Ухвала
від 23.04.2024 по справі 480/2435/24
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 квітня 2024 року Справа № 480/2435/24

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Кунець О.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати Наказ начальника Управління державного агенства меліорації та рибного господарства в Сумській області № 1-с від 15.03.2024 «Про застосування дисциплінарного стягнення до ОСОБА_1 ».

Ухвалою суду від 02.04.2024 позовну заяву у зв`язку з порушенням вимог ст. 161 КАС України залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків поданої позовної заяви - протягом 10 днів з моменту отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом надання суду копії позовної заяви для відповідача т а заяви про поновлення строку звернення до адміністративного суду із зазначенням поважних причин його пропуску з наданням суду на їх підтвердження відповідних належних та допустимих доказів із урахуванням висновків суду, викладених у мотивувальній частині цієї ухвали.

22.04.2024 від позивача до суду надійшло клопотання про усунення недоліків позовної заяви до якого додано скріншот (роздруківку) з електронної пошти щодо підтвердження отримання позивачем оскаржуваного наказу.

Суд, дослідивши матеріали позовної заяви та наданого позивачем клопотання, встановив, що недоліки позовної заяви, які вказані в ухвалі суду від 02.04.2024, позивачем не повністю усунуті, оскільки ним не було надано до суду копію позовної заяви для відповідача.

Також слід зазначити, що відповідно до п.2 ч.5 ст.160 КАС України, в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем, в якості відповідача у справі зазначено Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області (код ЄДРПОУ 41340490).

Однак, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом 41340490 зареєстроване - Управління державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області.

Отже, позивачем вказано назву відповідача, яка не відповідає Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також невірну назву відповідача, яким прийнято оскаржуваний наказ, вказано і в прохальній частині позову.

Крім того, у позовній заяві позивачем не вказані відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч. ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи викладене, для забезпечення права позивача на доступ до суду, суд вважає за можливе продовжити строк для усунення недоліків позовної заяви та зазначає, що позивачу необхідно надати до суду уточнену позовну заяву, та її копію для відповідача, в якій вказати вірну назву відповідача, а також уточнити зміст позовних вимог щодо належного відповідача. Крім того, у позовній заяві вказати відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін.

Керуючись ст. 121, 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Продовжити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви на 7 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити, що згідно з п.1 ч.4 ст. 169 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Кунець

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118562772
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —480/2435/24

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні