Ухвала
від 22.04.2024 по справі 320/23140/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/23140/23

УХВАЛА

22 квітня 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі судді-доповідача Штульман І.В. та суддів: Маринчак Н.Є., Черпака Ю.К., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 , який представляє інтереси Національного антикорупційного бюро України, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за апеляційною Товариства з обмеженою відповідальність "ДП ВОРЛД ТІС ПІВДЕННИЙ" на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2024 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальність "ДП ВОРЛД ТІС ПІВДЕННИЙ" до Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, за участю в справі в якості третіх осіб на стороні відповідача - Адміністрація морських портів України, Національне антикорупційне бюро України про визнання протиправним та нечинним наказу в частині,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2024 року зупинено провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням Господарського суду в Одеській області у справі № 916/5378/23.

Не погоджуючись з прийнятою ухвалою суду першої інстанції, позивач (надалі - апелянт) звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу Київського окружного адміністративного суду, а справу направити до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 19 березня 2024 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальність "ДП ВОРЛД ТІС ПІВДЕННИЙ" на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2024 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальність "ДП ВОРЛД ТІС ПІВДЕННИЙ" до Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України, за участю в справі в якості третіх осіб на стороні відповідача - Адміністрація морських портів України, Національне антикорупційне бюро України про визнання протиправним та нечинним наказу в частині.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 квітня 2024 року призначено справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 24 квітня 2024 року о 11:00 годині.

На адресу суду апеляційної інстанції від представника Національного антикорупційного бюро України (надалі - заявник) надійшла заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши дану заяву, колегія суддів вважає, що вона підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до частини першої статті 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно частини другої статті 195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

За змістом частини третьої статті 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до частини п`ятої статті 195 КАС України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З огляду на викладене, колегія суддів, враховуючи необхідність забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, вважає за необхідне задовольнити заяву ОСОБА_1 , який представляє інтереси Національного антикорупційного бюро України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 195, 241, 242, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 , який представляє інтереси Національного антикорупційного бюро України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Призначити судове засідання у справі № 320/23140/23 в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку: vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити заявнику, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя-доповідач І.В. Штульман

Судді: Н.Є. Маринчак

Ю.К. Черпак

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118564973
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —320/23140/23

Постанова від 24.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Постанова від 24.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні