Ухвала
від 29.04.2024 по справі 200/693/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про поновлення строку звернення до суду

29 квітня 2024 року Справа №200/693/24

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про поновлення строку для подачі відзиву в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду у розмірі 109148,23 грн

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до Донецького окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради про стягнення середнього заробітку за час затримки виконання рішення суду у розмірі 109148,23 грн.

26 лютого 2024 року ухвалою суду відкрито провадження в адміністративній справі призначено розгляд справи за правилами спрощеного судового провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

19 березня 2024 року від Управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради надійшло клопотання, в якому відповідач просив поновити строк для подання відзиву та пояснень по справі. В обґрунтування зазначено, що Управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради на теперішній час знаходиться у місті Лиман Донецької області, яке є зоною активних бойових дій. Наслідки активних бойових дій, а саме відключення електроенергії, мережі Інтернет, велика кількість повітряних тривог та їх тривалість, призвели до того, що відповідач не мав можливості виконати дії в строк, зазначений в ухвалі суду від 26.02.2024.

Вирішуючи клопотання по суті, суд зазначає таке.

Відповідно до ч.5ст.162 КАС Українивідзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі.

Приписами ч.1ст.118 КАС Українивизначено, що процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Частиною 1статті 121 КАС Українивстановлено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до частини 2статті 121 КАС Українивстановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно з частини 4статті 121 КАС Україниодночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою (ч. 6ст. 121 КАС України).

З урахуванням викладеного вище, суд зазначає, що процесуальний строк, може бути поновлений чи продовжений за наявності поважних причин. При цьому, поважними за змістомстатті 121 КАС Українивизнаються обставини, які є об`єктивно непереборними та не залежать від волевиявлення сторони і пов`язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення сторонами у справі процесуальних дій.

Враховуючи викладене, з метою всебічного та повного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача та поновити строк для подання відзиву.

Керуючись статтями121,241,243,248 КАС Українисуд

УХВАЛИВ:

Клопотання Управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради про поновлення строку для подачі відзиву задовольнити.

Поновити строк для подачі відзиву на позов та прийняти до розгляду відзив на позов, поданий Управлінням освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради в адміністративній справі.

Ухвала набирає законної сили у строки, встановленіст.256 КАС України.

Суддя О.О. Кошкош

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118679562
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —200/693/24

Рішення від 29.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні