Ухвала
від 25.04.2024 по справі 179/648/24
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/648/24

провадження № 2-о/179/42/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 квітня 2024 року смт.Магдалинівка

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

у складі: головуючого судді Чорної А.О.,

при секретарі Ахтієвій Р.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Чумаківська сільська рада, про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Салтисюк Юрій Валерійович, діючи в інтересах заявниці, звернувся до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області з заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Чумаківська сільська рада, в якій просить встановити факт батьківства ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 відносно ОСОБА_3 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 у селі Приют Магдалинівського району Дніпропетровської області, актовий запис про народження № 99 від 04 вересня 2015 року, вчинений відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Магдалинівського районного управління юстиції у Дніпропетровській області, свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 . Зобов`язати Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса)внести зміни до актового запису № 99 від 04.09.2015 року про ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , складеного відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Магдалинівського районного управління юстиції у Дніпропетровській області, вказавши ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Ухвалою Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 09 квітня 2024 року відкрито окреме провадження у справі та призначено судове засідання.

У судове засідання заявниця та її представник не з`явилися, представник заявниці надав заяву про розгляд справи без їх участі.

У судове засідання заінтересована особа - Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) не з`явилися, надали заяву, в якій зазначили, що актовий запис про народження № 99 від 04 вересня 2015 року на ДробітькоМилану Володимирівну, складений відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Магдалинівського районного управління юстиції у Дніпропетровській області знаходиться на зберіганні в Царичанському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса). Архів Магдалинівського району знаходиться на зберіганні в Царичанському відділі державної реєстрації Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), тому Новомосковський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) не може бути заінтересованою стороною по справі.

У судове засідання заінтересована особа - Чумаківська сільська рада не з`явилися, надали заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступних висновків.

Згідно частини 1 та 2 статті 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Під час розгляду справ окремого провадження суд, у відповідності з вимогами статті 294 ЦПК України, зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до положень частини 3 статті 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно з частиною 8 статті 49 ЦПК України заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV цього Кодексу.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Відповідно до частини 1, 3 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, положення зазначеної норми передбачають те, що залучення третіх осіб до участі у розгляді справи можливе за заявою учасників справи, за заявою інших осіб, які ініціювали питання про залучення їх до участі в розгляді в якості третіх осіб, а також за волевиявленням суду.

З метою всебічного, повного та неупередженого розгляду справи, суд дійшов висновку про залучення до участі у справі в якості зацікавленої особи - Царичанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса).

Частиною 7 статті 53 ЦПК України визначено, що вступ у справу заінтересованої особи не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 3, 43, 49, 51, 260, 261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в справі № 179/648/24 зацікавлену особу - Царичанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), юридична адреса: 51000, Дніпропетровська область, Дніпровський район,селище міського типу Царичанка,вулиця 14-ї Гвардійської Дивізії,будинок 10.

Відкласти розгляд справи на 09 травня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Копію ухвали направити учасникам справи, а залученим заінтересованим особам разом із копією заяви з додатками.

Викликати у судове засідання учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Чорна

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118607518
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —179/648/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні