Ухвала
від 22.04.2024 по справі 484/32/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/32/24

Провадження № 2/484/378/24

УХВАЛА

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору

22 квітня 2024 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Маржиної Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Григор`євої О.В.,

представника позивачки ОСОБА_1 адвоката Плечія Я.В.,

представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Дорова А.О.,

представника ФГ «Основа» - адвоката Ремського Є.В.,

у відсутність представників відповідачів Первомайської районної військової адміністрації Миколаївської області, ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Первомайської районної військової адміністрації Миколаївської області, Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Фермерського господарства «ОСНОВА» про визнання недійсним та скасування розпорядження державної адміністрації, припинення права власності на земельну ділянку, скасування державної реєстрації земельної ділянки, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішень про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку та права оренди, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, витребування ділянки із чужого незаконного володіння, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Первомайської районної військової адміністрації Миколаївської області, Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Фермерського господарства «ОСНОВА» про визнання недійсним та скасування розпорядження державної адміністрації, припинення права власності на земельну ділянку, скасування державної реєстрації земельної ділянки, визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішень про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку та права оренди, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, витребування ділянки із чужого незаконного володіння.

Ухвалою суду від 12.01.2024 року у зазначеній справі прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Судом встановлено, що земельна ділянка, загальною площею 6,8195 га з кадастровим номером 4825485700:09:000:0026 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована в межах території Романовобалківської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, що належить ОСОБА_1 на праві приватної власності на підставі державного акту серії МК № 007540 від 30.12.2003 року відповідно до договорів оренди землі № 297 від 25.10.2000 року та № 303 від 01.10.2004 року, знаходиться в оренді у Фермерського господарства «Оазис».

За таких обставин, суд вважає, що наявні законні підставі для залучення до участі у справі Фермерського господарства «Оазис» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача.

Представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Плечій Я.В., представник відповідача ОСОБА_2 адвокат Доров А.О. та представник ФГ «Основа» - адвокат Ремський Є.В. проти залучення третьої особи не заперечували.

Відповідно до ч.5ст. 53 ЦПК Українипро залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

У зв`язку із зазначеним до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача слід залучити Фермерське господарство «Оазис», оскільки з матеріалів справи вбачається, що предметом спору в наданій справі є земельна ділянка, яка знаходиться в оренді у Фермерського господарства «Оазис», тобто рішення в наданій справі може вплинути на права та обов`язки саме цієї особи.

Керуючись ст.ст. 13, 260, 261, ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Фермерське господарство «Оазис».

Третя особа має право надати суду в строк до 06.05.2024року пояснення з викладенням своїх аргументів і міркувань, які повинні відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст. 178 ЦПК України. Копія пояснення та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. До пояснень додаються докази, що підтверджують обставини, на яких вони ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі залучення до участі у справі третьої особи суд зобов`язує позивача надати копію позовної заяви разом з доданими до неї документами.

Надіслати третій особі копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в цивільній справі, копію позовної заяви разом з доданими до неї документами.

Інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати за вебадресою сторінки суду: http://pm.mk.court.gov.ua/sud1421/ на офіційному вебпорталі Судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118498442
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —484/32/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні