Ухвала
від 18.04.2024 по справі 295/1531/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/1531/24

Категорія 35

2/295/1022/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.04.2024 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого судді Лєдньова Д.М.

секретаря Кучер Т.Г.

розглянув упідготовчому судовомузасіданні заявупредставника Комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради про заміну відповідача по справі за позовом Комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом, у якому просив стягнути з відповідача - ОСОБА_1 , заборгованість за спожиті послуги централізованого опалення в сумі 30230,74 грн. При цьому зазначав, що відповідна особа є власником квартири АДРЕСА_1 , користується послугами з централізованого опалення, які надає Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради.

Внаслідок ухилення від виконання зобов`язань з оплати комунальних послуг виникла заборгованість у зазначеному розмірі.

Посилаючись на відповідні обставини, поизач просить стягнути суму заборгованості в розмірі 30230,74 грн., відшкодувати судові витрати.

Ухвалою суду від 15.02.2024 року по справі відкрите спрощене позовне провадження.

В подальшому, судом встановлено, що ОСОБА_1 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ухвали суду від 11.03.2024 року постановлено провести розгляд справи за позовом Комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» ЖМР до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Богунського районного суду м.Житомира від 25.03.2024 року витребувано в Житомирській державній нотаріальній конторі Житомирської області відомості зі спадкового реєстру: наявність (відсутність) посвідченого заповіту, спадкового договору, заведеної спадкової справи, виданого свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (знятий з реєстрації місця проживання за адресою: АДРЕСА_2 ).

На стадії підготовчого провадження за наслідком надходження на адресу суду копії спадкової справи відносно ОСОБА_1 представником позивача подано заяву про заміну відповідача на належного ОСОБА_2 як особу, що прийняла спадщину.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Приймаючи до уваги, що вимога про заміну відповідача належить до визначених Цивільним-процесуальним Кодексом України прав позивача, суд вважає необхідним задовольнити клопотання.

Керуючись ст.ст. 51, 197-200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Замінити первісного відповідача по справі на належного ОСОБА_2 , місце зареєстрованого проживання: АДРЕСА_3 .

Встановити відповідачу строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подачі відзиву на позов та доказів що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Позивач має право надати відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відзиву.

Відповідач маєправо податизаперечення навідповідь навідзив напротязі 5днів змоменту отриманнявідповіді навідзив.

Одночасно з копією цієї ухвали відповідачу надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів. Відповідач має право подати до суду письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за адресою inbox@bg.court.gov.ua на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет.

Суддя: Д.М.Лєдньов

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118519068
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —295/1531/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні