Ухвала
від 30.04.2024 по справі 545/3142/23
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/3142/23

Провадження № 2/545/312/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.04.2024 року Полтавський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Потетій А.Г.,

при секретарі Мамишевій А.Е.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Полтава цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПНІЯ «ГАРДІАН» про відшкодування вартості відновлювального ремонту спричиненого ДТП,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПНІЯ «ГАРДІАН» про відшкодування вартості відновлювального ремонту спричиненого ДТП.

07.02.2024 року до суду подано уточнену позовну заяву.

Ухвалою суду від 05.04.2024 року уточнену позовну заявуОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Товариства здодатковою відповідальністю«СТРАХОВА КОМПНІЯ«ГАРДІАН» провідшкодування вартостівідновлювального ремонтуспричиненого ДТП,стягнення франшизита моральноїшкоди -залишено без рухута надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення зазначеної ухвали для усунення недоліків .

Відповідно до ст.2Цивільного процесуальногокодексу України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

З огляду на вище викладене, суд вважає за необхідне прийняти уточнену позовну заяву до розгляду, у зв`язку з чим надати сторонам строки для ознайомлення з уточненою позовною заявою та подання заяв по суті справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.2,49 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до провадження уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з додатковою відповідальністю «СТРАХОВА КОМПНІЯ «ГАРДІАН» про відшкодування вартості відновлювального ремонту спричиненого ДТП, стягнення франшизи та моральної шкоди.

Визначити відповідачам ОСОБА_2 ,Товариству здодатковою відповідальністю«СТРАХОВА КОМПНІЯ«ГАРДІАН» п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняданої ухвали для поданнявідзиву на позовну заяву. У зазначенийстрок відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повиненвідповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази(якіможливо доставити до суду),висновки експертів і заяви свідків,що підтверджуютьзаперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України,одночасно з надісланням (наданням)відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачзобов`язанийнадіслати позивачу. У разі ненадання відповідачем відзиву увстановлений судомстрок безповажних причинсуд вирішуєсправу занаявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України). Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання копії відзиву для надання відповіді на відзив до суду та відповідачу за правилами, встановленими частинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

Запропонувати відповідачам ОСОБА_2 ,Товариству здодатковою відповідальністю«СТРАХОВА КОМПНІЯ«ГАРДІАН» у триденний строк з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду та позивачу заперечення, тобто викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

Відкласти судове засідання до 16.05.2024 року до 09 год. 20 хв.

Копію даної ухвали та копії уточненої позовної заяви надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: А. Г. Потетій

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118708813
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —545/3142/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні