Ухвала
від 25.04.2024 по справі 740/1237/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 740/1237/24

Провадження № 2/761/6981/2024

У Х В А Л А

25 квітня 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Осаулов А.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ТОВ «ФК «Авансар», треті особи приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу Чернігівської області Яковенко Тетяна Миколаївна, про стягнення безпідставно набутих коштів,

в с т а н о в и в :

У квітні 2024 р. до Шевченківського районного суду м. Києва за підсудністю надійшла зазначена позовна заява.

Під час вивчення матеріалів справи було встановлено, що позовна заява подана з порушенням вимог ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно з ст. 175 ч.3 п.5 ЦПК України позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів) (ст. 177 ч.5 ЦПК України).

Позивач зазначає, що в рамках виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого напису, який визнано таким, що не підлягає виконанню, стягнуто 79847,01,00 грн., що підтверджується звітами про відрахування.

Між тим, доказів того, що виконавчий напис взагалі перебував на примусовому виконанні та зокрема у ВП НОМЕР_1 не надано, як і не надано довідки приватного виконавця щодо розподілу коштів в рамках виконавчого провадження, які були стягнуто з боржника, та перерахування їх саме ТОВ «ФК «Авансар».

Крім цього, позивачу необхідно уточити правильне найменування відповідача за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не зазначено.

Тому, позивачу необхідно надати суду докази перебування виконавчого напису, який визнано таким, що не підлягає виконанню, на примусовому виконанні, довідку приватного виконавця щодо розподілу коштів в рамках виконавчого провадження, які були стягнуто з боржника, та уточнити найменування відповідача. Після усунення недоліків уточнену позовну заяву з доказами надати для суду та у відповідності до кількості учасників справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 48, 175, 177, 185 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «ФК «Авансар», треті особи приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, приватний виконавець виконавчого округу Чернігівської області Яковенко Тетяна Миколаївна, про стягнення безпідставно набутих коштів, - залишити без руху і надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання ухвали суду у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Осаулов А.А.

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118623402
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно набутих коштів

Судовий реєстр по справі —740/1237/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні