Ухвала
від 23.04.2024 по справі 216/1351/24
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/1351/24

провадження 2-о/216/94/24

УХВАЛА

іменем України

23 квітня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі головуючого судді Кузнецова Р.О.,

за участю

секретаря судового засідання Гулковського О.С..,

представника заінтересованої особи Ослюка В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі судових засідань №4 приміщення суду у м. Кривому Розі Дніпропетровської області, в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою виконавчого комітету Центрально-Міської районної у місті ради, за участю заінтересованих осіб комунального підприємства «Криворізьке районе бюро технічної інвентаризації» Дніпропетровської обласної ради, Першої Криворізької державної нотаріальної контори про визнання спадщини відумерлої та передачу її Криворізькій міській територіальній громаді в особі Криворізької міської ради,

в с т а н о в и в:

В провадженні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області перебуває вказана цивільна справа.

27 лютого 2024 року на підставі ухвали суду, з метою виконання вимог частини 1 статті 189 Цивільного процесуального кодексу України розпочато судове провадження у справі, розгляд якої здійснюється в порядку окремого провадження.

Представник заінтересованої особи Ослюк В.І. в судовому засіданні заначив, що відомості про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в нього відсутні, а тому просив суд витребувати вищезазначені відомості з Центрально-Міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького районну Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), а також з ДУ «Криворізька виправна колонія (№80)» відомості про звільнення засудженого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за вироком Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу від 03.02.2011.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Частиною 7 статті 81 ЦПК України передбачено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, з огляду на предмет заяви, суд вважає за необхідне, з метою всебічного та об`єктивного розгляду справи витребувати з Центрально-Міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького районну Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), актовий запис про смерть та повний витяг з актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; з ДУ «Криворізька виправна колонія (№80)» відомості про звільнення засудженого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за вироком Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу від 03.02.2011.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 13, 84, 258-260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Витребувати:

- з Центрально-Міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького районну Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), актовий запис про смерть та повний витяг з актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- з ДУ «Криворізька виправна колонія (№80)» відомості про звільнення засудженого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за вироком Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу від 03.02.2011.

Копії витребуваних доказів направити до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Першотравнева, 12) безпосередньо в термін до 30 травня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оголосити перерву у судовому засіданні, з розгляду цивільної справи за заявою виконавчого комітету Центрально-Міської районної у місті ради, за участю заінтересованих осіб комунального підприємства «Криворізьке районе бюро технічної інвентаризації» Дніпропетровської обласної ради, Першої Криворізької державної нотаріальної контори про визнання спадщини відумерлої та передачу її Криворізькій міській територіальній громаді в особі Криворізької міської ради до 30 травня 2024 року, о 10 години 00 хвилин в залі судових засідань №4 приміщення Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, розташованого за адресою: вулиця Великого Кобзаря, будинок 12, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Р.О.КУЗНЕЦОВ

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118607840
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —216/1351/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні