Ухвала
від 24.04.2024 по справі 336/1880/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 336/1880/24

Провадження №: 2/336/1559/2024

УХВАЛА

24 квітня 2024 року м.Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя в складі головуючого судді Боєва Є.С., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комишуваської селищної ради,

ВСТАНОВИВ:

До суду через свого представника адвоката Романка В.М. звернувся ОСОБА_2 із позовом до Комишуваської селищної ради про визнання припиненим права оренди за договором оренди земельної ділянки та відсутнім у ОСОБА_1 обов`язку щодо сплати орендної плати за цим договором до повернення і поселення ОСОБА_1 в цій квартирі.

Ухвалою від 05.03.2024 відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

25.03.2024 від представника відповідача надійшов відзив.

25.03.2024 від представника позивача надійшла відповідь на відзив.

02.04.2024 надійшли заперечення представника відповідача.

03.04.2024 через підсистему «Електронний суд» від позивача надійшли додаткові пояснення у справі, в яких зазначається про зміну позовних вимог, а саме щодо розірвання договору оренди. До заяви долучені докази файли зображень.

Згідно з ч.3 ст. 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених устатті 43 цього Кодексу, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до ч.5 ст. 49 ЦПК України у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частинами третьою, четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копій такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положеньстатті 43 цього Кодексу. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертаєзаявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі.

Згідно зч.7ст.43ЦПКУкраїни уразі поданнядо судув електроннійформі заявипо сутісправи,зустрічного позову,заяви прозбільшення абозменшення позовнихвимог,заяви прозміну предметаабо підставпозову,заяви прозалучення третьоїособи,апеляційної скарги,касаційної скаргита документів,що доних додаються,учасник справизобов`язаний надатидоказ надсиланнятаких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Позивач не надав доказів направлення копії заяви від 03.04.2024 із додатками відповідачу.

З урахуванням вказаного, враховуючи, що заява про зміну позовних вимог (предмету позову) подана без дотримання вимог ч.5 ст.49 ЦПК України, суд вважає за необхідне повернути її позивачу без розгляду.

Крім того, відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи обставини справи, встановлені при вивченні матеріалів справи, суд вважає за необхідне здіснити, у тому числі задля надання можливості учасникам справи наадти особисти пояснення в судовому засіданні, суд вважає за необхідне здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін до розгляду справи в порядку спрощеного провадження із повідомленням сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 43, 49, 260, 261, 279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 від 03.04.2024 про зміну позовних вимог залишити без розгляду та повернути позивачу.

Здійснити перехід з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комишуваської селищної ради про визнання припиненим права оренди за договором оренди земельної ділянки та відсутнім у ОСОБА_1 обов`язку щодо сплати орендної плати за цим договором до повернення і поселення ОСОБА_1 в цій квартирі без виклику (повідомлення) сторін до розгляду справи в порядку спрощеного провадження із повідомленням сторін.

Призначити судове засідання у приміщенні Шевченківського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Чарівна, 117-А на 29.05.2024 року о 16-00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.С. Боєв

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118570291
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —336/1880/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Боєв Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні