Ухвала
від 24.04.2024 по справі 632/340/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/340/24

провадження № 2-во/632/25/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про виправлення описки у судовому рішенні

24 квітня 2024 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В.,

за участю секретаря Хохлової І.С.,

розглянувши у залі суду без участі сторін по справі за ініціативою суду питання виправлення описки у рішенні Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 10 квітня 2024 року у цивільній справі окремого провадження за заявою Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність, за відсутності заінтересованих осіб,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Первомайськогоміськрайонного судуХарківської областівід 10.04.2024року булозадоволено вимогизаяви Біляївськоїсільської радиЛозівського району Харківської області та передано Біляївській сільській раді Лозівського району Харківської області як представницькому органу територіальної громади безхазяйне нерухоме майно, а саме громадський будинок, загальною площею 2311,8 кв.м, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказане рішенні не набуло чинності. При переданні справи до канцелярії суду було виявлено відсутність у вказаному рішенні повідомлення про порядок набрання ним чинності, що впливає на можливість набуття ним законної сили і про що суд у вказаному рішенні не вказав.

Враховуючи, що вказане питання розглядається судом без повідомлення сторін по справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно дост.269ЦПК Українисуд можез власноїініціативи абоза заявоюучасників справивиправити допущенів рішеннічи ухваліописки чиарифметичні помилки. Питанняпро внесеннявиправлень вирішуєтьсябез повідомленняучасників справи,про щопостановляється ухвала.Заява провнесення виправленьрозглядається протягомдесяти днівпісля їїнадходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Судом встановлено, що у рішенні Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 10.04.2024 року про задоволення вимог Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області не визначено порядок оскарження вказаного рішення в апеляційному порядку, що є обов`язковим реквізитом судового рішення відповідно до вимог п.3 ч.5 ст.265 ЦПК України, що потребує виправлення відповідним процесуальним документом.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч.2 ст.247, ч.2 ст.258, п.3 ч.5 ст.265, ст. 269, ч.1 ст.353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описку, допущену у резолютивній частини рішення Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 10.04.2024 року, яке не набуло чинності, про задоволення вимог Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області, виклавши резолютивну частину рішення наступним чином:

«Заяву Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області задовольнити.

Передати Біляївській сільській раді Лозівського району Харківської області як представницькому органу територіальної громади безхазяйне нерухоме майно, а саме громадський будинок, загальною площею 2311,8 кв.м, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду безпосередньо або шляхом використання підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому рішення не було вручено у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому копії рішення суду.

Повний текст рішення проголошений 10 квітня 2024 року.»

Копію ухвали надіслати заявнику засобами Електронного суду у порядку ч.7 ст.14 та ч.5 ст.272 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду безпосередньо або шляхом використання підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому копії ухвали суду.

Суддя -

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118568564
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність

Судовий реєстр по справі —632/340/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні