Ухвала
від 23.04.2024 по справі 541/374/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/374/24

Провадження № 2/541/364/2024

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

23 квітня 2024 року м. Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Третяка О. Г.,

за участю секретаря судового засідання Олешко Н. А.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_2 , треті особи Виконавчий комітет Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_3 про визнання частково недійсним свідоцтва про право власності на житло та скасування державної реєстрації права власності,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Миргородського міськрайонного суду Полтавської області знаходиться вказана цивільна справа.

Сторони в підготовче засідання не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд підготовчого судового засідання у її відсутність, позовні вимоги підтримує (а.с. 50).

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилася, на адресу суду надійшла заява в якій просила проводити розгляд справи без її участі, позовні вимоги визнає (а.с. 48).

Представник відповідача, Комишнянської селищної ради та представник третьої особи Виконавчого комітету Комишнянської селищної ради в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений. Направив заяву, в якій просив проводити розгляд справи за відсутності представника селищної ради та без представника виконавчого комітету селищної ради (а.с. 57).

Третя особа, ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений (а.с. 46, 55).

Судом проведено підготовче засідання з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В підготовчому засіданні клопотань учасників справи про укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд третейського суду або звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді заявлено не було.

Судом з`ясовані всі питання, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі не вбачається, у зв`язку з чим суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Справа підлягає розгляду одноособово суддею, підстави для колегіального розгляду справи відсутні.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Аналізуючи матеріали справи, враховуючи те, що особиста явка позивача має істотне значення для розгляду справи по суті, для надання особистих пояснень позивача по справі та з`ясування її фактичних обставин, суд приходить до висновку про те, що явку позивача в судове засідання слід визнати обов`язковою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 197, 200, 259-261, 353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_2 , треті особи Виконавчий комітет Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_3 про визнання частково недійсним свідоцтва про право власності на житло та скасування державної реєстрації права власності.

Призначити розгляд справи на 05 червня 2024 року об 11:00 год. у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Миргород Полтавської області.

Визнати обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 в судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_2 , треті особи Виконавчий комітет Комишнянської селищної ради Миргородського району, ОСОБА_3 про визнання частково недійсним свідоцтва про право власності на житло та скасування державної реєстрації права власності.

В судове засідання викликати учасників справи з паспортами. Представникам учасників справи мати доручення на ведення справи в суді та її копію для залучення до матеріалів справи.

Позивачу роз`яснюється, що він має право надіслати до суду відповідь на відзив, а іншим учасникам справи - копію відповіді на відзив, у разі отримання ним відзиву, до початку розгляду справи по суті.

Відповідачу роз`яснюється, що він, в разі отримання відповіді на відзив, має право надіслати до суду заперечення, а іншим учасникам справи - копію заперечення, до початку розгляду справи по суті.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до початку розгляду справи по суті.

Учасникам справи роз`яснюється, що вони можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://bl.lg.court.gov.ua/sud1205/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. Г. Третяк

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118574149
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —541/374/24

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Третяк О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні