Рішення
від 19.04.2024 по справі 939/313/24
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/313/24

РІШЕННЯ

Іменем України

19 квітня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючого судді Стасенка Г.В.,

за участі секретаря судового засідання Клопот О.О.,

заявниці ОСОБА_1 ,

представника заявниці адвоката Башинської О.П.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судовихзасідань Бородянськогорайонного судув селищіБородянці Бучанськогорайону Київськоїобласті повул.Шевченка,3цивільну справуза заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Іванківська державнанотаріальна контораКиївської областіта виконавчийкомітет Іванківськоїселищної радиВишгородського районуКиївської областіпро встановленняфакту родиннихвідносин,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2024 року ОСОБА_1 звернулася до районного суду з вказаною заявою, обґрунтовуючи її тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2 , який залишив заповіт, яким все своє майно заповідав їй (заявниці); вона у шестимісячний строк після відкриття спадщини із заявою до нотаріальної контори не звернулася, спадщину прийняла її мати ОСОБА_3 , як дружина померлого, оскільки проживала з батьком на час відкриття спадщини в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області. ІНФОРМАЦІЯ_2 померла її мати ОСОБА_3 і вона (заявниця) вчасно звернулася із заявою про прийняття спадщини до нотаріуса, але отримати свідоцтво про право на спадщину не має можливості, оскільки у свідоцтві про одруження її батьків та у її (заявниці) свідоцтві про народження її батько зазначений ОСОБА_4 , а не ОСОБА_5 , як у свідоцтві про смерть.

Просила суд встановити факт, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області, є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки с. Рудня-Сидорівська Іванківського району Київської області, та чоловіком ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою заяву підтримала і викладене підтвердила.

Заінтересовані особи: Іванківська державна нотаріальна контора Київської області та виконавчий комітет Іванківської селищної ради Вишгородського району Київської області своїх представників до суду не направили, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином; Іванківська державна нотаріальна контора Київської області направила лист з проханням проводити розгляд справи без участі їхнього представника.

Вислухавши пояснення заявниці ОСОБА_1 , показання свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Рудня-Сидорівська Іванківського району Київської області і зареєстрована в АДРЕСА_1 , що підтверджується копією паспорта громадянки України. (а. с. 17-18)

Відповідно до копії свідоцтва про народження, ОСОБА_8 народилася ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Рудня-Сидоровицька Іванківського району Київської області, в графі мати зазначена ОСОБА_3 , а в графі батько ОСОБА_9 . (а. с. 10)

З копії свідоцтва про укладення шлюбу вбачається, що ОСОБА_10 та ОСОБА_11 26 червня 1977 року уклали шлюб, про що в книзі реєстрації актів про укладення шлюбу зроблено відповідний запис за № 15. (а. с. 16)

Згідно з копією свідоцтва про одруження, 29 січня 1949 року Виденский ОСОБА_12 та ОСОБА_13 ) ОСОБА_14 одружилися, про що в книзі записів актів громадянського стану про одруження зроблено відповідний запис за № 14 (свідоцтво видане російською мовою) (а. с. 9)

Згідно з копією заповіту від 15 грудня 2015 року, посвідченого секретарем виконкому Розважівської сільської ради Іванківського району Київської області, який зареєстрований в реєстрі № 16, ОСОБА_2 , що проживає в АДРЕСА_2 , на випадок своєї смерті робить таке розпорядження: усе майно, де б воно не було і з чого б воно не складалося, і взагалі все те, що буде належати йому на день смерті і на що він за законом матиме право, заповідає ОСОБА_1 . (а. с. 7)

ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Жеревпіллі Іванківського району Київської області помер ОСОБА_2 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть. (а. с. 6)

ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Жеревпіллі Іванківського району Київської області померла ОСОБА_3 . (а. с. 8)

Згідно з копією постанови державного нотаріуса Іванківської державної нотаріальної контори Воробей Т.П. про відмову у вчиненні нотаріальної дії від 30 січня 2024 року, ОСОБА_1 було відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, а саме у видачі свідоцтва про право на спадщину після ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з тим, що не доведені родинні між ОСОБА_15 та ОСОБА_3 ; після смерті ОСОБА_15 спадщину прийняла його дружина ОСОБА_3 (спадкова справа не заводилася); після ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , спадщину прийняла ОСОБА_1 , інших спадкоємців немає. (а. с. 11)

З копії довідки виконкому Розважівської сільської ради Іванківського району Київської області від 18 травня 2018 року № 582 вбачається, що померлий ОСОБА_2 на день смерті був зареєстрований в АДРЕСА_2 і разом з ним за цією адресою була зареєстрована його дружина ОСОБА_3 , з 1949 року по даний час. (а. с. 12)

Відповідно до копій трудових книжок, вони видані на ім`я ОСОБА_9 , 1930 року народження, і в кожній трудовій книжці є виправлення імені, а саме ім`я ОСОБА_4 закреслено і виправлено на ім`я ОСОБА_5 ; також є відмітка, що ім`я ОСОБА_4 змінено на ім`я ОСОБА_5 на підставі свідоцтва про народження № НОМЕР_1 . (а. с. 13-15)

В судовому засіданні свідки ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , які були допитані врежимі відеоконференції зприміщення Іванківськогорайонного судуКиївської області, засвідчили, що заявниця є дочкою ОСОБА_16 , якого в селі називали ОСОБА_4 ; також вони добре знали його дружину ОСОБА_17 ; заявниця ОСОБА_1 доглядала за своїми батьками та їх поховала.

Оцінюючи дослідженідокази,суд вважаєпідтвердженим ітаким,що підлягаєвстановленню факт, щоОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області, є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки с. Рудня-Сидорівська Іванківського району Київської області, та чоловіком ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області.

Встановлення даного факту має для заявниці ОСОБА_1 юридичне значення, оскільки необхідне їй для оформлення спадщини.

Керуючись ст. 259, 263 - 265,268,315,319ЦПК України,суд

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області, є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки с. Рудня-Сидорівська Іванківського району Київської області, та чоловіком ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Жеревпілля Іванківського району Київської області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Київського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Повне рішення суду складено 22 квітня 2024 року.

Головуючий - суддяГеннадій СТАСЕНКО

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118532613
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —939/313/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні