Рішення
від 17.04.2024 по справі 710/636/23
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/636/23

Провадження № 2/710/10/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.04.2024 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Щербак О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Кисличенко Л.А.,

представника відповідачів адвоката Дона В.О.,

розглянувши усудовому засіданні цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,треті особибез самостійнихвимог настороні відповідачів:Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вЧеркаській області,Шполянський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЗвенигородському районіЧеркаської областіЦМУМЮ (м.Київ), ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту батьківства,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 звернулась до Шполянського районного суду Черкаської області із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів: Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Шполянський відділ ДРАЦС у Звенигородському районі Черкаської області ЦМУМЮ ( м. Київ), ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту батьківства.

Відповідно позовних вимог, позивач просить встановити факт батьківства ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , щодо дитини, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; зобов`язати Шполянський відділ реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) внести відомості до актового запису про народження № 10, складеного 17.07.2012 Виконавчим комітетом Васильківської сільської ради Шполянського району Черкаської області, про народження ОСОБА_6 , а саме зазначити батьком дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

В обґрунтування позову ОСОБА_1 вказує, що за життя ОСОБА_5 , а саме в період з червня 2011 року по липень 2014 року, перебував із нею у фактичних шлюбних відносинах. Під час спільного проживання із ОСОБА_5 , вона завагітніла та ІНФОРМАЦІЯ_6 народила сина, ОСОБА_6 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , виданого Васильківською сільською радою Шполянського району Черкаської області 17.07.2012. Оскільки на час реєстрації народження сина позивач з ОСОБА_5 не перебували у шлюбі та в зв`язку з тим, що вони не подавали до органу державної реєстрації спільної заяви про походження дитини від нього, запис про батька дитини до актового запису про його народження було внесено у відповідності до ч. 1 ст. 135 СК України.

Після припинення спільного проживання однією сім`єю ОСОБА_5 продовжував спілкуватися з сином, постійно зустрічався з дитиною, цікавився його життям, брав участь у вихованні та утриманні сина, тобто визнавав його своєю дитиною.

Відразу після початку збройного нападу Росії на Україну, ОСОБА_5 був мобілізований до ЗСУ, де під час проходження військової служби в Донецькій області, в ході бойових дій, ІНФОРМАЦІЯ_7 трагічно загинув.

Установлення факту батьківства ОСОБА_5 відносно його малолітньої дитини, ОСОБА_6 , необхідне для призначення сину пенсії у зв`язку з втратою годувальника та отримання дитиною статусу непрацездатного члена сім`ї померлого годувальника.

30.05.2023 відкрито провадження у справі, справу вирішено проводити за правилами загального позовного провадження.

28.06.2023 судом задоволено клопотання позивача про витребування у ІНФОРМАЦІЯ_8 з особової справи військовослужбовця ЗСУ, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , в с. Михайлівка Донецької області, реєстраційну картку геномної інформації людини та біологічний матеріал, відібраний для проведення державної реєстрації геномної інформації.

20.07.2023 у справі призначено судово-медичну молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої було доручено експертам КЗ «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» Дніпропетровської обласної ради, провадження у справі зупинено.

01.09.2023 провадження у справі поновлено у зв`язку із поверненням ухвали суду про призначення експертизи без виконання.

05.09.2023 судом за клопотанням позивача призначено посмертну судово-медичну молекулярно-генетичну експертизу, провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

30.11.2023 провадження у справі поновлено.

10.01.2024 судом клопотання заявника про витребування доказів задоволено, витребувано від приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Курінного Анатолія Васильовича копії спадкової справи № 20/2023 , заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 .

24.01.2024 позивач подала заяву про зміну підстав позову. Зазначила, що станом на час подання позову їй не було відомо про наявність спадкового майна після смерті ОСОБА_5 та відкритої спадкової справи. Після того , як їй стали відомі вказані обставини, вона звернулась до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини в інтересах її неповнолітнього сина, однак нотаріусом їй було відмовлено в оформленні спадщини з огляду на відсутність підстав у дитини для закликання до спадкування майна ОСОБА_5 у зв`язку із відсутністю запису про батьківство останнього у свідоцтві про народження та відповідно в актовому записі про народження дитини, що підтверджується відповідною постановою. ОСОБА_3 та ОСОБА_2 є спадкоємцями померлого ОСОБА_5 .. Наявність права дитини на спадщину померлого прямо впливає на розмір часток відповідачів у цій спадщині.

Отже, встановлення факту батьківства ОСОБА_5 відносно його сина ОСОБА_6 , для набуття дитиною права на отримання пенсії по втраті годувальника залишається значущим, при цьому від встановлення даного юридичного факту також залежить і право дитини на спадщину померлого ОСОБА_5 , тому враховуючи, що справа уже розглядається у позовному провадженні та одночасно зважуючи на позицію Верховного Суду викладену у постанові від 30 червня 2023 року у справі №490/1819/22 про те, що у разі потреби встановлення факту батьківства для отримання спадкового майна у власність після смерті потенційного батька, то спір повинен вирішуватись у порядку позовного провадження, вважає за потрібне змінити підставу позову на порушення права малолітньої дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 на отримання спадщини його померлого батька ОСОБА_5 .

26.02.2024 судом прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 про зміну підстав позову; клопотання представника ОСОБА_3 , адвоката Дона В.О., про закриття провадження у справі у зв`язку із відсутністю спору залишено без задоволення.

19.03.2024 судом закрито підготовче провадження у цивільній справі, справу призначено до судового розгляду по суті.

Позивач в судове засідання не з`явилась, подала заяву, у якій просила проводити розгляд справи без її участі, свої позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Відповідачі в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце були повідомлені належним чином.

Представник відповідачів, адвокат Дон В.О., в судовому засіданні зазначив, що факт батьківства ОСОБА_5 щодо ОСОБА_6 підтверджений належним доказом, висновком експерта. Разом із тим, заперечував щодо стягнення з відповідачів вартості проведеної експертизи. Зазначив, що позивач подаючи позов про встановлення факту батьківства у первісній редакції, зазначила відповідачів, однак такі не порушували прав позивача та не могли у позасудовому порядку сприяти позивачці у вирішенні питання встановлення батьківства. Крім того, між сторонами була домовленість, що відповідачі не будуть заперечувати проти вимог та проведення експертизи, будуть сприяти, при цьому позивач не буде вимагати стягнення судових витрат із відповідачів. Позивач вказує, що проведення експертизи з ініціативи відповідачки ОСОБА_3 , однак це не відповідає дійсності, оскільки відповідач разом із позовом подала клопотання про проведення експертизи. Крім того, ураховуючи те, що позивач , розуміючи, що відсутній спір із відповідачами, змінила підстави позову у січні 2024, при цьому про наявність спадкової справи знала ще у липні 2023 року. Також зазначив, що позивач понад 10 років не вживала заходів вирішення питання щодо батьківства ОСОБА_5 , а коли той загинув , звернулась із позовом до відповідачів. Також звертав увагу, що у позовній заяві, позивач не ставила питання про стягнення судових витрат. Тому просив відмовити у задоволенні вимоги про стягнення судових витрат.

Представники третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог, подали заяви про розгляд справи без їх участі.

Заслухавши представника відповідачів, ОСОБА_7 , дослідивши матеріали справи, суд встановив наступні обставини.

Відповідно до копії свідоцтва серії НОМЕР_2 , виданого 17.07.2012 Васильківською сільською радою Шполянського району Черкаської області, батьками ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , зазначено ОСОБА_8 та ОСОБА_1 ( том 1, а.с. 14).

Із Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України № 00038888458 від 16.03.2023, вбачається, що відомості про батька ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у свідоцтві про народження записані на підставі ч. 1 ст. 135 СК України ( том 1 а.с. 15).

Згідно з копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 , виданого 24.02.2023 Шполянським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Київ), ОСОБА_5 помер ІНФОРМАЦІЯ_7 у віці 38 років у с.Михайлівка Донецької області, про що складено відповідний актовий запис № 111 ( том 1 а.с. 16).

Відповідно до підтвердження, складеного головою вуличного комітету вул. Колективна, м. Шпола Черкаської області, ОСОБА_9 , від 30.04.2023 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , і малолітня дитина, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , проживали однією сім`єю в житловому будинку АДРЕСА_1 , де дорослі вели спільне господарство в період з серпня 2012 року по липень 2014 року. ОСОБА_5 разом із ОСОБА_1 приймав активну участь у вихованні та утриманні дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , якого називав своїм сином ( том 1 а.с. 18).

Також заявниця додала до матеріалів справи фотокартки на підтвердження факту спільного проживання разом з ОСОБА_5 . Разом з тим, суд вказані докази не оцінює, оскільки позивач та відповідачі в судове засідання не з`явились, а тому беззаперечно встановити, хто зображений на фото та час їх виконання, не можливо ( том 1 а.с. 20-27).

Відповідно до свідоцтва про народження Серії НОМЕР_4 , виданого 20.10.1984 райвідділом РАЦС м.Шпола ОСОБА_2 є матір`ю ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ( том 1 а.с.98).

Згідно з висновком експерта № 1995-МГ від 05.09.2023, відповідно законам успадкування в генотипі дитини присутні тільки такі алелі, які виявляються у біологічної матері та біологічного батька. Молекулярно-генетичним аналізом встановлено: у дитини серед досліджених локусів не виявлено алелів умовного батьківства ( нематеринського) походження, які б не виявлялись у припустимого батька. Таким чином встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , може бути біологічним батьком дитини ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , народженого громадянкою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_10 . Вірогідність того, що померлий ОСОБА_5 дійсно є біологічним батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , і це не є наслідком випадкового збігу генетичних ознак у осіб, що не мають родинних зв`язків, за результатами даної експертизи складає не менше 99,9999999 % ( том 1 а.с. 176-179).

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек ,Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 361201710 від 09.01.2024, у власності померлого ОСОБА_5 перебуває житловий будинок з надвірними спорудами, загальною площею 51,7 кв.м, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 ( том 2 а.с. 7).

Із копії матеріалів спадкової справи №20/2023, відкритої приватним нотаріусом Звенигородського районного нотаріального округу, Курінним А.В. , після смерті ОСОБА_5 , вбачається, що із заявами про прийняття спадщини звернулись 13 березня 2023 року ОСОБА_2 , яка є матір`ю померлого, ІНФОРМАЦІЯ_12 ОСОБА_3 , яка є дружиною померлого, та ІНФОРМАЦІЯ_13 ОСОБА_1 , як законний представник малолітнього сина ОСОБА_6 ( том 2 а.с. 51-61).

Відповідно до довідки №81 від березня 2023 року, виданої Виконавчим комітетом Шполянської міської ради ОТГ, ОСОБА_5 , 1984 року народження був зареєстрований і проживав з 2016 року у АДРЕСА_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_7 . В даному будинковолодінні більше ніхто не зареєстрований ( том 2 а.с. 62).

Відповідно до постанови приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Курінного А.В. від 12.01.2024 відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на ім`я малолітнього сина заявника ОСОБА_1 ОСОБА_6 , після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , у зв`язку із тим, що не було надано підтвердження про те, що ОСОБА_5 є батьком ОСОБА_6 , тобто відсутні інформація про їх родинний зв`язок (том 2 а.с.34).

Статтею 121 СК України встановлено, що права та обов`язки матері, батька і дитини ґрунтуються на походженні дитини від них, засвідченому органом державної реєстрації актів цивільного стану в порядку, встановленому статтями 122 та 125 цього Кодексу.

Відповідно до частини другої статті 125 СК України, якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається: за заявою матері та батька дитини; за рішенням суду.

Згідно з частини першої, другої статті 128 СК України за відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до вимог ЦПК України.

Положеннями статті 130 СК України встановлено, що у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, факт його батьківства може бути встановлений за рішенням суду. Заява про встановлення факту батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу. Заява про встановлення факту батьківства може бути подана особами, зазначеними у частині третій статті 128 цього Кодексу, зокрема матір`ю дитини.

Відповідно до ч.1 ст. 135 СКУкраїни при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім`я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

Провадження стосовно встановлення батьківства або його оспорювання стосується «приватного життя» за статтею 8 Конвенції захист прав людини і основоположних свобод, яке охоплює важливі аспекти особистої ідентичності.

Передумовою звернення до суду із заявою про встановлення факту батьківства є запис про батька дитини у книзі записів народжень за вказівкою матері.

Рішення щодо встановлення факту батьківства має ґрунтуватися на всебічно перевірених судом даних, що підтверджують або спростовують заявлені вимоги чи заперечення проти них, а його резолютивна частина - містити всі відомості, необхідні для реєстрації батьківства в органах реєстрації актів цивільного стану.

Європейський суд з прав людини зауважив, що «в ході національного розгляду суд призначив ДНК-тест з метою вирішення цього спору про батьківство. Тест продемонстрував, що відповідач був батьком дитини з ймовірністю 99,99 відсотків. Суд враховує, що на сьогодні ДНК-тест є єдиним науковим методом точного встановлення батьківства стосовно конкретної дитини; його доказова цінність суттєво переважає будь-який інший доказ, наданий сторонами, з метою підтвердити або спростувати факт оспорюваного батьківства» (KALACHEVA v. RUSSIA, № 3451/05, § 34, ЄСПЛ, від 07 травня 2009 року).

У справі «Міфсуд проти Мальти» (Mifsud v. Malta, заява № 62257/15, , рішення набуло статусу остаточного 29 квітня 2019 року) ЄСПЛ повторив, що ДНК-тест - це науковий метод, наявний (у той час - на початку 2000-х і донині) для точного визначення батьківства дитини, а його доказове значення значно переважає будь-які інші докази, представлені сторонами для підтвердження або спростування біологічного батьківства.

Верховний Суд неодноразово у своїх постановах також зазначає , що висновок судово-медичної (молекулярно-генетичної) експертизи є достатньою підставою для категоричного висновку для визнання батьківства, оскільки ДНК-тест є єдиним науковим методом точного встановлення батьківства стосовно конкретної дитини і його доказова цінність суттєво переважає будь-який інший доказ, наданий сторонами, з метою підтвердження або спростування факту батьківства ( постанова від 28 червня 2023 року у справі № 592/6307/16, 11 липня 2023 року у справі № 449/433/22, 31 січня 2024 року у справі № 752/13549/22 та ін.).

Відповідно до статті 134 СК України на підставі заяв осіб, зазначених у статті 126 цього Кодексу, або рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

Установлення факту батьківства має для позивача юридичне значення, оскільки це відповідатиме інтересам дитини, дасть змогу їй юридично закріпити відомості про батька дитини, який загинув, та, відповідно, реалізувати майнові права дитини, які виникли внаслідок смерті батька.

Ураховуючи висновок експерта, який стверджує, що померлий ОСОБА_5 дійсно є біологічним батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , з яким погодились і відповідачі, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 про встановлення факту батьківства підлягає задоволенню.

Щодо судових витрат.

Відповідно до положень ч.ч.1,2 статті 141 ЦПК України судовий збірпокладається насторони пропорційнорозміру задоволенихпозовних вимог; інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються:1)у разізадоволення позову-на відповідача; 2)у разівідмови впозові -на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Згідно із ч.ч. 1,3 статті 133 ЦПК судові витратискладаються зсудового зборута витрат,пов`язаних зрозглядом справи; довитрат,пов`язаних зрозглядом справи,належать зокремавитрати пов`язані із проведенням експертизи.

До позовної заяви позивачем долучений орієнтовний розрахунок судових витрат: на проведення експертизи 15000,00 гривень, інші процесуальні дії 200,00 гривень.

За подання позову до суду позивачем сплачено 1073,60 гривень судового збору, що підтверджується платіжною інструкцією ( том 1 а.с.17).

12.12.2023 позивач подала заяву про стягнення з відповідачів судових витрат зі сплати судового збору та проведення посмертної судово-медичної молекулярно-генетичної експертизи. Додала фіскальний чек від 03.10.2023 про сплату вартості вказаної експертизи у розмірі 19073 гривні 20 копійок.

Загальними засадами цивільного законодавства є, зокрема, справедливість, добросовісність та розумність (пункт 6статті 3 ЦК України).

В аспекті розгляду питання про стягнення судових витрат, суд вважає за необхідне зазначити наступне: відповідно положень частин 7-9 ст. 7 СК України дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установленихКонституцією України,Конвенцією про права дитини,іншими міжнароднимидоговорами України,згода наобов`язковістьяких наданаВерховною РадоюУкраїни; регулюваннясімейних відносинмає здійснюватисяз максимальноможливим урахуваннямінтересів дитини,непрацездатних членівсім`ї; сімейні відносини регулюються на засадах справедливості, добросовісності та розумності, відповідно до моральних засад суспільства.

Положеннями статті 126 СК України визначено, що походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

Згідно з частини першої, другої статті 128 СК України за відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

Разом із тим, позивач протягом тривалого часу з народження сина, 23.06.2012, та за життя батька, не реалізувала право визначення походження дитини та не виконала свій обов`язок діяти в інтересах дитини.

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом ( ст.12 ЦПК України).

Суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках ( ст. 13 ЦПК України).

Сторони вільні у виборі доказів, якими вони будуть доводити обставини, на які посилаються.

Суд вважає слушними доводи сторони захисту щодо не наведення позивачем у позові первісної редакції доводів, визначаючи відповідачів у справі, матір померлого ОСОБА_5 , та його дружину, яким чином останні порушили, не визнали, оспорювали або перешкоджали у реалізації прав її сина на отримання пенсії у зв`язку з втратою годувальника та отримання дитиною статусу непрацездатного члена сім`ї померлого годувальника.

При цьому, позивач самостійно обрала спосіб доведення факту батьківства щодо її сина, в межах доводів позовної заяви в первісній редакції, подавши разом із позовом клопотання про проведення судово-медичної молекулярно-генетичної експертизи, проти якої не заперечували відповідачі та у проведенні якої сприяла відповідач ОСОБА_2 шляхом згоди надання свого біологічного матеріалу.

Посилання позивачки, як на підставу проведення судової експертизи, на сумніви з боку ОСОБА_3 щодо батьківства померлого відносно ОСОБА_6 , суд не приймає до уваги, як необґрунтовані.

Змінюючи підстави позову, позивач посилаючись на висновки Верховного Суду, наведені у постанові від 30 червня 2023 року у справі № 490/1819/22, щодо належності розгляду справи про встановлення факту батьківства при відкритій спадковій справі саме у порядку позовного провадження, не зазначила , яким чином відповідачі порушують, не визнають або оспорюють права її сина на спадкове майно після смерті батька. При цьому представник відповідачів у судовому засіданні не заперечував проти задоволення позовних вимог.

Слід також зауважити, що ураховуючи обставини справи, іншого шляху визначення походження дитини від батька, як за рішенням суду немає.

Таким чином, покладення обов`язку на відповідачів зі сплати судових витрат у справі буде надмірним тягарем на останніх, ураховуючи поведінку позивача, яка не реалізувала право дитини на визначення батьківства, у встановлений законом спосіб за життя ОСОБА_5 , що убезпечило б її ( як і її сина) у необхідності вирішення питання батьківства з метою реалізації майнових прав у судовому порядку.

За таких обставин, ураховуючи принцип розумності та справедливості, суд вважає, що понесені витрати позивачки мають бути залишені на її рахунку.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.12,13,76,81,258,259,265 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позов задовольнити.

Установити факт того, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 в с. Михайлівка Донецької області, є батьком ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Шполянському відділу реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Київ) внести зміни в актовий запис №10, складений 17 липня 2012 року Виконавчим комітетом Васильківської сільської ради Шполянського району Черкаської області про народження ОСОБА_6 , зазначити батьком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Судові витрати залишити за позивачем.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Рішення може бути оскаржене сторонами в апеляційному порядку безпосередньо до Черкаського апеляційного суду, шляхом подання в 30-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. Зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , зареєстрована: с. Васильків, Звенигородського району Черкаської області, паспорт серія НОМЕР_5 , виданий 07.10.2005 Шполянським РВ УМВС України в Черкаській області, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_6 .

Відповідач 1: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , зареєстрована: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_7 .

Відповідач 2: ОСОБА_3 . ІНФОРМАЦІЯ_15 , зареєстрована: АДРЕСА_3 , РНОКПП НОМЕР_8 .

Третя особа 1: Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, адреса: вул. Смілянська, 23 ,м. Черкаси, Черкаська область, код ЄДРПОУ 21366538.

Третя особа 2: Шполянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Київ), адреса: вул. Соборна, 16, м. Шпола, Звенигородського району Черкаської області, код ЄДРПОУ 04061027.

Третя особа 3: ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_4 .

Повний текст рішення складений 26.04.2024.

Суддя О.В.Щербак

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118673109
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —710/636/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Щербак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні