Ухвала
від 07.05.2024 по справі 608/1070/24
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської області

копія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2024 року Справа № 608/1070/24

Номер провадження1-кс/608/322/2024

Слідча суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Чортківського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ст. лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12024211110000181 від 18 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий СВ Чортківського РВП Головного управління Національної поліції в Тернопільській області ст. лейтенант поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Чортківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12024211110000181 від 18 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

В клопотанні слідчий вказав, що досудовим розслідуванням встановлено, що 18.04.2024 водій «Skoda Octavia» р. н. НОМЕР_1 ОСОБА_5 , рухаючись автодорогою М19 сполученням Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече в частині км 406+600м в сторону с. Ягільниця, здійснюючи маневр розвороту в протилежному напрямку, не переконавшись в його безпечності, не надав перевагу автомобілю «Volkswagen Passat» р. н. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_6 , який рухався в попутному напрямку, в результаті чого відбулось зіткнення передньою частиною автомобіля «Volkswagen» з лівою боковою частиною автомобіля «Skoda». В результаті ДТП ОСОБА_6 отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.

В подальшому, учасники ДТП проходили лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, які є необхідними для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, отриманих учасниками ДТП, є потреба в отриманні медичних документів з приводу травм ОСОБА_6 та лікування в медичних закладах з метою призначення судово - медичної експертизи.

Дана інформація міститься в медичних документах ОСОБА_6 , які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані медичні документи мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до них.

Слідчий СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розгляд справи проводити без його участі, клопотання підтримує. Крім того, просить розглянути дане клопотання без виклику сторони, у якої знаходиться вказана документація, оскільки, існує загроза зміни або знищення вказаної документації.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради в судове засідання у відповідності до п. 2 ст. 163 КПК України не викликався, оскільки, існує ризик знищення вищевказаних документів чи внесення до них змін.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних мотивів.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 163 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК до охоронюваної законом таємниці, відносяться, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 163 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зазначена в клопотанні інформація містить в собі охоронювану законом таємницю та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні; слідчим доведено, що є підстави вважати, що інформація перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; дана інформація може бути використана як доказ для розкриття кримінального правопорушення, при цьому іншим способом не можливо довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, у зв`язку з чим необхідно надати тимчасовий доступ до них.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 Кримінального процесуального кодексу України, слідча суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задоволити.

Надати слідчому СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , начальнику СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого, рентгенограм (в тому числі у цифрових копіях), результатів КТ, МРТ, копій журналів: операційного, перев`язочного, нещасних випадків невиробничого характеру, амбулаторного прийому та інших журналів прийому хворих, інших медичних документів, які наявні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Мухавка Чортківського району Тернопільської області, який був доставлений 18.04.2024 у медичний заклад з тілесними ушкодженнями, отриманими 18.04.2024 в результаті ДТП, що зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чортківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів, запису на оптичний носій інформації та зняття з них копій.

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів відповідно до вимог ст. 166 Кримінального процесуального кодексу України слідчий суддя має право за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів, постановити ухвалу про проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення зазначених речей та документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Згідно з оригіналом

Слідча суддя: (підпис)

Ухвала набрала законної сили «07» травня 2024 року.

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах кримінального провадження № 12024211110000181 від 18 квітня 2024 року.

Слідча суддя: ОСОБА_1

Копію ухвали видано «___»


2024 року.

Секретар:

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118862864
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12024211110000181 від 18 квітня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —608/1070/24

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні