Ухвала
від 01.05.2024 по справі 467/353/24
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/353/24

Провадження № 2/467/131/24

У Х В А Л А

про призначення справи до розгляду по суті

01.05.2024 Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Кологривої Т.М.,

за участю секретаря судового засідання Романенко Т.І.,

прокурора ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в смт. Арбузинка по цивільній справі за позовною заявою, поданою заступником керівника Первомайської окружної прокуратури Сілецькою О. до Арбузинської селищної ради, ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом визнання незаконним та скасуванням рішення, повернення земельної ділянки

В С Т А Н О В И В:

У березні 2024 року заступник керівника Первомайської окружної прокуратури Сілецька О. звернулася до суду з позовною заявою до Арбузинської селищної ради, ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом визнання незаконним та скасуванням рішення, повернення земельної ділянки.

Ухвалою від 26 березня 2024 року відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

01 травня 2024 року в підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, письмових клопотань по справі не заявляв.

Від представника відповідача Арбузинської селищної ради надійшло клопотання про відсутність заперечень проти позову та слухання справи у відсутність представника відповідача.

Відповідно до ст.196 ЦПК Українидля виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч.1 ст.197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно з п.15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

За таких обставин суд вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.197,198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовною заявою поданою заступником керівникаПервомайської окружноїпрокуратури СілецькоюО.до Арбузинськоїселищної ради, ОСОБА_2 проусунення перешкоду користуванніта розпорядженніземельною ділянкоюшляхом визнаннянезаконним таскасуванням рішення,повернення земельноїділянки до судовогорозгляду посуті на10:00 годину 28.05.2024 року в приміщенні Арбузинського районного суду Миколаївської області з викликом сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ab.mk.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Кологрива

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118737282
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —467/353/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні