Ухвала
від 15.05.2024 по справі 480/2435/24
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

15 травня 2024 року Справа № 480/2435/24

Cуддя Сумського окружного адміністративного суду Кунець О.М., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати Наказ начальника Управління державного агенства меліорації та рибного господарства в Сумській області № 1-с від 15.03.2024 «Про застосування дисциплінарного стягнення до ОСОБА_1 ».

Ухвалою суду від 02.04.2024 позовну заяву у зв`язку з порушенням вимог ст. 161 КАС України залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків поданої позовної заяви - протягом 10 днів з моменту отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом надання суду копії позовної заяви для відповідача т а заяви про поновлення строку звернення до адміністративного суду із зазначенням поважних причин його пропуску з наданням суду на їх підтвердження відповідних належних та допустимих доказів із урахуванням висновків суду, викладених у мотивувальній частині цієї ухвали.

22.04.2024 від позивача до суду надійшло клопотання про усунення недоліків позовної заяви до якого додано скріншот (роздруківку) з електронної пошти щодо підтвердження отримання позивачем оскаржуваного наказу.

Проте судом було встановлено, що недоліки позовної заяви, які вказані в ухвалі суду від 02.04.2024, позивачем не повністю усунуті, оскільки ним не було надано до суду копію позовної заяви для відповідача.

Також судом встановлено порушення позивачем вимог ст. 160 КАС України.

Так, позивачем, в якості відповідача у справі зазначено Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області (код ЄДРПОУ 41340490).

Однак, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом 41340490 зареєстроване - Управління державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області.

Отже, позивачем вказано назву відповідача, яка не відповідає Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також невірну назву відповідача, яким прийнято оскаржуваний наказ, вказано і в прохальній частині позову.

Крім того, у позовній заяві позивачем не вказані відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

У зв`язку із зазначеним, ухвалою суду від 23.04.2024 позивачу продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду уточненої позовної заяви, та її копії для відповідача, в якій вказати вірну назву відповідача, а також уточнити зміст позовних вимог щодо належного відповідача. Крім того, у позовній заяві вказати відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін.

09.05.2024 позивачем до суду подано заяву про усунення недоліків позовної заяви, де відповідачем визначено Управління державного агенства меліорації та рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області, а також зазначено про відсутність електронного кабінету у позивача. Крім того, уточнено позовні вимоги, у зв`язку з чим, позивач просить: визнати протиправним та скасувати Наказ начальника Управління державного агенства меліорації та рибного господарства, продовольчих програм в Сумській області № 1-с від 15.03.2024 «Про застосування дисциплінарного стягнення до ОСОБА_1 ».

Суд зазначає, що в період з 13.05.2024 по 14.05.2024 головуюча по справі суддя перебувала у щорічній відсутніці.

Після виходу з відпустки, суд розглянувши подані документи, зазначає, що позивачем повторно не вірно зазначано назву відповідача, а саме: Управління державного агенства меліорації та рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області, в свою чергу згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 41340490 обліковується Управління державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Сумській області.

Також повторно невірну назву відповідача, яким прийнято оскаржуваний наказ, вказано і в прохальній частині позову.

Таким чином суд зазначає, що станом на 15.05.2024 ухвала Сумського окружного адміністративного суду про залишення позовної заяви без руху та ухвала суду про продовження строку усунення недоліків позовної заяви не виконані, недоліки позовної заяви позивачем повністю не усунуті.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Враховуючи наведене та беручи до уваги те, що позивачем не у повному обсязі були виконані вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

При цьому, слід зазначити, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом, що передбачено ч. 8 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 169, 248, 256, 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу і додані до неї документи - повернути позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду в п`ятнадцятиденний строк з дня складання ухвали.

Суддя О.М. Кунець

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119050967
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —480/2435/24

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні