Ухвала
від 25.04.2024 по справі 128/4059/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/4059/23

УХВАЛА

25 квітня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області у складі:

Головуючої - судді Фанди О.А.,

присяжних: Підкалюка П.П., Костюк О.П.,

за участю секретаря Олексієнко О.В.,

представника заявника - ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи Куцого К.С.,

розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Вінниці в порядку окремого провадження матеріали заяви Комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Опікунської ради виконавчого комітету Вороновицької селищної ради, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в:

До Вінницького районного суду Вінницької області надійшла заява Комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», за участі заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Опікунської ради виконавчого комітету Вороновицької селищної ради, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, в якій заявник просить суд: визнати недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , як внутрішньо-переміщена особа фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ; встановлення опіки над нею та призначення їй опікуна.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Згідно з п. 10 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб: особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Учасники справи щодо призначення захисника ОСОБА_3 не заперечували.

Враховуючи вказані вище положення законодавства України, завдання забезпечення справедливого розгляду справи та її вирішення на засадах верховенства права, наявні дані про стан психічного здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , як внутрішньо-переміщена особа фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 , з метою сприяння в реалізації права останньої на безоплатну вторинну правову допомогу, суд вважає за необхідне забезпечити ОСОБА_3 , правовою допомогою та доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області призначити адвоката для здійснення представництва ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , як внутрішньо-переміщена особа фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 13, 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суддя,-

у х в а л и в:

Доручити керівникуВінницького місцевогоцентру знадання безоплатноївторинної правовоїдопомоги,що знаходитьсяза адресою:м.Вінниця,вул.В.Порика,29, призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , як внутрішньо-переміщена особа фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ,адвоката длянадання безоплатноїправничої допомогив обсязі,передбаченому нормамиЗакону України«Про безоплатнуправову допомогу»для участів данійцивільній справі.

Зобов`язати адвоката, призначеного Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, з`явитися у вищезазначені місце та час.

Копії ухвали направити заявнику, Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, заінтересованій особі.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://dg.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Присяжні:

Підкалюк П.П. Костюк О.П.

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118646840
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —128/4059/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні