Ухвала
від 22.04.2024 по справі 639/6799/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/6799/23

Провадження №2-о/639/16/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року

Жовтневий районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Рубіжного С.О.,

за участю секретаря Чубенко О.С.,

заявника ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові цивільну справу за заявоюОСОБА_1 , заінтересована особа: Військова частина НОМЕР_1 Національної Гвардії України, Управління соціального захисту населення адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради про встановлення юридичного факту проживання однією сім`єю та перебування фізичної особи на утриманні,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Харкова перебуває вищезазначена цивільна справа.

04 квітня 2024 року представником заявника ОСОБА_1 - адвокатом Бочаровою О.М. до суду подано клопотання про витребування доказів в АТ КБ «ПРИВАТБАНК», а саме інформацію щодо здійснення оплати ОСОБА_3 комунальних послуг за адресою: будинок АДРЕСА_1 .

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Харкова від 30.11.2023 року заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Військова частина НОМЕР_1 Національної Гвардії України про встановлення юридичного факту (про встановлення факту проживання однією сім`єю та перебування фізичної особи на утриманні) - залишено без руху.

Надано заявнику строк для усунення недоліків позовної заяви протягом 10 днів з дня отримання копії даної ухвали.

На виконання ухвали суду від 30.11.2023 року представником заявника вказані недоліки заяви були усунуті.

Ухвалою Жовтневогорайонного судум.Харкова від19грудня 2023року прийнятозаяву дорозгляду тавідкрито окремепровадження уцивільній справіза заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Військова частина НОМЕР_1 Національної Гвардії України про встановлення юридичного факту (про встановлення юридичного факту проживання однією сімєю та перебування фізичної особи на утриманні). Призначити судове засідання.

29 січня 2024 року, без виходу до нарадчої кімнати, залучено в якості заінтересованої особи Управління соціального захисту населення адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради. Копію заяви з доданими до неї документами направлено заінтересованій особі.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_2 та заявник ОСОБА_1 підтримали клопотання та просили задовольнити. Посилаючись на те, що факт оплати ОСОБА_3 комунальних послуг за будинок АДРЕСА_1 є одним із доказів, що підтверджує факт перебування заявника на утриманні померлого.

Представники заінтересованихосіб всудовезасідання не з`явились, про день час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Суд вислухавши заявника та його представника, дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

З матеріалівпозовної заяви, вбачається, заявник просить суд встановити факт, що має юридичне значення, а саме встановити факт перебування ОСОБА_1 на утриманні померлого онука ОСОБА_4 Вано Зазавича.

Відповідно до вимог ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено, який доказ вимагається; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття заходів та (або) причин неможливості самостійного отримання цього доказу.

Отже, суд вбачає за можливим витребувати у АТ КБ «Приватбанк» інформацію щодо здійснення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 оплати комунальних послуг за адресою: будинок АДРЕСА_1 - за період часу з 01.01.2019 року по 13.03.2023 року.

На підставі приписівст. 84 ЦПК України, враховуючи визначену законодавцем засаду розумності строків розгляду справи судом, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, а також виходячи з предмету та підстав позову, суд приходить висновку, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню, адже відповідні відомості можуть мати доказове значення у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представниказаявника ОСОБА_1 адвоката Бочарової Олени Миколаївни задовольнити.

Витребувати у Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» 01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1Д інформацію щодо здійснення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 оплати комунальних послуг за адресою: будинок АДРЕСА_1 - за період часу з 01.01.2019 року по 13.03.2023 року.

Зобов`язати Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк» надіслати докази безпосередньо до Жовтневого районного суду м. Харкова протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали та у разі неможливості надати докази, повідомити про це суд протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 22.04.2024.

Суддя С.О. Рубіжний

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118546829
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —639/6799/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні