Ухвала
від 24.04.2024 по справі 590/950/23
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №590/950/23 Головуючий у суді у 1 інстанції - Деркач І. М.Номер провадження 22-ц/816/954/24 Суддя-доповідач - Собина О. І. Категорія - 16

У Х В А Л А

24 квітня 2024 року м. Суми

Сумський апеляційний суд у складі судді

Собина О. І., розглянувши апеляційну скаргу Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на заочнерішення Ямпільського районного суду Сумської області від 18 січня 2024 року в цивільній справі за позовом Чернігівської окружної прокуратури, яка діє в інтересах держави в особі Свеської селищної ради Шосткинського району Сумської області, до ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Кролевецький комбікормовий завод», Головне управління Держгеокадастру у Сумській області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

Звертаючись з апеляційною скаргою на судове рішення заявник подав клопотання про відстрочення сплати судового збору, мотивоване відсутністю коштів на рахунках.

Відповідно до частини 1 статті 136 ЦПКУкраїни суд,враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Таким чином, єдиною підставою для відстрочення, розстрочення сплати судового збору є майновий стан сторони.

Заявляючи клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення рішення у справі жодних доказів майнового стану заявник до апеляційного суду не подав.

Враховуючи, що для вирішення питання про відстрочення сплати судового збору відповідно до вимог стяті 136 ЦПК України та статті 8 Закону України «Про судовий збір» апеляційному суду необхідно оцінити майновий стан заявника, клопотання про відстрочення сплати судового збору задоволенню не підлягає, оскільки жодних відомостей про майновий стан заявник до суду не подав.

При цьому, суд роз`яснює заявнику про його право повторно звернутись із заявою про відстрочення оплати судового збору та надати належні допустимі докази на підтвердження майнового стану.

Щодо розміру судового збору, то він розраховується наступним чином.

Як передбачено п. 6 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ, заяви про перегляд судового рішення у зв`язку з нововиявленими обставинами судовий збір сплачується в сумі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

За змістом ч.1, п.п. 1, 2 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру юридичною особою сплачується судовий збір за ставкою - 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений законом на 1 січня 2023 року становить 2684 грн.

Враховуючи, що заявник оспорює рішення суду, яким вирішена вимога майнового характеру, відповідно за подання апеляційної скарги підлягає сплаті судовий збір у розмірі 4026 грн (2684 грн х 150%).

Реквізити для сплати судового збору:

Отримувач коштів - ГУК Сум.обл /Сумська МТГ/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37970404

Банк отримувача - Казначейство України (ел. адм. подат.)

Код банку отримавача (МФО) 899998

Рахунок отримувача (IBAN) UA598999980313171206080018540

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Сумський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником фізичною особою ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Частиною другою статті 357 ЦПК України передбачено, що у разі, якщо апеляційна скарга оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185цього Кодексу.

Згідно з частиною першою ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити особі, яка подала апеляційну скаргу, якщо увстановлений судомстрок небудуть виконанівимоги ухвалисуду щодосплати судовогозбору,апеляційна скаргавважатиметься неподаноюта будеповернута.

Керуючись ст.8Закону України«Про судовийзбір»,ст.136,ч.3ст.357 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на заочнерішення Ямпільського районного суду Сумської області від 18 січня 2024 року відмовити.

Апеляційну скаргу Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на рішення Ямпільського районного суду Сумської області від 18 січня 2024 року залишити без руху.

Запропонувати Головному управлінню Держгеокадастру у Сумській області у строк не більше десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі4026 грн, доказ оплати судового збору у зазначеному розмірі надати до Сумського апеляційного суду.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали апеляційна скарга вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Копію ухвали направити Головному управлінню Держгеокадастру у Сумській області.

Суддя Сумського апеляційного суду О.І.Собина

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118604805
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —590/950/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні