Ухвала
від 15.04.2024 по справі 173/1161/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1161/24

Провадження №2/173/588/2024

У Х В А Л А

іменем України

15 квітня 2024 р. м. Верхньодніпровськ

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Бурхан С.М.,

за участю секретаря судового засідання: Рудової Л. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом ОСОБА_1

до Верхньодніпровської міської ради

Треті особи, які

не заявляють самостійних вимог: КП «Верхньодніпровське БТІ»

про визнання права власності на самочинно реконструйовану квартиру в житловий будинок,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі Позивач)звернулася доВерхньодніпровського районногосуду Дніпропетровськоїобласті зпозовом доВерхньодніпровської міськоїради (далі Відповідач),про визнання права власності на самочинно реконструйовану квартиру в житловий будинок. Ухвалою Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 10.04.2024 року відкрито провадження у справі № 173/1161/24, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 15.04.2024 року.

У підготовчому засіданні 15.04.2024 року позивач підтримала позовні вимоги, а також пояснила, що всі докази на підтвердження її вимог подані, а також вчинені всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідач Верхньодніпровська міська рада у підготовче засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Третя особа КП «Верхньодніпровське БТІ» у підготовчому засіданні заявили про винесення рішення на розсуд суду.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви, відповідно до ст. 198 ЦПК України, судом не встановлено.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України кожна сторона несе ризики настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Під час підготовчого провадження судом проведено відповідні дії, які передбачені частиною 2 статті 197 ЦПК України.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що судом з`ясований предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників справи, визначені обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрані відповідні докази; вчинені усі дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 200, 260, 261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу № 173/1161/24 до судового розгляду по суті на 15.04.2024 року об 14 год. 10 хв. у приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, місто Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, буд. 47, зал. № 1).

2. Викликати у судове засідання учасників справи, їх представників, яким необхідно при собі мати документи, що підтверджують їх повноваження відповідно до статті 62 ЦПК України.

3. Відповідно до статті 261 Цивільного процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили після її підписання і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя С.М. Бурхан

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118606867
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на самочинно реконструйовану квартиру в житловий будинок

Судовий реєстр по справі —173/1161/24

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні