Ухвала
від 23.04.2024 по справі 278/1881/22
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УКРАЇНА

Житомирський апеляційний суд

Справа №278/1881/22 Головуючий у 1-й інст. Дубовік О. М.

Категорія 8 Доповідач Трояновська Г. С.

У Х В А Л А

23 квітня 2024 року Житомирський апеляційний суд в складі:

головуючого - судді Трояновської Г.С.

суддів: Борисюка Р.М., Павицької Т.М.,

з участю секретаря судового засідання Нестерчук М.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі заяву Служби у справах дітей Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області про заміну третьої особи

у справі №278/1881/22 за позовом представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», Комунального підприємства «Центр державної реєстрації» Садківської сільської ради Житомирської області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Служба у справах дітей Житомирської районної державної адміністрації про скасування рішення про державну прав та їх обтяжень на нерухоме майно

за апеляційною скаргою представника ОСОБА_3 ОСОБА_4 на рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 13 грудня 2023 року та на додаткове рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 15 січня 2024 року

в с т а н о в и в :

В провадженні Житомирського апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», Комунального підприємства «Центр державної реєстрації» Садківської сільської ради Житомирської області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Служба у справах дітей Житомирської районної державної адміністрації про скасування рішення про державну прав та їх обтяжень на нерухоме майно.

Від Служби у справах дітей Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області надійшла заява, в якій вказує, що будинок знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Питанням щодо координації діяльності із забезпечення захисту прав дітей за вказаною адресою займається служба (управління) у справах дітей Житомирської міської ради (ОТГ), тому така є належною третьою особою по справі.

Колегія суддів вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Згідно ч.1ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Під час розгляду справи апеляційним судом встановлено, що у житловому будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , зареєстровані відповідачі: ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (постанова Житомирського апеляційного суду від 23 грудня 2020 рокуу справі № 278/3048/19).

Територіально питаннями щодо координаціїдіяльності іззабезпечення захиступрав дітейза вказаноюадресою займається Служба у справах дітей Житомирської міської ради.

Враховуючи, що вказане рішення може вплинути на права та обов`язки неповнолітніх дітей ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , колегія суддів дійшла висновку про необхідність залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору Службу у справах дітей Житомирської міської ради (за територіальністю).

Керуючись ст.53,259,365,381 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Заяву Служби у справах дітей Житомирської районної державної адміністрації Житомирської області задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі №278/1881/22 як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору Службу у справах дітей Житомирської міської ради.

Надіслати Службі у справах дітей Житомирської міської ради копію апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів. Встановити строк для подання відзиву на апеляційну скаргу, заперечень щодо поданих заяв чи клопотань (за їх наявності) до 21 травня 024 року.

Відзив на апеляційну скаргу надається суду разом з доказами надсилання (надання) його копій та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Судді

СудЖитомирський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118588336
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —278/1881/22

Постанова від 06.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Постанова від 06.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Постанова від 06.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Постанова від 06.06.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні