Ухвала
від 29.04.2024 по справі 742/2671/24
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/893/24

Єдиний унікальний № 742/2671/24

УХВАЛА

29 квітня 2024 року місто Прилуки

Суддя Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області Ільченко О.І., перевіривши виконання вимог ст.175-177 ЦПК України у справі за позовом ОСОБА_1 , представниця позивача адвокатка Ткаченко Наталія Миколаївна, до Линовицької об`єднаної територіальної громади в особі Полонківської сільської ради, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В :

Адвокаткою Ткаченко Н.М. подано до суду позов ОСОБА_1 до Линовицької об`єднаної територіальної громади в особі Полонківської сільської ради, у якому він просив визнати за ОСОБА_1 право власності в порядку спадкування на житловий будинок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , після смерті його матері ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185ЦПК України.

Позивач має право порушити цивільну справу в суді і перешкод для прийняття даної позовної заяви до розгляду немає.

Форма та зміст позовної заяви відповідають вимогам чинного законодавства.

Відповідно до п.2 ч.4 ст.274 КПК України позов підлягає розгляду в суді за правилами загального позовного провадження.

Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Керуючись ст.19, 178-180, 187, 189-191, 196-198, 353 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ), представниця позивача адвокатка Ткаченко Наталія Миколаївна (РНОКПП НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ), до Линовицької об`єднаної територіальної громади в особі Полонківської сільської ради (код ЄДРПОУ-04412455, вул.Шевченка, буд.1, смт Линовиця, Прилуцький район, Чернігівська область, 17584), треті особи: ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_3 (адреса: АДРЕСА_5 ), про визнання права власності на спадкове майно.

Призначити підготовче засідання на 9 год. 00 хв. 12 червня 2024 року в кабінеті №1 Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, що за адресою: вул.Котляревського, буд.62, м.Прилуки, Чернігівська область.

Відповідач має право в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам.

Позивач має право в п`ятиденний строк з часу отримання відзиву на позовну заяву надати до суду відповідь на відзив та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам.

Третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, має право в п`ятиденний строк з часу отримання позову або відзиву подати до суду письмові пояснення та документи, що підтверджують надіслання (надання) таких.

Відповідач має право в п`ятиденний строк з часу отримання відповіді на відзив надати до суду заперечення та документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копії ухвали невідкладно направити позивачу, а відповідачу та третім особам також копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Зобов`язати надати в судове засідання:

Другу Прилуцькудержавну нотаріальнуконтору інформацію про спадкоємців після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Інформація щодо справи, яка розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за посиланням inbox@pr.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олександр ІЛЬЧЕНКО

СудПрилуцький міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118739467
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —742/2671/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Ільченко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні