Ухвала
від 23.04.2024 по справі 515/1078/23
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/1078/23

Провадження № 2/513/146/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

23 квітня 2024 року Саратський районний суд Одеської області у складі:

Головуючої - судді Рязанової К.Ю.,

за участю секретаря судового засідання Аркуша І.О.,

розглянувши в порядку розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Сарата Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Дивізійська сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області, як орган опіки та піклування, ІНФОРМАЦІЯ_1 про визначення місця проживання дітей,

у с т а н о в и в:

04 липня 2023 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Татарбунарського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Дивізійська сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області, як орган опіки та піклування, про визначення місця проживання дітей.

Ухвалою Татарбунарського районного суду Одеської області від 12 липня 2023 року відкрито провадження у справі та визначено справу розглядати у порядку загального позовного провадження.

Розпорядженням в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області від 23 листопада 2023 року зазначена цивільна справа передана на розгляд Саратського районного суду Одеської області. Справа надійшла до Саратського районного суду 19 грудня 2023 року.

Ухвалою Саратського районного суду Одеської області від 20 грудня 2024 року цивільну справу прийнято до провадження, та призначено справу до судового розгляду в підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Дукін С.В. будучи належним чином повідомленим про день, час та місце судового розгляду, до суду не з`явилися, від представника позивача адвоката Дукіна С.В. надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду, дану заяву заяву просив розглянути у їх відсутність.

Відповідачка ОСОБА_2 будучи належним чином повідомленою про день, час та місце судового розгляду справи до суду не з`явилася, надала заяву про розгляд справи без її участі.

Представник Дивізійської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області будучи належним чином повідомленими про день, час та місце судового розгляду справи до суду не з`явився, від нього надійшла заява в якій він просив суд справу розглядати без його участі, не заперечував проти задоволення позовних вимог.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 до суду не з`явився, заяв та клопотань не надав.

Відповідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положення цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву, вивчивши матеріали справи, суд дійшов до таких висновків.

Частинами 1, 2, 4 ст.12 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч.3 ст.13 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно пункту 5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

З вищевказаних підстав позовну заяву належить залишити без розгляду, роз`яснивши позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду, він має право звернутися до суду повторно.

Керуючись ст. 2-15, п.5 ч.1 ст.257, 258- 261, 263, 353, 354 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Дивізійська сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області, як орган опіки та піклування, ІНФОРМАЦІЯ_1 про визначення місця проживання дітей,- залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з моменту її підписання суддею.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя К. Ю. Рязанова

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118535310
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —515/1078/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Зубов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні