Ухвала
від 30.04.2024 по справі 147/440/24
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/440/24

Провадження № 2/147/183/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до розгляду по суті

30 квітня 2024 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Мудрак А.М.

з участю секретаря Чудак Г.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом першого заступника керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Тростянецької селищної ради Гайсинського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Пролісок Люкс», третя особа ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

18 березня 2024 року перший заступник керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Тростянецької селищної ради Гайсинського району Вінницької області звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Пролісок Люкс», третя особа ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.03.2024 у справі № 147/440/24 (провадження 2/147/183/24) визначено головуючого суддю Мудрак А.М.

Ухвалою судді від 28 березня 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі у порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

В підготовче засідання прокурор Романова Л.М. не з`явилась, 30.04.2024 подала до суду заяву про проведення підготовчого засідання без її участі, не заперечує проти закриття підготовчого засідання та призначення справу до розгляду по суті.

Позивач Тростянецька селищна рада Гайсинського району Вінницької області в підготовче засідання не з`явились, 16.04.2024 на адресу суду подали заяву про проведення розгляду справи без їх участі за наявними у справі матеріалами.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилась, хоча належним чином повідомлена про дату та час розгляду справи, клопотань про відкладення не надходило. Відзиву на позов не подано.

Представник відповідача ФГ «Пролісок Люкс» в підготовче засідання не з`явився, 25.04.2024 через систему «Електронний суд» подано заяву про розгляд справи за їх відсутності. Рішення просять прийняти на розсуд суду.

Третя особа ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про дату та час розгляду справи, клопотань про відкладення не надходило. Пояснень по суті справи не подано.

Відповідно до ч.2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у зв`язку з неявкою сторін.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно з п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Статтею189 ЦПК України встановлено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2ст.200ЦПКУкраїни за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі судом не встановлено, а тому суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст. ст. 197, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом першого заступника керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Тростянецької селищної ради Гайсинського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Пролісок Люкс», третя особа ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки.

Призначити цивільну справу за позовом першого заступника керівника Гайсинської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Тростянецької селищної ради Гайсинського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Пролісок Люкс», третя особа ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки до судового розгляду по суті на 14.00год.21травня 2024року в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області (Вінницька область, Гайсинський район, смт Тростянець, вул. Соборна, 21).

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя А.М. Мудрак

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118714081
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —147/440/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні