Рішення
від 25.04.2024 по справі 466/1813/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/1813/24

Провадження № 2/466/1180/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(заочне)

25 квітня 2024 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Єзерського Р.Б.

при секретарі Свиті А.І.

з участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника третьої особи ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у загальному позовному провадженні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовною заявою адвоката Вишнякової Наталі Василівни, яка представляє інтереси ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , з участю третьої особи: Органу опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради про відібрання малолітніх дітей від матері без позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання малолітніх дітей,

установив:

14 лютого 2024 року адвокат Вишнякова Наталя Василівна, яка представляє інтереси ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4 , з участю третьої особи: Органу опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, у якому просить суд ухвалити рішення, яким відібрати ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 від матері ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 не позбавляючи її батьківських прав та передати бабі Позивачці, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та стягнути аліменти з відповідачки ОСОБА_4 на користь Позивачки ОСОБА_1 для утримання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку щомісяця, і до досягнення дітьми повноліття.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що Позивачка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є свекрухою Відповідачки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка має малолітніх доньок: ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Батько малолітніх дітей ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_6 син Позивачки перебуває у шлюбі з Відповідачкою та є військовослужбовцем, який є зниклим безвісти за особливих обставин. Відповідачка проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , у гуртожитку. Малолітні ОСОБА_8 та ОСОБА_9 зареєстровані за адресою АДРЕСА_1 , але на даний час (з 03.01.2024) проживають у Позивачки за адресою: АДРЕСА_2 , Зазначає,що відповідачка ухиляється від виконання нею батьківських обов`язків, не працює, не в змозі забезпечити повноцінний розвиток та належне утримання дівчинок та бабуся Позивачка була вимушена забрати дівчат до себе в АДРЕСА_2 . Зазначає, що після одруження з сином Позивачки та перший час після народження дітей, Відповідачка ОСОБА_4 належним чином виконувала обов`язки по вихованню дітей, в домі був порядок, прибрано та охайно. Але з часом ситуація змінилась та протягом 2022-2023рр. ОСОБА_7 розповідав Позивачці, що подружнє життя не складається, дітьми дружина не займається. Після того як ОСОБА_7 був призваний на військову службу, він надсилав Позивачці гроші, на які вона купляла все необхідне для онук та передавала до ОСОБА_10 матері дітей це і одяг і шкільні приладдя і навіть продукти харчування. У 2023 року син Позивачки зник безвісти під час виконання військового завдання на фронті та Позивачка продовжувала підтримувати його доньок, оскільки мати належним чином не здійснювала догляд за ними не працювала, не ночувала вдома, діти почали пропускати заняття в школі. Ситуація з доглядом дітей загострилась у кінці 2023 року.

У відповідності до листа Відділу «Служби у справах дітей» Шевченківського району Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради від 25.01.2024 №260001- вих-9956, за результатами оцінювання потреб сім`ї ОСОБА_4 від 19.12.2023 з`ясовано, що основні ознаки та чинники, що сприяють складним життєвим обставинам є ухилення матір`ю ОСОБА_4 (Відповідачкою) від виконання нею батьківських обов`язків відносно малолітніх дітей ОСОБА_11 та ОСОБА_6 .

Відповідно до наказу управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради від 26.12.2023 №650, малолітні ОСОБА_12 та ОСОБА_6 перебувають на обліку у відділі «Служба у справах дітей» Шевченківського району м. Львова як такі, що опинились у складних життєвих обставинах у зв`язку з ухиленням матір`ю ОСОБА_4 від виконання батьківських обов`язків з виховання дітей. ОСОБА_4 є отримувачем соціальних послуг (соціальний супровід) у Шевченківському відділенні соціальної роботи КУЗТ «ЛМЦСПР» «Джерело». Працівники відділу неодноразово проводили з Відповідачкою профілактичні бесіди та попереджали про наслідки та відповідальність, які настають у випадку систематичних пропусків дітьми навчального закладу без поважних причин.

Декілька разів працівниками відділу «Служби у справах дітей» Шевченківського району обстежувались умови проживання за адресою АДРЕСА_1 , де проживає Відповідачка разом з матір`ю та доньками в ході якого встановлювалось, що в помешканні не прибрано, речі розкидані, матері вдома частіше за все не було, зі слів матері Відповідачки, вона ніде не працює. 22.01.2024 під час останнього візиту, здійсненого працівниками відділу «Служби у справах дітей» Шевченківського району за адресою проживання Відповідачки, її не було в помешканні, проте зі слів ОСОБА_13 , яка є матір`ю Відповідачки встановлено, що ОСОБА_4 зловживає алкогольними напоями, вдома не ночує та не цікавиться вихованням дітей. Умов для проживання та виховання дітей за вказаною адресою не створено. Відділом «Служба у справах дітей» Шевченківського району ініційовано питання щодо притягнення ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов`язків. Відповідно до інформації, наданої ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області, на Відповідачку складено протокол адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 184 КУпАП (неналежне виконання батьківських обов`язків з виховання дітей), який передано для вирішення притягнення до адміністративної відповідальності до Шевченківського районного суду м. Львова (справа № 466/387/24).

З 03.01.2024 неповнолітні ОСОБА_9 та ОСОБА_8 разом проживають разом з Позивачкою за адресою - АДРЕСА_3 . Служба у справах дітей Великомостівської міської ради Львівської області було проведено обстеження умов проживання за даною адресою, про що складено Акт обстеження умов проживання від 30.01.2024 у відповідності до якого домоволодіння розташоване на 1 поверсі 1-поверхового будинку, складається з 3 кімнат а також коридора, кухні, кладової. Умови проживання задовільні. В будинку чисто, прибрано. Діти забезпечені спальними місцям, шафам для одягу, є місце для навчання та ігор. В будинку є підведене газопостачання. В приміщенні тепло. Для виховання та розвитку дітей створено такі умови створені окремі спальні місця, місце для вивчення уроків. Діти забезпечені шкільним приладдям, одягом по сезону та належним харчуванням. За результатами обстеження, комісія зробила висновок, що діти забезпечені усім необхідним для проживання та навчання. Позивачка створила належні умови для дітей. Діти відвідують заняття у Бояницькій гімназії у 3-му та 7-му класі. Позивачка має постійне місце роботи у військовій частині. Натомість Відповідачка не створила безпечних умов для життя та здоров`я доньок, продовжує ухилятися від своїх батьківських обов`язків, тому подальше залишення дітей з Відповідачем є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання в зв`язку з чим Позивач вважає, що є необхідність про їх відібрання.

Зазначає, що відібрання дітей від Відповідача без позбавлення її батьківських прав за таких умов є мірою, яка відповідає найкращим інтересам дитини.

Також для захисту прав дітей підлягають стягненню аліменти з Відповідачки для утримання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку щомісяця, і до досягнення дітьми повноліття.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 позовні вимоги підтримали у повному обсязі, просили суд задовольнити позовні вимоги з підстав наведених у позовній заяві.

Відповідач ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилася, причини неявки суду не повідомила, хоча належним чином була повідомлена про місце, дату та час судового засідання, відзиву на позовну заяву до суду не подавала.

Представник позивача Органу опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради Миргород В.В. у судовому засіданні підтримав позовні вимоги, та не заперечував щодо їх задоволення.

Оскільки в матеріалах справи достатньо доказів для розгляду справи без участі відповідача, позивач не заперечує проти заочного розгляду справи, суд у відповідності до вимог ст.ст. 280-282 ЦПК України вважає за можливе заслухати справу на підставі наявних доказів та ухвалити заочне рішення.

Заслухавши позиваач та її представника, представника третьої оосби, з`ясувавши дійсні обставини справи, права та обов`язки сторін, дослідивши зібрані по справі докази, суд дійшов висновку, що позов підлягає до задоволення з таких мотивів.

Судом встановлено, що відповідно до свідоцтв про народження серія НОМЕР_1 та НОМЕР_2 батьками ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 відповідно, є ОСОБА_7 та ОСОБА_4 .

Згідно інформації Жовківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Львівському районі Львівської області від 10.02.2024 № 106/36.6-02-16 та Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Львові від 27.01.2024 № 161/33.26-23 державна реєстрація народження дітей проведена відповідно до ст. 133 СК України (народжені у подружжя).

Батько дітей ОСОБА_7 під час виконання бойового завдання з відбиття збройної агресії російської федерації в районі населеного пункту Бахмут Донецької області зник під час бою. Вказане стверджується листом з прикордонного загону ім. Героя України Євгенія Пікуса від 16.02.2023 № 32/1076-23-вих та витягу з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин від 18.10.2023 № 20231018-1231.

13.12.2023 № 2-23905-2608 у відділ «Служба у справах дітей» Шевченківського району надійшов лист від директора Львівської середньої загальноосвітньої школи IIII ступенів № 44 ім. Т.Г. Шевченка Л. Стефанович від 12.12.2023 № 497 із якого вбачається, що матір малолітніх дітей ОСОБА_9 та ОСОБА_8 ОСОБА_4 часто веде аморальний спосіб життя, зловживає спиртними напоями, часто не ночує вдома, не працевлаштована, не займається вихованням дітей. З класним керівником дітей не контактує, на телефонні дзвінки не відповідає та не відвідує батьківські збори. Такий стан призвів до того, що діти мають низький рівень успішності.

Враховуючи лист Львівської СЗШ I-III ступенів № 44 ім. Т.Г. Шевченка, 18.12.2023, 20.12.2023 та 03.01.2024 працівники відділу «Служба у справах дітей» Шевченківського району спільно з фахівцями Шевченківського відділення соціальної роботи КУЗП «ЛМЦСПР «Джерело», інспекторами СЮП ВП № 1 ЛРУП № 1 ГУНП у Львівській області та соціальним педагогом СЗШ I-III ступенів № 44 ім. Т.Г. Шевченка здійснено спільні візити за адресою: АДРЕСА_1 .

За вказаною адресою проживають: ОСОБА_4 матір дітей, ОСОБА_13 бабця дітей, малолітні ОСОБА_12 , 2011р.н. та ОСОБА_6 , 2014р.н.

Умови проживання задовільні, присутні меблі, в дитини є місце для сну та навчання, однак, помешкання необхідно прибрати, про що матері дітей комісією неодноразово було наголошено.

З матір`ю дитини ОСОБА_4 проведено профілактичну бесіду та попереджено про наслідки та відповідальність, які настають у випадку систематичних пропусків дітей навчального закладу без поважних причин.

Відповідно до акту оцінки потреб сім`ї/особи від 19.12.2023 з`ясовано, що основними ознаками та чинниками, що спричиняють складні життєві обставини є ухилення ОСОБА_4 від виконання нею батьківських обов`язків відносно малолітніх ОСОБА_11 та ОСОБА_6 .

За результатами проведеної роботи, наказом управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради від 26.12.2023 № 650, малолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 взято на облік у відділі «Служба у справах дітей» Шевченківського району як такі, що опинились у складних життєвих обставинах у зв`язку з ухиленням матір`ю ОСОБА_4 від виконання батьківських обов`язків з виховання дітей.

Фахівцями Шевченківського відділення соціальної роботи та психологічної підтримки КУЗТ «ЛМЦСПР «Джерело» надається соціальна послуга «соціальний супровід» для ОСОБА_4 , оскільки її сім`я перебуває у складних життєвих обставинах.

На засіданні міждисциплінарної команди з питань соціального захисту прав дитини від 28.12.2023 року, командою розроблено індивідуальний план соціального захисту прав дітей в якому описано алгоритм дій та рекомендації, які ОСОБА_4 необхідно виконати з метою виведення сім`ї зі складних життєвих обставин.

За час перебування малолітніх ОСОБА_9 та ОСОБА_8 на обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах працівниками відділу «Служба у справах дітей» Шевченківського району ради спільно з фахівцями Шевченківського відділення соціальної роботи КУЗП «ЛМЦСПР «Джерело» неодноразово здійснювались візити за адресою: АДРЕСА_1 з метою обстеження умов проживання. Зокрема із актів від 18.12.2023, 20.12.2023, 03.01.2024, 22.01.2024, 07.02.2024, 26.03.2024 вбачається, що в помешканні не прибрано, речі розкидані, матір дітей систематично зловживає алкогольними напоями, вдома не ночує та не цікавиться вихованням дітей. Умов для проживання та виховання дітей за вказаною адресою не створено.

Із характеристики ОСОБА_6 та ОСОБА_5 виданої Львівською СЗШ I-III ступенів № 44 ім. Т.Г. Шевченка 15.01.2024 № 19 та № 20 вбачається, що матір не цікавиться успіхами дітей, не відвідувала батьківські збори, шкільним життям і результатами навчання не цікавилася.

Відділом «Служба у справах дітей» Шевченківського району ініційовано питання щодо притягнення ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов`язків. Відділом поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП у Львівській області на ОСОБА_4 складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 184 КУпАП неналежне виконання батьківських обов`язків з виховання дітей, який надіслано до суду для розгляду.

Як слідує із постанови Шевченківського районного суду м. Львова від 22.02.2024 у справі № 466/387/24 ОСОБА_4 визнано винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 184 КУпАП та оштрафовано її на 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (вісімсот п`ятдесят гривень) в доход держави.

З наявних у справі письмових доказів слідує, що для подолання складних життєвих обставин ОСОБА_4 комісією з питань захисту прав дитини було затверджено індивідуальний план для подолання кризової ситуації в якій вона опинилася, надаються соціальні послуги КУЗП «ЛМЦСПР «Джерело», надано скерування до відділення «Служби підтримки сім`ї» комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради для допомоги подолання алкогольної узалежненості та потреби в підвищенні батьківського потенціалу. Проте, жодних із запропонованих послуг ОСОБА_4 не дотримувалася та не виконала, що свідчить про небажання подолати ситуацію в якій вона опинилася.

За змістом частини першої статті 170 СК України суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, у випадках, передбачених пунктами 2-5 частини першої статті 164 цього Кодексу, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням або органові опіки та піклування. Під час ухвалення рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них без позбавлення їх батьківських прав суд бере до уваги інформацію про здійснення соціального супроводу сім`ї (особи) у разі здійснення такого супроводу.

Крім того, судом встановлено, що з 03.01.2024 неповнолітні ОСОБА_9 та ОСОБА_8 проживають разом з бабусею ОСОБА_14 за адресою: АДРЕСА_2 .

За №49/01-11 від 07.02.2024 Службою у справах дітей Великомостівської міської ради Львівської області було проведено обстеження умов проживання за даною адресою, про що складено Акт обстеження умов проживання від 30.01.2024 у відповідності до якого домоволодіння розташоване на 1 поверсі 1-поверхового будинку, складається з 3 кімнат, а також коридору, кухні, кладової. Умови проживання задовільні. В будинку чисто, прибрано. Діти забезпечені спальними місцям, шафами для одягу, є місце для навчання та ігор. В будинку є підведене газопостачання. В приміщенні тепло. Для виховання та розвитку дітей створено такі умови створені окремі спальні місця, місце для вивчення уроків. Діти забезпечені шкільним приладдям, одягом по сезону та належним харчуванням. На даний момент вихованням, навчанням, забезпеченням базових потреб ОСОБА_6 та ОСОБА_15 займається бабуся дітей ОСОБА_1 . За результатами обстеження, комісія зробила висновок, що діти забезпечені усім необхідним для проживання та навчання. Бабуся ОСОБА_14 створила належні умови для дітей.

Відповідно до довідки №78 від 13.02.2024, виданої Кінологічним навчальним центром (військова частина НОМЕР_3 ) Державної прикордонної служби України, ОСОБА_1 дійсно працює у військовій частині НОМЕР_3 з 25.11.2021 по теперішній час.

Європейський суд з прав людини зазначив, що оцінка загальної пропорційності будь-якого вжитого заходу, що може спричинити розрив сімейних зв`язків, вимагатиме від судів ретельної оцінки низки факторів та залежно від обставин відповідної справи вони можуть відрізнятися. Проте необхідно пам`ятати, що основні інтереси дитини є надзвичайно важливими. При визначенні основних інтересів дитини у кожному конкретному випадку необхідно враховувати дві умови: по-перше, у як найкращих інтересах дитини буде збереження її зв`язків із сім`єю, крім випадків, коли сім`я виявляється особливо непридатною або явно неблагополучною; по-друге, у як найкращих інтересах дитини буде забезпечення її розвитку у безпечному, спокійному та стійкому середовищі, що не є неблагополучним (Мамчур проти України, № 10383/09, § 100, ЄСПЛ, від 16 липня 2015 року).

Відповідно до вимог ст.11 Закону України «Про охорону дитинства» сім`я є природним середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного, соціального розвитку дитини, її матеріального забезпечення і несе відповідальність за створення належних умов для цього. Кожна дитина має право на проживання в сім`ї разом з батьками або в сім`ї одного з них та на піклування батьків.

З наявних у справі письмових доказів, суд вважає доведеним той факт, що відповідач належним чином не виконує батьківських обов`язків щодо належного виховання та розвитку дітей.

Більш того, суд вважає, що у даному випадку, відібрання дітей у відповідача без позбавлення батьківських прав сприятиме захисту інтересів дитини з метою унеможливлення в подальшому залишення її без догляду, оскільки враховуючи вік дітей, це є неприпустимим.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та встановлені обставини справи, суд вважає, що позов слід задовольнити та відібрати неповнолітніх дітей у відповідача без позбавлення її батьківських прав.

При цьому суд зауважує, що відібрання дитини у батьків це санкція за невиконання батьківських обов`язків. Ця санкція є більш м`якою, порівняно з іншими, зокрема із позбавленням батьківських прав. Відібрання дитини не є крайнім і незворотним заходом.

Згідно з вимогами ч.3 ст.170 СК України, якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному вихованню дитини її батьками, суд за заявою батьків може постановити рішення про повернення їм дитини.

Отже, відповідач не позбавлена можливості змінити своє відношення та ставлення до виконання батьківських обов`язків та звернутись в суд із позовом про повернення їм дитини.

Частиною 4 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001року також передбачено, що позбавлення батьківських прав або відібрання дитини в батьків без позбавлення їх цих прав не звільняє батьків від обов`язку утримувати дітей.

Згідно ч. 4 ст. 170 СК України, при задоволенні позову про відібрання дитини від матері, батька без позбавлення їх батьківських прав суд вирішує питання про стягнення з них аліментів на дитину.

Відповідно ст.182 СК України мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншою, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Згідно ст.183 СК України частка заробітку (доходу) батьків, яка буде стягуватись як аліменти на дитину, визначається судом.

Зважаючи викладене, суд вважає обґрунтованими вимоги позивача про стягнення з відповідача аліментів на утримання дітей у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку щомісяця, і до досягнення дітьми повноліття, тому в цій частині позовні вимоги також підлягають задоволенню, в межах позовних вимог.

Відповідно до ч.1 ст. 191 СК України аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову. Оскільки з позовом позивач звернулася 14.02.2024 року, аліменти на утримання дітей підлягає стягненню з цієї дати.

В порядку, визначеному п.1 ч.1 ст.430 ЦПК України, суд допускає негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Крім цього у відповідності зі ст.141 ЦПК України з відповідача слід стягнути в користь держави 1211,20 грн. судового збору за позовну вимогу про стягнення аліментів, оскільки позивач на підставі ЗУ «Про судовий збір» була звільнена від сплати судового збору за позовну вимогу про стягнення аліментів.

Керуючись ст. 3, 12, 13, 77, 81, 141, 259, 263-266, 268 ЦПК України, ст.150-152, 155, 164, 170, 180, 181-184, 193 Сімейного кодексу України, суд

ухвалив :

позовні вимоги адвоката Вишнякової Наталі Василівни, яка представляє інтереси ОСОБА_1 , ІПН: НОМЕР_4 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН: НОМЕР_5 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , з участю третьої особи: Органу опіки та піклування Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, ЄДРПОУ: 04056115, місцезнаходження: м. Львів, вул. Липинського, 11 про відібрання малолітніх дітей від матері без позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання малолітніх дітей задовольнити повністю.

Відібрати ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 від матері ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , не позбавляючи її батьківських прав та передати їх бабі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Стягувати аліменти з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП: НОМЕР_5 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 РНОКПП: НОМЕР_4 для утримання ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку щомісяця, і до досягнення дітьми повноліття.

Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів за один місяць.

Стягнути з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН: НОМЕР_5 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 на користь держави - 1211 (одна тисяча двісті одинадцять) грн., 20 коп. судового збору.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Повний текст судового рішення складено 25 квітня 2024 року.

Суддя Р. Б. Єзерський

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118640128
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —466/1813/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні