Ухвала
від 13.02.2024 по справі 766/11975/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/11975/21

н/п 2/766/4131/24

УХВАЛА

про залучення третьої особи

13.02.2024 року м.Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючої судді Шестакової Я.В.

за участю секретаря Капінус О.О.

розглянувшиу підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження заяву представника позивачів та представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Комунального підприємства «Міське дорожнє управління» Херсонської міської ради, Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку Херсонської міської ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває вищезазначена справа. Позивачі просять: стягнути солідарно з відповідачів на користь ОСОБА_1 894629,38 грн в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та 50000 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди; стягнути солідарно з відповідачів на користь ОСОБА_2 23718,33 грн в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та 50000 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди; стягнути з відповідачів на користь позивачів судові витрати.

Ухвалою суду від 19.07.2021 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

01.02.2022 року від представника позивачів надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Херсонську міську раду (ЄДРПОУ 26347681, м. Херсон, просп. Ушакова, 37).

08.02.2024 року від представника відповідача надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Департамент міського господарства Херсонської міської ради який є правонаступником юридичної особи - Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку Херсонської міської ради яку було припинено шляхом ліквідації з 01.06.2021 року.

Позивач ОСОБА_2 в судове засідання з`явився, надав суду заяву у якій зазначив, що не заперечує щодо вирішення клопотань по справі без його участі.

Від представника відповідача Комунального підприємства «Міське дорожнє управління» Херсонської міської ради надійшла заява про вирішення питання щодо залучення до участі у справі третьої особи - Департаменту міського господарства Херсонської міської ради без її часті.

У зв`язку з неявкою в судове засідання учасників справи відповідно до ч.2ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ст.53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивачів та представника відповідача та залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору - Херсонську міську раду, яка є розпорядником бюджетних коштів, а оскільки предметом позову є відшкодування матеріальної та моральної шкоди, яку позивачі просять стягнути з Комунального підприємства «Міське дорожнє управління» Херсонської міської ради, Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку Херсонської міської ради, відповідно рішення по справі може стосуватися прав та інтересів Херсонської міської ради, а також, про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Департаменту міського господарства Херсонської міської ради який є правонаступником Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку Херсонської міської ради.

Керуючись ст.53, 223,260,353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

У справіза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 доКомунального підприємства«Міське дорожнєуправління» Херсонськоїміської ради,Управління транспортної,дорожньої інфраструктуриі зв`язкуХерсонської міськоїради провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди залучити Херсонськуміську раду та Департамент міського господарства Херсонської міської ради в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору.

Роз`яснити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6ст.178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

Копію ухвали направити залученим третім особам та повідомити, що слухання справи призначено на 07.05.2024 року на 13 годину 45 хвилин.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud2125.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЯ. В. Шестакова

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118551407
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —766/11975/21

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні