Ухвала
від 17.04.2024 по справі 761/2440/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2440/24

Провадження № 2/761/5268/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 квітня 2024 року Шевченківський районний суд м.Києва

в складі:

головуючого судді: Осаулова А.А.

за участю секретаря судових засідань: Путря Д.В.

представника позивача: ОСОБА_1

представників відповідачів: Петренко Г.В. , Мороз С.А. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання представника відповідача про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ПрАТ «Айбокс Банк» про визнання протиправними дій, скасування рішень, -

встановив:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа, у якій ухвалою від 22.01.2024 року було призначено розгляд у загальному позовному провадженні за участю сторін.

В судовому засіданні представник відповідача 2 заявив клопотання про залучення до участі справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, оскільки предмет позову пов`язаний з винесенням ними податкових повідомлень-рішень та акцептуванням кредиторських вимог ДПС.

Представник відповідача 1 підтримав клопотання, просив залучити третю особу.

Представник позивача заперечила щодо задоволення клопотання.

За змістом ч.ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку (ч. 5, 7 ст. 53 ЦПК України).

Вислухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, враховуючи предмет спору, суд дійшов висновку про необхідність залучення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Залучити Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків (місто Київ, вулиця Кошиця, будинок 3) в якості третьої особи до участі в справі за позовом ОСОБА_4 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ПрАТ «Айбокс Банк» про визнання протиправними дій, скасування рішень.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, а також подати заяви з процесуальних питань, передбачені ст. ст. 182, 183 ЦПК України, копії яких повинні бути надіслані іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують їх надіслання.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи протягом п`ятнадцяти днів з дня їх отримання, а їх копії повинні бути надіслані іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують їх надіслання.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки «Судова влада України»: http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Осаулов А.А.

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118523363
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними дій, скасування рішень

Судовий реєстр по справі —761/2440/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні