Ухвала
від 23.04.2024 по справі 177/260/24
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/260/24

Провадження № 2-о/177/30/24

У Х В А Л А

23 квітня 2024 року

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г.Г. розглянувши клопотання представника заінтересованої особи військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство внутрішніх справ України, Головне управління Національної гвардії України, Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України , про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Криворізького районного суду Дніпропетровської області перебуває зазначена цивільна справа.

Представник заінтересованої особи військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ОСОБА_1 надав до суду клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, в якому вказував, що у зв`язку з забезпеченням мінімізації витрат на службові відрядження та з метою економії державних коштів для забезпечення виконання завдань з відбиття агресії ворога, зважаючи на територіальну віддаленість Криворізького районного суду Дніпропетровської області від місцязнаходження особи військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ( АДРЕСА_1 ), останнє позбавлено можливості забезпечити явку свого представника для участі в судовому засіданні в залі суду у зазначену дату, тому просить судове засідання призначене на 11.00 год. 25 квітня 2024 року провести за участі представника військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ОСОБА_1 , з використанням останнім власних технічних засобів за допомогою додатку "EasyCon".

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч. 3 ст. 212 ЦПК України.

Відповідно до п. 46 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 (далі - Положення), за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 50 Положення суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Відповідно до п.7 ст. 43 ЦПК України, у разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів. Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Як вбачається заінтересованою особою не надано підтвердження направлення вказаного клопотання іншим учасниками справи, що суперечить вимогам п. 7 ст. 43 ЦПК України, у зв`язку з чим суддя приходить до висновку про залишення клопотання без задоволення.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

В задоволені клопотання представника заінтересованої особи Міністерства внутрішніх справ України представника заінтересованої особи військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство внутрішніх справ України, Головне управління Національної гвардії України, Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України , про встановлення факту, що має юридичне значення відмовити.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118545662
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —177/260/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні