Ухвала
від 24.04.2024 по справі 139/264/24
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/264/24

Провадження № 2/139/84/24

У Х В А Л А

(про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду)

24 квітня 2024 року Мурованокуриловецький районний судВінницької області в складі: головуючого - судді Тучинської Н.В.,

з участю:

представника третьої особи ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача адвоката Майструк Н.Р.,

секретаря судових засідань Хонькович Л.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в смт Муровані Курилівці справу за позовом ОСОБА_3 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на стороніпозивача -орган опікита піклуванняв особівиконавчого комітетуМурованокуриловецької селищноїради Могилів-Подільськогорайону Вінницькоїобласті, до ОСОБА_2 про встановлення факту нецільового використання сплачених аліментів, внесення частини аліментів на особові рахунки дітей,

у с т а н о в и в:

28 березня 2024 року засобами поштового зв`язку до суду від представника позивача адвоката Матяша Дмитра Юрійовича надійшла ця позовна заява. У позовній заяві позивач ставить вимогу про встановлення факту нецільового використання ОСОБА_2 сплачених ОСОБА_3 на утримання двох дітей аліментів, внесення 25% визначеного судом розміру аліментів на особові рахунки дітей. Підставою для позову названо: факт наявності у сторін двох спільних дітей, факт припинення подружніх стосунків, факт сплати позивачем на користь відповідача аліментів у визначеному судовим рішенням розмірі, встановлений спеціалістами Служби у справах дітей факт нецільового використання відповідачем отриманих від позивача аліментів.

На відповідний запит, 29 березня 2024 року отримано інформацію з підтвердженням зареєстрованого місця проживання відповідача в с. Обухів Мурованокуриловецької селищної ради.

Ухвалою від 01 квітня 2024 року було відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче провадження (а.с. 22-23).

Цією ж ухвалою було зобов`язано орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Мурованокуриловецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області надати до початку підготовчого судового засідання висновок щодо порушеного у позові питання.

15 квітня 2024 року судом отримано два висновки (щодо кожної дитини) за результатами інспекційного відвідування щодо цільового витрачання аліментів на дитину (а.с. 28, 29).

22 квітня 2024 року відповідач через канцелярію суду подала клопотання про долучення до справи доказів із доказами (а.с. 30-44).

Представник позивача адвокат Матяш Д.Ю. через систему "Електронний суд" подав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі (а.с. 46).

Заслухавши думки учасників справи, які з`явилися до суду, з урахуванням положень ч. 1 ст. 198, ч. 3 ст. 211 ЦПК України судом ухвалено про розгляд справи за відсутності позивача та його представника.

У підготовчому засіданні представник органу опіки та піклування підтримала позов ОСОБА_3 , заявила, що ними виконано ухвалу про надання висновку з питання, яке порушено у позові, якихось інших доказів вони не мають, будь-яких клопотань вона не заявляє. Просила завершити підготовче провадження і призначити розгляд справи по суті.

Сторона відповідача позовні вимоги не визнала, заявила, що на ствердження своєї позиції вони подали 22.04.2024 належні докази, представник відповідача заявила, що порушуватиме питання про неповноту та необгрунтованість висновків органу опіки та піклування, просила призначити справу до розгляду по суті.

Оскільки сторони не заявляли перед судом клопотання, які необхідно вирішити до призначення розгляду справи по суті, суд прийшов до висновку про можливість завершення підготовчого провадження.

Керуючись ст.ст. 196-198, 200, 258,260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Закрити підготовчепровадження у справі. Справу призначити до розгляду по суті в судовому засіданні на 09-ту годину 20 травня 2024 року. У судове засідання викликати сторони.

При розгляді справи по суті встановити наступний порядок дослідження доказів:

- заслухати пояснення сторони позивача,

- заслухати пояснення відповідача,

- заслухати пояснення представника органу опіки та піклування,

- дослідити письмові докази.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:


СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118569210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —139/264/24

Рішення від 18.06.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні