Ухвала
від 26.04.2024 по справі 638/468/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/468/19

Провадження № 2/638/377/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2024 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Хайкін В.М. розглянувши клопотання представника позивачів - адвоката Котляра Андрія Олексійовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «ЕаsyCon» по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковчег Сервіс», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «ДПП Групп», ОСОБА_14 про витребування майна (об`єкту незавершеного будівництва) із чужого незаконного володіння та визнання за позивачами права спільної власності на цей об`єкт незавершеного будівництва,-

ВСТАНОВИВ:

23.04.2024 року через підсистему «Електронний суд» до Дзержинського районного суду м. Харкова надійшло клопотання представника позивачів адвоката Котляра Андрія Олексійовича про участь в судовому засіданні, призначеному на 29.04.2024 року о 15 год. 30 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «ЕаsyCon».

Суд, оглянувши матеріали справи, вивчивши подане клопотання, вважає необхідним його задовольнити, з наступних підстав.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року № 1402 VIII кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом.

Доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований ЦПК України. Подання заяви до суду має відбуватись із дотриманням певних умов.

Відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

При цьому, частиною 2 вищевказаної статті закріплено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У зв`язку із наведеним, враховуючи відсутність можливості у представника позивача прибути для участі в судовому засіданні у приміщення Дзержинського районного суду м. Харкова, з урахуванням того, що відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування процесу, з огляду на наявність технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, та з метою підвищення оперативності судового розгляду і полегшення участі в ньому представника позивача, суд вважає доцільним задовольнити вищевказане клопотання, призначивши проведення судового засідання29 квітня 2024 року о 15 год. 30 хв., в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку «ЕаsyCon» за участі представника позивачів адвоката Котляра Андрія Олексійовича.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачів - адвоката Котляра Андрія Олексійовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «ЕаsyCon» по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковчег Сервіс», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «ДПП Групп», ОСОБА_14 про витребування майна (об`єкту незавершеного будівництва) із чужого незаконного володіння та визнання за позивачами права спільної власності на цей об`єкт незавершеного будівництва - задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі №638/468/19 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковчег Сервіс», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «ДПП Групп», ОСОБА_14 про витребування майна (об`єкту незавершеного будівництва) із чужого незаконного володіння та визнання за позивачами права спільної власності на цей об`єкт незавершеного будівництва, призначене на29.04.2024 року о 15 год. 30 хв., провести в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку «ЕаsyCon» (vkz.court.gov.ua) за участю представника позивачів адвоката Котляра Андрія Олексійовича.

Забезпечити участь представника позивачів адвоката Котляра Андрія Олексійовича, в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представнику позивачів адвокату Котляру Андрію Олексійовичу необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої статті 212 ЦПК України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який надав відповідну заяву.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя:

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118685158
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про речові права на чуже майно, з них: спори про володіння чужим майном

Судовий реєстр по справі —638/468/19

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні