Ухвала
від 23.04.2024 по справі 534/613/23
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/613/23

Провадження №1-в/534/25/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2024 року М. Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області

у складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі:

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання начальника Кременчуцького міського сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області ОСОБА_4 відносно ОСОБА_5 про звільнення від покарання, призначеного вироком Комсомольського міського суду Полтавської області від 06.04.2023,

ВСТАНОВИВ:

До Комсомольського міського суду Полтавської області надійшло подання начальника Кременчуцького міського сектору філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області ОСОБА_4 , в якому порушується питання про звільнення засудженого ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком, як такого, що виконав покладені судом обов`язки та довів своє виправлення.

Засуджений та представник органу пробації в судове засідання не прибули. Про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином. На адресу суду надійшли клопотання від представника органу пробації та засудженого про розгляд справи за їх відсутності, подання просили задовольнити.

Відповідно до ч.5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Прокурор проти задоволення подання не заперечував.

Дослідивши матеріали подання та особової справи засудженого, судом встановлено наступне.

Вироком Комсомольського міського суду Полтавської області від 06.04.2023 ОСОБА_5 визнаний винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України,йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням в порядку ст.75КК України з іспитовим строком на 1 рік.

На підставі ст.76 КК України на ОСОБА_5 судом були покладені наступні обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Відповідно до ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Отже, виходячи зі змісту наведеної норми кримінального Закону, основними критеріями для звільнення особи від відбування покарання, призначеного із застосуванням ст.75 КК України, є виконання засудженим обов`язків, покладених судом, та не вчинення ним нового злочину.

Згідно з матеріалами пред`явленого подання засуджений ОСОБА_5 за час перебування на обліку в органах пробації зарекомендував себе добре, обов`язки, покладені на нього судом, виконував, порядок та умови відбування покарання не порушував, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. За місцем проживання скарг на ОСОБА_5 не надходило, заходи, передбачені індивідуальним планом виконував.

Враховуючи закінчення встановленого іспитового строку та те, що ОСОБА_5 у період випробування обов`язки, покладені судом, виконував, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався, чим довів своє виправлення, суд вважає подання обґрунтованим та доходить висновку про звільнення засудженого від покарання, призначеного вироком суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.78 КК України, ст. 370, 371, 372, 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Кременчуцького міського сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області ОСОБА_4 відносно ОСОБА_5 про звільнення від покарання, призначеного вироком Комсомольського міського суду Полтавської області від 06.04.2023 задовольнити повністю.

Звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком Комсомольського міського суду Полтавської області від 06.04.2023 за ст.336 КК України у виді 3 років позбавлення волі.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається через Комсомольський міський суд Полтавської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118574019
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —534/613/23

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Вирок від 06.04.2023

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні