Рішення
від 08.04.2024 по справі 125/2595/23
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/2595/23

2-о/125/106/2023

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Бар Вінницької області

Барський районний суд Вінницької області в складі:

судді Єрмічової В. В.,

за участю секретаря судового засідання Віннічук В. Л., заявника ОСОБА_1 , її представника адвоката Васильчук Г. В., заінтересованої особи: ОСОБА_2 , представника заінтересованої особи: Служби у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області Костюк К. І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про встановлення факту, що має юридичне значення,

УСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про встановлення факту батьківства, обґрунтовуючи тим, що згідно розпорядження голови Барської районної державної адміністрації від 07 вересня 2020 року № 183 "Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу" дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , влаштовано у дитячий будинок сімейного типу ОСОБА_8 та ОСОБА_1 . Діти мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування, підставою набуття статусу є рішення Барського районного суду Вінницької області від 15 квітня 2020 року, справа № 125/2461/19, провадження № 2/125/840/2019, про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 щодо її дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , з урахуванням витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного Кодексу України. Як на обставину доведення заявлених вимог, позивач зазначає про те, що в період часу з 2006 року по 2023 рік ОСОБА_2 (мати дітей) проживала спільно без реєстрації шлюбу із ОСОБА_9 (батько дітей). У вказані роки у них народилися діти: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 . 18 серпня 2023 року ОСОБА_9 був мобілізований першим відділом ІНФОРМАЦІЯ_6 та направлений до військової частини НОМЕР_1 . ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_9 загинув під час несення військової служби, про що Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у м. Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції зроблено відповідний актовий запис № 7602 та видано свідоцтво про смерть, серії НОМЕР_2 , від 18 грудня 2023 року. За таких підстав, встановлення факту батьківства необхідне для призначення пенсії у зв`язку з втратою годувальника.

Заявник ОСОБА_1 , її представник адвокат Васильчук Г. В. в судовому засіданні заявлену вимогу підтримали в повному обсязі, просили її задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_2 (мати дітей) в судовому засіданні повідомила, що з ОСОБА_9 вони разом проживали без реєстрації шлюбу як чоловік і жінка з 2006 року до його мобілізації в 2023 році до лав Збройних Сил України. За період спільного проживання у них народилися п`ятеро дітей, біологічним батьком кожного з них є ОСОБА_9 . У 2020 року її позбавили батьківських прав відносно її дітей. Оскільки ОСОБА_9 не був записаний в свідоцтвах про народження дітей батьком, оскільки вони проживали в незареєстрованому шлюбі, тому дітей вилучили із сім`ї. Після цього ОСОБА_9 звернувся до Копайгородської селищної ради про встановлення факту батьківства щодо усіх його дітей. За життя ОСОБА_9 завжди визнавав їх своїми дітьми. Він був чуйним, турботливим батьком, дуже любив своїх дітей, а вони його, виконував батьківські обов`язки у повному обсязі, турбувався про їх забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання своїх дітей. Просить визнати ОСОБА_9 , який загинув на війні 07 грудня 2023 року, захищаючи Україну, батьком їх дітей: ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_8 ; ОСОБА_6 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 ; ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 ; ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_11 ; ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Представник заінтересованої особи Служби у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області Костюк К. І. заяву підтримала, просила задовольнити, повідомила, що знає цю сім`ю з 2021 року, їй відомо, що в ОСОБА_9 були дуже гарні стосунки з його дітьми, які його теж дуже любили, за життя ОСОБА_9 особисто звертався до неї з приводу встановлення батьківства щодо їх з ОСОБА_2 п`ятьох спільних дітей, визнавав себе їх батьком, мав намір встановити батьківство щодо своїх дітей, однак це не відбулося, оскільки в грудні 2023 року ОСОБА_9 загинув на війні.

Представник заінтересованої особи Барського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання. Начальник Барського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) А. Хитрук подала до суду заяву, в якій просить розглянути справу у її відсутності, покладається на розсуд суду.

Свідок ОСОБА_10 суду повідомила, що ОСОБА_9 проживав спільно із ОСОБА_2 як чоловік та жінка більше 16 років, вони вели спільне господарство, виховували п`ятеро дітей. Діти називали його батьком, він спілкувався із дітьми до позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав, після цього продовжував піклуватися про своїх дітей.

Свідок ОСОБА_11 суду повідомила, що знає ОСОБА_2 (мати дітей) ще з часів, коли вона проживала одна. Пам`ятає, що ОСОБА_9 приїхав у їх село разом із ОСОБА_2 і вони почали спільно проживати неподалік від неї в орендованому будинку, шлюб не реєстрували, напевно тому, що ОСОБА_2 мала намір отримувати допомогу на дітей від держави як мати-одинока. За час їх спільного проживання у них народилося двоє дітей, після чого вони купили неподалік від неї будинок, в якому почали проживати, тоді у них народилося ще троє дітей. ОСОБА_9 був дуже люблячим батьком, усі п`ятеро дітей дуже схожі на нього. Приблизно кілька років тому, через те, що ОСОБА_2 не виконувала належним чином свої батьківські обов`язки, дітей вилучили із сім`ї. ОСОБА_9 продовжував підтримувати стосунки з дітьми, постійно провідував їх в сім`ї, в якій вони почали проживати, діти називали його татом, він був дуже доброю людиною, в селі його поважали. Жителі громади дуже переймаються долею дітей, всі впевнені, що батьком п`ятьох дітей, які народилися під час спільного проживання ОСОБА_2 та ОСОБА_9 є ОСОБА_9 , тому просять визнати ОСОБА_9 їх батьком.

Свідок ОСОБА_12 суду повідомив, що був знайомий із ОСОБА_9 більше 17 років, вони разом працювали. У ОСОБА_9 було п`ятеро дітей, всі діти точно його, бо дуже на нього схожі, називали його татом. Він дуже любив дітей, відвідував їх після того як матір ОСОБА_2 позбавили батьківських прав.

Свідок ОСОБА_13 суду повідомив, що знав ОСОБА_9 з 2012 року, вони товаришували, ОСОБА_9 постійно проживав із ОСОБА_2 без реєстрації шлюбу як чоловік і жінка. Це його діти, він спілкувався з ними після позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав, бачив це особисто. Діти обожнювали батька, а він їх.

Враховуючи пояснення учасників справи, свідків, дослідивши письмові докази, які містяться в матеріалах справи, суд дійшов такого висновку.

Встановлено, що ОСОБА_7 , народився ІНФОРМАЦІЯ_8 . У його свідоцтві про народження в графі "батько" зазначено " ОСОБА_14 ", в графі "мати" зазначено " ОСОБА_2 ". Вказане підтверджується копією свідоцтва про народження, серії НОМЕР_3 , видано 16 жовтня 2007 року виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області (а.с. 8).

Відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, актовий запис № 3, дата складання 16 жовтня 2007 року, батьком ОСОБА_7 записаний ОСОБА_14 . Відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 59-60).

Згідно копії свідоцтва про народження, серії НОМЕР_4 , видано 14 січня 2010 року виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області, ОСОБА_6 , народився ІНФОРМАЦІЯ_9 . У його свідоцтві про народження в графі "батько" зазначено " ОСОБА_14 ", в графі "мати" зазначено " ОСОБА_2 " (а.с. 7).

Відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, актовий запис № 1, дата складання 14 січня 2010 року, батьком ОСОБА_6 записаний ОСОБА_14 . Відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 53-54).

Згідно копії свідоцтва про народження, серії НОМЕР_5 , видано 24 січня 2013 року виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області, ОСОБА_5 , народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 . У його свідоцтві про народження в графі "батько" зазначено " ОСОБА_14 ", в графі "мати" зазначено " ОСОБА_2 " (а.с. 9).

Відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, актовий запис № 1, дата складання 24 січня 2013 року, батьком ОСОБА_5 записаний ОСОБА_14 . Відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 55-56).

Згідно копії свідоцтва про народження, серії НОМЕР_6 , видано 12 жовтня 2015 року виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області, ОСОБА_4 , народився ІНФОРМАЦІЯ_11 . У його свідоцтві про народження в графі "батько" зазначено " ОСОБА_14 ", в графі "мати" зазначено " ОСОБА_2 " (а.с. 6).

Відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, актовий запис № 3, дата складання 12 жовтня 2015 року, батьком ОСОБА_4 записаний ОСОБА_14 . Відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 51-52).

Згідно копії свідоцтва про народження, серії НОМЕР_7 , видано 12 грудня 2017 року виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області, ОСОБА_3 , народився ІНФОРМАЦІЯ_12 . У його свідоцтві про народження в графі "батько" зазначено " ОСОБА_14 ", в графі "мати" зазначено " ОСОБА_2 " (а.с. 10).

Відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, актовий запис № 1, дата складання 26 січня 2018 року, батьком ОСОБА_3 записаний ОСОБА_14 . Відомості про батька записані відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 57-58).

Згідно з копією заочного рішення Барського районного суду Вінницької області від 15 квітня 2020 року, яке набрало законної сили 07 серпня 2020 року, ОСОБА_2 позбавлено батьківських прав щодо її дітей ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 11-12).

Відповідно до копії розпорядження Барської районної державної адміністрації Вінницької області від 18 серпня 2020 року № 159 "Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування" надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування , малолітньому ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (а.с. 20).

Згідно з копією розпорядження Барської районної державної адміністрації Вінницької області від 07 вересня 2020 року № 183 "Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу" дітей ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , влаштовано та передано на виховання та спільне проживання в дитячий будинок сімейного типу ОСОБА_8 та ОСОБА_1 (а.с. 13-16).

Відповідно до копії свідоцтва про смерть, серії НОМЕР_2 , видано 18 грудня 2023 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_9 помер ІНФОРМАЦІЯ_7 (а.с. 17).

Згідно з даними довідки № 138, видано 08 квітня 2024 року Верхівським старостинським округом Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, та витягами із погосподарських книг з 2006 по 2025 роки, ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_7 , проживав без реєстрації із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , по АДРЕСА_1 , з липня 2006 року по день призову до лав Збройних Сил України, а саме 19 серпня 2023 року (а.с. 88-96).

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно з ч. 2 ст. 315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім`я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

Згідно з п. 1 постанови пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року № 5 "Про судову практику про справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення" в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

Відповідно до п. 7 постанови пленуму ВСУ від 15 травня 2006 року № 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів" встановлено, що у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, або смерті жінки, яка вважалась матір`ю останньої, факт їхнього батьківства (материнства) може бути встановлено за рішенням суду в окремому провадженні. Заяви про встановлення факту як батьківства, так і материнства суд приймає до розгляду, якщо запис про батька (матір) дитини в книзі реєстрації народжень учинено згідно зі ст. 135 СК України.

Згідно з ст. 130 СК України, у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, факт його батьківства може бути встановлений за рішенням суду. Заява про встановлення факту батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу. Заява про встановлення факту батьківства може бути подана особами, зазначеними у частині третій статті 128 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 128 СК України, позов про визнання батьківства може бути пред`явлений матір`ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

Згідно з абз. 3 п. 15 постановою Пленуму Верховного суду України від 15 травня 2006 року № 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів" зазначено, що заяви про встановлення фактів батьківства чи визнання батьківства розглядаються судом, якщо у свідоцтві про народження певна особа не вказана батьком дитини і можуть бути подані матір`ю, опікуном чи піклувальником дитини чи самою дитиною після досягнення повноліття.

Відповідно до п. 9 постанови пленуму Верховного Суду України від 15 травня 2006 року № 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів" визначено, що питання щодо походження дитини суд вирішує на підставі будь-яких доказів про це. Визнання батьківства (материнства) має ґрунтуватися на всебічно перевірених судом даних, що підтверджують або спростовують заявлені вимоги чи заперечення проти них.

Згідно з ст. 134 СК України, на підставі заяв осіб, зазначених у статті 126 цього Кодексу, або рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

Відповідно до абз. 12 п. 20 глави 1 Розділу ІІІ Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18 жовтня 2000 року № 52/2, з відповідними змінами, при вирішенні судом спорів про визнання батьківства, материнства, оспорювання батьківства чи материнства, встановлення фактів батьківства та материнства зміни до актових записів про народження вносяться відповідно до законодавства, яке регулює порядок внесення змін до актових записів цивільного стану.

Згідно з п.п. 2.13.1 п. 2.13 Розділу ІІ Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджено наказом Міністерства юстиції України 12 січня 2011 року № 96/5, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 січня 2011 року за № 55/18793, рішення суду про визнання батьківства (материнства), усиновлення (удочеріння), про скасування раніше винесеного рішення суду про визнання батьківства, виключення відомостей про батька (матір) дитини з актового запису про народження, скасування або визнання усиновлення (удочеріння) недійсним, про визнання шлюбу недійсним, установлення неправильності в актовому записі цивільного стану та інші, у яких зазначено про внесення конкретних змін в актові записи цивільного стану, є підставою для внесення відповідних змін до актового запису.

Встановлення даного факту необхідно з метою захисту прав та інтересів неповнолітніх у сфері соціального захисту та подальшої можливості оформлення та отримання допомоги у зв`язку з втратою годувальника.

За таких підстав суд вважає за необхідне заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити. Встановити, що ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_7 , є батьком: ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_8 , про що 16 жовтня 2007 року складено актовий запис № 3 виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_6 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 , про що 14 січня 2010 року складено актовий запис № 1 виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 , про що 24 січня 2013 року складено актовий запис № 1 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_11 , про що 12 жовтня 2015 року складено актовий запис № 3 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_12 , про що 26 січня 2018 року складено актовий запис № 1 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області та зобов`язати Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) внести зміни до актових записів про народження: № 3, складено виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 16 жовтня 2007 року, щодо ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_8 ; № 1, складено виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 14 січня 2010 року, щодо ОСОБА_6 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 ; № 1, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 24 січня 2013 року, щодо ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 ; № 3, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 12 жовтня 2015 року, щодо ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_11 ; № 1, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 26 січня 2018 року, щодо ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_12 , вказавши батьком ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_7 .

На підставі ч. 3 ст. 128, ст. 130, ст. 134, ч. 1 ст. 135 СК України, п. 1 постанови пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року № 5 "Про судову практику про справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення", п. 7, п. 9, абз. 3 п. 15 постанови пленуму ВСУ від 15 травня 2006 року № 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів", абз. 12 п. 20 глави 1 Розділу ІІІ Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18 жовтня 2000 року № 52/2 з відповідними змінами, п.п. 2.13.1 п. 2.13 Розділу ІІ Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, затверджено наказом Міністерства юстиції України 12 січня 2011 року № 96/5, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 січня 2011 року за № 55/18793, керуючись статтями 12, 13, 76, 89, п. 2 ч. 1, ч. 3 ст. 258, частинами 1, 2, 8 ст. 259, статтями 263-265, частинами 4, 5, 8 ст. 268, п. 5 ч. 2 ст. 293, ч. 2 ст. 315 ЦПК, суд

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області, Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Встановити, що ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_7 , є батьком: ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_8 , про що 16 жовтня 2007 року складено актовий запис № 3 виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_6 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 , про що 14 січня 2010 року складено актовий запис № 1 виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 , про що 24 січня 2013 року складено актовий запис № 1 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_11 , про що 12 жовтня 2015 року складено актовий запис № 3 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області; ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_12 , про що 26 січня 2018 року складено актовий запис № 1 виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області.

Зобов`язати Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) внести зміни до актових записів про народження: № 3, складено виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 16 жовтня 2007 року, щодо ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_8 ; № 1, складено виконавчим комітетом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 14 січня 2010 року, щодо ОСОБА_6 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_9 ; № 1, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 24 січня 2013 року, щодо ОСОБА_5 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_10 ; № 3, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 12 жовтня 2015 року, щодо ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_11 ; № 1, складено виконкомом Супівської сільської ради Барського району Вінницької області від 26 січня 2018 року, щодо ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_12 , вказавши батьком ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Рішення може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник: ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ; фактичне місце проживання: АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків НОМЕР_8 ).

Заінтересована особа: ОСОБА_2 (зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_4 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків НОМЕР_9 ).

Заінтересована особа: Служба у справах дітей Копайгородської селищної ради Жмеринського району Вінницької області (місцезнаходження юридичної особи: 23053, Вінницька область, Жмеринський район, смт Копайгород, вул. Центральна, 28; ідентифікаційний код юридичної особи: 04326112).

Заінтересована особа: Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (місцезнаходження юридичної особи: 23000, Вінницька область, м. Бар, площа Пам`яті, 19; ідентифікаційний код юридичної особи: 20088468).

Повне судове рішення складено 22 квітня 2024 року.

Суддя Віта ЄРМІЧОВА

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118614282
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —125/2595/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Єрмічова В. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні