Ухвала
від 30.04.2024 по справі 154/5170/23
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/5170/23

2-п/154/3/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 квітня 2024 року м. Володимир

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі :

головуючого-судді Каліщука А.А.

за участю секретаря судового засідання Кравчук А.М.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду заяву представника відповідача ОСОБА_2 про перегляд заочного рішення у цивільній справі за позовом Волинського обласного центру зайнятості до ОСОБА_3 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю,

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 22.02.2024 задоволено позов Волинського обласного центру зайнятості до ОСОБА_3 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю.

Представник відповідача ОСОБА_2 подала заяву про перегляд заочного рішення, посилаючись на те, що відповідач не з`явився 22.02.2024 в судове засідання з поважних причин, оскільки перебував за кордоном. Також заперечує факт укладення договорів цивільно-правового характеру із ТзОВ «ТРАНСЛОЙД». Для спростування факту укладення цивільно - правового договору представник відповідача зверталась до ТзОВ «ТРАНСЛОЙД» із запитом про отримання інформації про укладення такого договору із ОСОБА_3 , оплати коштів за виконану роботута надання копії витягів із податкової звітності.

Однак дану інформацію не було надано ТзОВ «ТРАНСЛОЙД», а тому представник відповідача до заяви про перегляд заочного рішення не може самостійно подати докази на спростування факту укладення цивільно - правового договору. Дана інформація має істотне значення для вирішення справи.

Представник позивача в судовому засіданні просила відмовити у задоволенні заяви про перегляд заочного рішення.

Представник відповідача та відповідач не з`явились в судове засідання, однак просила заяву задовольнити з підстав викладеній у заяві, розгляд справи проводити у їхній відсутності.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши заяву про перегляд зачоного рішення, матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою: залишити заяву без задоволення; скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.1ст. 288 ЦПК України, заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не зявився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Судом встановлено, що відповідач не з`явився до суду з поважних причин, оскільки перебував за кордоном, а також обгрунтування заперечення позовних вимог і докази, на які посилається відповідач, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку, що у справі наявні підстави для скасування заочного рішення та призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.284,287,288 ЦПК України, суд

постановив :

Заяву задовольнити.

Заочне рішеннявід 22лютого 2024в цивільнійсправі запозовомВолинського обласногоцентру зайнятостідо ОСОБА_3 про стягненнянезаконно отриманоїдопомоги побезробіттю - скасувати.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 26 червня 2024 року о 15:30 годині в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду Волинської області (вул. Сагайдачного, 24 м. Володимир).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:/підпис/

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Суддя А.А. Каліщук

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118705785
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —154/5170/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні