передній частині та «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 з механічними ушкодженнями в лівій боковій частині, які направлено на зберігання до спеціального майданчику Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області, що розташований за адресою: Тернопільська область, Чортківський район, с. Угринь, вул. Об`їзна, 1.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст. 174 Кримінального процесуального кодексу України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга Тернопільському апеляційному суду через Чортківський районний суд протягом п`яти днів з дня її оголошення, або в той же строк з дня отримання її копії.

Згідно з оригіналом

Слідча суддя: /підпис/

Оригінал ухвали знаходиться в кримінальному провадженні №12024211110000181 від 18 квітня 2024 року.

Ухвала набрала законної сили « » р.

Слідча суддя: ОСОБА_1

Ухвалу видано « » 2024 року

Секретар:

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118486819
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —608/1070/24

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні