Ухвала
від 01.05.2024 по справі 343/749/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/749/24

Провадження №: 2-о/343/75/24

У Х В А Л А

про залучення до участі в справі заінтересованої особи

01 травня 2024 року м.Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Лицура І.М.,

секретарясудового засідання Оленяк С.І.,

з участю адвоката Оленин О.Ф.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув містіДолина Калуськогорайону Івано-Франківськоїобласті справуза заявоюОСОБА_1 , заінтересована особа: Вигодська селищна рада Калуського району Івано-Франківської області, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою, в якій просить встановити факт її постійного проживання з матір`ю ОСОБА_2 , що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , на час відкриття спадщини за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході судового розгляду встановлено, що заявниця ОСОБА_3 має рідного брата ОСОБА_4 , який також є спадкоємцем першої черги після смерті матері ОСОБА_2 , що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , в зв`зку з чим суд виніс на обговорення питання про залучення його до участі в даній справі в якості заінтересованої особи.

В судовому засіданні заявниця ОСОБА_1 та її представник згідно ордера на надання правничої (правової) допомоги серії АТ № 1065223 від 01.04.2024 року (а.с. 24) адвокат Оленин О.Ф. щодо задоволення даного клопотання заперечили, вказавши на відсутність підстав для залучення до участі в даній справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_4 , оскільки він спадщину після смерті матері не прийняв і з відповідною заявою в нотаріальну контору не звертався.

Представник заінтересованої особи: Вигодської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області селищний голова М.Мацалак в судовезасідання не з`явився, подав письмову заяву про розгляд справи за його відсутності (а.с. 32).

Заслухавши пояснення заявниці та її представника, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Порядок залучення заінтересованої особи до участі в справі нормами ЦПК України не врегульовано, а тому суд враховує вимоги ч. 3 ст. 294 ЦПК України, де зазначено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, та при вирішенні вказаного питання керується ст. 53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

За таких обставин, враховуючи наявність підстав вважати, що рішення суду у справі може вплинути на спадкові права чи обов`язки ОСОБА_4 , який, як і заявниця ОСОБА_1 , є спадкоємцем першої черги після смерті матері ОСОБА_2 , що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкова справа після смерті якої не заводилася, про що свідчить Витяг зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) № 76336590 від 25.03.2024 року (а.с. 22), суд вважає, що його слід залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи.

На підставівикладеноготакеруючись ст.ст. 53,54,294 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити до участі в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Вигодська селищна рада Калуського району Івано-Франківської області, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, в якості заінтересованої особи ОСОБА_4 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118742491
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —343/749/24

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Лицур І. М.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Лицур І. М.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Лицур І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні