Ухвала
від 22.04.2024 по справі 756/9336/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

22.04.2024 Справа № 756/9336/23

Унікальний номер 756/9336/23

Номер провадження 2/756/540/24

УХВАЛА

про витребування доказів

22 квітня 2024 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Шролик І.С.

секретаря судового засідання - Крикуна І.В.

за участю позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача - ОСОБА_3

представника третьої особи - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві в порядку загального провадження питання про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , Відкрите акціонерне товариство «Банк «БІГ ЕНЕРГІЯ», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та гарантія», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гровінг Стейт», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Горобинська Ганна Анатоліївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гембаровська Світлана Іванівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Мурська Наталія Василівна про витребування майна з чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ВАТ «Банк «БІГ ЕНЕРГІЯ», ТОВ «Фінансова компанія «Довіра та гарантія», ТОВ «Фінансова компанія «Гровінг Стейт», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Горобинська Г.А., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гембаровська С.І., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Мурська Н.В., про витребування майна з чужого незаконного володіння.

В судовому засіданні 22 квітня 2024 року судом поставлено на обговорення питання про витребування у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембаровської С.І. копії нотаріальної справи щодо посвідчення договору відступлення права вимоги за договором іпотеки, від 21 липня 2016 року, укладеного між ТОВ «Фінансова компанія «ГРОВІНГ СТЕЙТ» та ОСОБА_6 , зареєстрованого в реєстрі за № 604.

Присутні у судовому засіданні сторони не заперечували проти необхідності витребування доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

В силу ст. 8 Закону України «Про нотаріат», довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду у зв`язку зі справами, що знаходяться в його провадженні

Суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи зміст та обсяг заявлених вимог, з метою встановлення обставин справи, що входить в коло доказування, вважає за необхідним витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембаровської С.І. належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо посвідчення договору відступлення права вимоги за договором іпотеки, від 21 липня 2016 року, укладеного між ТОВ «Фінансова компанія «ГРОВІНГ СТЕЙТ» та ОСОБА_6 , зареєстрованого в реєстрі за № 604.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гембаровської Світлани Іванівни (01030, м. Київ, вул. М. Коцюбинського, 9, прим. 2) належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо посвідчення договору відступлення права вимоги за договором іпотеки, від 21 липня 2016 року, укладеного між ТОВ «Фінансова компанія «ГРОВІНГ СТЕЙТ» та ОСОБА_6 , зареєстрованого в реєстрі за № 604.

Вказані документи необхідно направити на адресу суду: 04212, м. Київ, вул. Левка Лук`яненка, 2Є, з посиланням на вихідний номер документа у строк до 01 травня 2024 року.

Роз`яснити що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.С. Шролик

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118586802
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —756/9336/23

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні